Som ett bageri...

Hux flux flyger plåtarna ut och in i ugnen. Igår var det pizza, idag är det kavring samt grahamsbullar. Antagligen kanelbullar i helgen. Vad hade jag gjort om jag inte kunnat baka?! Tycker det är så kul! (I alla fall så länge resultatet är ätbart!)

Som sagt idag var det kavring (grahamsbularna kom på köpet). Började redan med att blanda deg igår och idag så blandade jag i det sista, lät brödet jäsa en sista gång, sen skjuts in i ugnen! Efter 1 timme och 20 minuter tog jag ut min första kavring som jag någonsin gjort! :) Alltid kul att prova nya saker. Nu ligger den inlindad i ett par handdukar o skall svalna. Sen får brödet mogna i ett eller två dygn innan jag provsmakar!
Av denna anledning (att brödet inte är klart förrän torsdag) pasade jag på att göra grahamsbullar som också slank ner som kvällsmat. Prästost och tomatskivor på, yummi:)

Kändes som om jag hade ett bageri när jag blandade olika degar och hade olika jäsningar och plåtarna gick i skytteltrafik in och ut ur ugnen. Rätt nice! Kanske skulle ringa runt till lite agerier o kolla om jobb, eller behöver man någon speciell utbildning för det? Någon som vet?

Annars har dagen varit chilll. Red bara en häst idag (Etoile, en av favoriterna) så det var perfekt. Tre gym, ryktade 7 hästar, eller 8!? Iaf var armarna trötta när jag kom till den sista, haha!

Funderar på ett nice upplägg till helgen: Utgång i Kph på fredag och dansa Zumba på lördag! Någon som är sugen?

Kyss o kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0