Recept

Jaha då böjar sakerna på min lilla "att-göra-lista" bli avbockade :)
Nu är det dags att åka och handla o fixa lite. Vill baka lite så kollade recept på internet så jag vet vad som behöver inhandlas. Lägger jag dessutom in det här så hittar jag säkert det igen!

Vad tror ni om detta, är ni sugna?

Vaniljbullar

ca 45-50 st

5 dl mjölk
50g jäst
1 dl strösocker
150 g smält smör
13-14 dl vetemjöl
3 tsk stött kardemumma
1/2 tsk salt

Fyllning:
2 dl marsankräm (se tillagning på paketet)

Pensling:
smält smör

Garnering:
strösocker

Tillagas:
Smält smöret och häll sedan ner mjölken, värm tills det blir fingervarmt (37 grader) och häll ca 1 dl av vätskan i en bunke, tillsätt jäst, salt och socker. Vispa tills jästen smälter.

Häll sedan ner resten av degspadet i bunken. Häll i mjölet och kardemumman och arbeta degen tills den är smidig. Täck över bunken och låt jäsa i 30 min.

Ta upp degen och arbeta den blank och smidig. Rulla ut runda bullar och gör en fördjupning i varje bulle. Ställ bullarna på bakplåtspapper på en plåt och fyll sedan bullarna med marsankräm. Nyp sedan ihop hålen. Jäs ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bullarna ca 8-10 min.

Ta dem ur ugnen och pensla dem därefter med smält smör och doppa dem i socker.

( om du inte vill servera bullarna direkt kan du vänta med att pensla och doppa bullarna i socker tills du ska servera dem)

Kommentarer
Postat av: Mamma

Lycka till med baket! Hoppas du får en riktigt skön ledig dag. Kram, m

2010-11-01 @ 12:34:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0