En bra dag
Ja dagen känns bra, riktigt bra ju mer jag tänker! Älskar sånna här dagar när man har saker att göra. Började ju som sagt med bullar, sen lyckades jag faktiskt ta mig till träningen, de va riktigt kul :) Var verkligen sugen o pepp på att träna. Tog ut mig rejält, riktigt gutt!!!
Innan träningen lämnade jag en påse bullar på jobbet. Fick en jacka när jag var där. Vintermodellen, tjusigt.
Efter träningen som slutade 11, styrde jag bilen mot SuperBrugsen, 200 m från gymmet typ... Haha! Inhandlade lite saker till middag + julstök. Nu har jag just smällt i mig ytterligare en brakmåltid. Vad blev det denna gången! Jo ChickenKiev med sallad o potatismos.
Chicken Kiev?! Ja det hade jag aldrig hört om innan jag kom till Australien, men där var det en given favorit på middagsbordet. Är tydligen en rätt från Ukraina från början. Det är panerad kyckling med vitlök/persiljesmör i mitten. I Aus köpte vi alltid kycklingen "färdig" hos Aschley som var slaktaren i byn, bara att steka sen var det klart! Men här finns ju inte sånna, så jag fantiserade lite (och tänkte tillbaka på hur Ash berättade att han gjorde). Jag la filéerna en o en i en plastpåse och bankade ut dom, som man gör när man ska göra schnitzel tror jag... Iaf, Sen fixade jag smör. La smör, hackad färsk persilja o vitlökspulver i en skål. Elvisp på det. Klart!
Rullade små längder av smöret och la en längd på var filé. Sen vek jag ihop det hela till ett paket och ställde undan i kylen ca en timme. Fram igen. Panerade (ägg, ströbröd) och sen i stekpannan för att Sen ställde jag in dem i en ungssäker form i ugnen (200 grader, 15-20 min).
Är så stolt o det blev riktigt gott! Har saknat det, inte ätit Chicken kiev sen Aus. Fast får ju erkänna att mina tyvärr inte slår de från "Haynes Butchery" i Finley...
Medans jag fixade detta så blev det också en dubbel sats hasselnöts-fudge fixad. Så nu vet ni vad som väntar till kaffet, ni som ska på julbord på Holmsberg :)
Innan träningen lämnade jag en påse bullar på jobbet. Fick en jacka när jag var där. Vintermodellen, tjusigt.
Efter träningen som slutade 11, styrde jag bilen mot SuperBrugsen, 200 m från gymmet typ... Haha! Inhandlade lite saker till middag + julstök. Nu har jag just smällt i mig ytterligare en brakmåltid. Vad blev det denna gången! Jo ChickenKiev med sallad o potatismos.
Chicken Kiev?! Ja det hade jag aldrig hört om innan jag kom till Australien, men där var det en given favorit på middagsbordet. Är tydligen en rätt från Ukraina från början. Det är panerad kyckling med vitlök/persiljesmör i mitten. I Aus köpte vi alltid kycklingen "färdig" hos Aschley som var slaktaren i byn, bara att steka sen var det klart! Men här finns ju inte sånna, så jag fantiserade lite (och tänkte tillbaka på hur Ash berättade att han gjorde). Jag la filéerna en o en i en plastpåse och bankade ut dom, som man gör när man ska göra schnitzel tror jag... Iaf, Sen fixade jag smör. La smör, hackad färsk persilja o vitlökspulver i en skål. Elvisp på det. Klart!
Rullade små längder av smöret och la en längd på var filé. Sen vek jag ihop det hela till ett paket och ställde undan i kylen ca en timme. Fram igen. Panerade (ägg, ströbröd) och sen i stekpannan för att Sen ställde jag in dem i en ungssäker form i ugnen (200 grader, 15-20 min).
Är så stolt o det blev riktigt gott! Har saknat det, inte ätit Chicken kiev sen Aus. Fast får ju erkänna att mina tyvärr inte slår de från "Haynes Butchery" i Finley...
Medans jag fixade detta så blev det också en dubbel sats hasselnöts-fudge fixad. Så nu vet ni vad som väntar till kaffet, ni som ska på julbord på Holmsberg :)
Kommentarer
Trackback