Nyårsafton

Ja det är nyårsafton och här sitter jag. Nöjd! Mycket nöjd!

Jag har haft en bra dag på jobbet. 3 hästar att rida, lagom många. Haft gott om tid för "mina" två egna hingstar. Ryktat riktigt noga, ryckt man och tvättat deras vita tecken. Nyårsfina har de blivit! Sen ryktade jag massa mer hästar och mockade. En helt vanlig lugn dag.

Nu på kvällen har några av oss kollegor (vi 6 som jobbar idag o imorgon) ätit en trerätters-menu tillsammans. Det var bestämt sen någon vecka tillbaka. De frågade vem vi skulle vara hos, och jag erbjöd mig snabbt. I mitt hus finns ett mycket fint matsalsbord samt ett stort vardagsrum med fina skinnmöbler. Charlotte hade beställt mat som bara skulle värmas. Enkelt tänkte jag!
Städade och började dukningen igår. Idag kom Charlotte med en lapp till mig. Instruktion om hur middagen skulle tillagas... Opps! Men det var ingen fara, jag gillar ju att laga mat.  Det mesta var bara att värma men t ex var det en oxfilé som skulle tillagas från grunden... Men kollegorna var nöjda och berömde maten, så på något märkligt sätt lyckades jag lösa även denna situation!

Menu:
Förrätt: Porcherad torsk med parmaskinka och rödbets relish
Gratinerad grön mussla med kryddörter och lime
Jungfruhummer med hummercreme

Huvudrätt: Stekt oxfilé med pommes fondant, persiljeglacerade rotfrukter, panchetta-bacon och rödvinssås

Dessert: Gateau Marcel chokladkaka med vanilj- och vit chokladcreme och apelsinsirap

Mums säger jag bara! Dessutom förssågs vi med två flaskor äkta champange! Vilka arbetsgivare jag har, otroligt!

Gänget var goa, glada och trevliga! Fick en födelsedagspresent av Sergii och Natasha. Blev såååå glad. Inte för presenten egentligen utan mest för att de måste tycka om mig, och för att de bryr sig om mig. Blev nästan rörd!

Efter att middagen var klar och allt var diskat svängde jag ihop en tårtbotten lite snabbt. Fåttt ett recept av mamma som var lätt o bra och lyckades anpassa det perfekt efter min form, allt x 1,5!
Nu har jag varit nere och skurit den i lager samt lagt i annanas och vaniljcreme, bara choklad på toppen kvar. Det tar vi imorgon. Första gången någonsin jag bakar en vanlig tårta... Jag är ju så normal vet ni, olika typer av cheescakes har jag gjort, o i sommras gjorde jag någon avancerad tårta med nötmaräng bottnar. Men en enkel sockerkaks botten har jag aldrig gjort. Haha! Vadå gå baklänges?!

Vill inte öppna paket nu ikväll men kunde inte hålla mig. Det kom ett paket på posten från mamma idag, o har inte pratat med henne så visste ej vad det var. Födelsedagspresent eller något annat! Men öppnade det nu iaf! Och det innehöll marsipan grisar som jag glömde hemma, för att dekorera tårtan med! Ja :) Perfekt att jag öppnade det ju! Så de får följa med på tårtan till jobbet imorgon bitti!

Nu ska jag nanna!

Men iaf, GOTT NYTT ÅR!!!

Kan bara säga att det gågna har varit fantastiskt på många sätt, jag har ett otroligt bra liv!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0