Kallt

Ja det är kallt, men det är bara att bita ihop!

Jobbet har gått bra. Efteråt så stack Micke o jag o inhandlade pizza, mums :) Välförtjänt en söndagseftermiddag som denna.

Jag har dessutom uttnyttjat att jag får låna Mickes internet (min sticka är borta :(, kommer en ny i nästa vecka förhoppningsvis). Har bokat tågbiljett till Herning mässan. Trodde länge på att ta bilen men med tanke på väglaget - nej. Sved dock i plånboken. Ca 1000 svenska kr för en tur o returbiljett. Hade blivit billigare, o bekvämare, med bilen. Menmen. Säkerheten får gå först. Måste lämna huset kl 6 o kommer hem ca halv 12 igen. Big trip. Snacka om man velade innan man bokade. Tänk att få ha en lugn dag på soffan ist, slappa, träna zumba på kvällen, och inte lägga ut en spänn... Men man får ju unna sig och jag hoppas att jag uppskattar det i efterhand!

Micke flyttar hem till Sverige imon :( Synd men önskar honom lycka till!

Jag ska nu ta en dusch. Sen städa?! Kanske...

Fakta

Fakta är en sak som är säker. Inget man tycker, tänker eller känner. Det är så det är!

Dagens fakta:

  • Karin bakade kanelbullar istället för att gå ut.
  • Man kan använda en potatisskalare istället för osthyvel
  • Daniel Adams Ray är bra, ja det ÄR FAKTA!
  • Karin önskar sig både Daniel Adam Ray´s och James Blunt´s album i julklapp födelsedagspresent
  • Karin ska hålla stort 20 års kalas 5 mars 2011

Nu blir det sängen, god natt :)


Utgång eller kanelbullar?!

Vad säger man? Snö, det gillar inte jag. Jag är inte gjord för det! Varför flydde jeg inte till Australien i år igen?! Dumt, mycket dumt av mig.

Här har det snöat massor. Alltså det har typ varit snö sen i tisdags, men måttliga mängder. Kanske en dm eller så. Kommit lite i tagen men också smält en del så det har varit en jämn nivå typ. Men igår kväll började det snöa mer, och sen dess har det hållt på. Nu har vi mer än en halv meter på vissa ställen. Kan tänka mig 40 cm är medel typ. På tok för mycket! Och danskarna är verkligen dåliga på det här med snöhantering!

På väg till jobbet gled cykeln flera ggr bara åt sidan, utan att jag gjort något speciellt! Till slut gick jag av o promenerade ist. Men tog iaf bara typ 5 min till jobbet. Men hem!!! Åker ju hem på lunchen. Jag hoppades på en tidig men vi var stressade på jobbet så 20 över 1 gav jag mig hemåt. 15 minuter tog det! Började med att cykla. Det gick tills jag kom till vägen... Fick gå av då det var omöjligt att cykla. Sen fick jag släpa cykeln upp för backen hem. I mina ridskor som har superhala sulor. Tog ett steg fram, gled två bak typ! Usch! Var gråtfärdig innan jag var hemma typ. Orka alltså! 200 m på 15 min är inte ok. Tog bilen tillbaka. Och lovade att plocka upp natascha imorgon bitti! Får inte glömma det.
Tog dessutom med mig en påse kladdkake-muffins tillbaka till jobbet, uppskattat av kollergorna :)

Nu har jag slutat och sitter här och funderar... Vill ju så gärna gå ut. Älskar det! Har så kul med mina nya vänner i hilleröd :) Men vädret gör att det inte är så lämpligt att ge sig ut på vägarna. Skulle kunna ta bilen 1,5 km till stationen o sen tåg, men ändå. Om jag är hemma ska jag baka kanelbullar. Hade behövt städa, men kanelbulle-bak är betydligt roligare och godare :)

Tror jag få inse att detta blir en hemma kväll :( Men om någon har lust att ringa och pigga upp mig är de mer än välkomna! Även besök välkomnas, men antar att det är lite långt för dom flesta.

Puss på er!


I´m back

Ja då var jag tillbaka i Danmark efter några dagar i Kalmar. Hade trevligt och mysigt, men massa regn. O inte slutade det efter att jag åkt heller! Ån är översvämmad och vissa av våra betesmarker är ett minne blott. Eller ja, de kommer ju tillbaka så småning om.

Det tog 7 timmar att ta sig tillbaka till Danmark på tisdags kvällen... Kö i Ramdala i 1,5 timme. Vägen var översvämmad.

Tillbaka på jobbet onsdag. Tränade Zumba i onsdags och provade pilates för första gången igår. Kul! Inte så mkt kondition men massa muskelträning mage/rygg! Bra för mig som är lång! Fick flashbacks från när man var liten och gjorde sånna här övningar med mamma på golvet!

Sen efter gymmet stack alla jobbkollegor ut och åt. Nice! Firade Micke som fyllde år i tisdags! Efter att vi ätit stck vi till "min" nattclub Hoe och dansade. Fast måste erkänna att det var rätt dålig musik.
Micke stack hem först, alla andra stannade lite längre, strax efter 2 tror jag att jag kom in genom dörren. Körde hela kvälllen kan jag väl lägga till!

I morse hade jag njutning i duschen me inpackning i håret o grejer. Sen gjorde jag mig iordning o tog bilen 10 min till Kokkedal. Sen tåg mot Köpenhamn. Hoppade av vid stationen Norreport. Tog mig till Metron och åkte lite och sen upp för en kort promenad, sen framme vid Svenska Ambassaden. Sjukt stolt var jag att jag lyckades hitta dit! Tack mormor för att du lärt miog hur man hittar med tunnelbanor o bussar.
Iaf, där mötte jag upp Gabbi. (Min kusins flickvän).
Hon visade mig runt på ambassaden sen tog vi en lunch! Så mysigt! Sen skulle hon vidare på studiebesök och jag stack vidar mot H&M. Hade sett världens snyggaste klänning i ett reklamblad o skulle ha den! Kommer in, hittar den, provar den och inser att den ser inte alls bra ut på mig :( Jaja, då behöver jag ju iaf inte tänka mer på den!

Hemma igen nu. Sitter i soffan o myser. Vintern är verkligen här nu. Vi har ca 1 dm snö, och vägarna är INTE roliga. Danskarna verkar inte vara så bra på de här med snö.

Nu blir det nog en powernap, sen Zumba :)

C ya!

Hemma i Kälma

Hej gott folk, ja ni andra med såklart!

Här sitter jag i TV-rummet hemma på Holmsberg. Taket i rummet sviktar, pappa och Kalle spelar pingis-match. Vi har ätit kvällsmat, blev tacos som jag och pappa fixade iordning.

Jag hade en mycket lärorik och trevlig helg i Skara. Började köra hemåt 15.30 i söndags. Började snöa när jag startade bilen typ. Snömodd på vägen, i massor. När jag kom till Jönköping hörde jag en radioreklam:
I Jönköpings kommun tänker vi på miljön, här skottar vi inte de stora vägarna förrän det är 10 cm snödjup.
Men hallå, mig då, vem tänker på mig!?!?! Var inte kul att köra. MEN strax innan Växjö blev det bar väg! Har väl aldrig varit så glad över att få köra på bar väg! Efter att ända från Danmark parerat föt att lyckas ligga i spåren och gissa var linjerna är! Underbart

Var hemma ca 8 och fick då träffa Erik som jag inte sett på 2 månader :) Mysmiddag med familjen, mamma hade lagat så god mat!
Mys vid TVn sen, chips och syskonmys:)

I morse gick jag ut i stallet och släppte ut en av hästarna, sen var det in o äta frulle. Stan. Hem. Ut i stallet. Byta hästar i hagen o fixa stallet. Kolla hästarna på betet. Kom hem.
Tänkte på den stora vattenpölen på åkern, blir bra skridskois! Gick in genom dörren, mamma kommer springande och det är bara att vända. Pappa hade ringt o sagt att fölen var ute.
Den stora vattenpölen fick jag springa rätt igenom! Men vi fick in dom, alla 7 fölen! Det gick tom rätt enkelt.

Lunch, sen en åktur me Bonnen i lastbilen. Sen in, byta om och stan med mamma och bror. Mötte upp en bror till i stan. Mys på det.
Väl hemma drog jag igång bullbak! Så det åt vi efter tacosen. Nu laddar vi för en TV kväll igen!

Puss

Skara Vandrarhem

Hej allihopa :)

Ja igår efter jobbet tog jag en snabb dusch och kastade in det sista i bilen, sen bar det av.
Snöslask, snö, snöslask, snö, blixthalka, snö, snöslask, snö, snö, saltbil, snö...
Ja så såg typ hela min resa ut. Lite över 40 mil var det, och räknar man bort mitt stopp tog själva körningen 6 timmar... Men det gick bra. Var lite läskigt, körde sakta, spåriga vägar där man inte hade en chans att se några linjer, bärgningsbilar i mängder, och TVÅ saltbilar. Men det gick bra. Kände mig inte trött. Fick igång Bluetoothen och snackade med nära och kära ibland, sjöng med till låtarna på radion, lyssnade på radion Åt. Ja jag höll mig sysselsatt.

Kan dock inte fatta att jag baar såg två saltbilar på 40 mil. Körde hela tiden på stora vägar, E& samt E20. En i min riktning och en i motsatt. HALLÅ!!!
Jag trodde jag skulle sett 10, minst, med tanke på vädret.

Jaja, när jag kom fram runt midnatt gick det lätt att hitta hit och det är ett supersött rum. Frächt och fint, riktigt nöjd. Dessutom var dom gulliga i receptionen nu på morgonenn och det är inga bekymmer att ordna tidig frukost till mig på morgonen imon!

Nu är jag redo att åka. Dubbla långkalsonger och jeans utanpå, killmodell :) Har packat net underställströja, vanlig tjocktröja samt stickad polo. Blir jobb jackan och så har jag Mickes tjocka som reserv. Sockar är med. Vantar. Handledsvärmare. Jag klarar mig nog :)

Har konstaterat att jag ska fylla på önskelistan:
Kartbok
Nya vinterkängor (har haft dessa sen jag var 12 och jag kan inte ha sockar i dom längre...) Haha!

Vinterkängor kan dock om jag har tur lösas genom att kolla igenom skolagret. Fördelen med att stor-fotade bröder!

Nu drar jag, C ya :)


Mot Sverige :)

Ja alltså inte riktigt än men ikväll!

Ja gårdagen red jag, och så red jag och så... red jag. Typ så var det på jobbet, mkt chill dag alltså :)

På kvällen lagade jag potatisgratäng (typ) med potatis, lök, fetaost och sockerärter. Till det en stor kalvsznitsel. Mummsfillibabba!!! (Åt samma rätt till lunch idag)
Sen ringde jag mor min, kollade upp saker på datorn och packade. Skrev ner vägbeskrivningen, saknar verkligen skrivare i sånna stunder!
Målet var att komma i säng för att sova kl 8... Ja vet att det är tidigt men jag har ju varit krasslig och idag blir det en lång dag. I vilket fall så kom jag i säng först kl 9, sen smög sig massa jobbiga tankar på... Usch. Somnade tillslut iaf!

Imorse började jag med att packa ner täcke o kudde så jag inte glömmer det, ska bo på vandrarhem o orkar inte bädda när jag kommer vid midnatt + att jag älskar mitt täcke :)

Sen packade jag lite till.

Efter att vi mockat klart på jobbet i morse så började de snöa :( Hållt på sen dess. Hoppas det e fina vägar i Sverige!

Vill iaf säga att jag drar till Skara över helgen, Kalmar måndag tisdag. Hör av er om ni e sugna på dejt :)

Puss

Torsdag morgon

Ja ni, att i svinkallt väder o förkylning i kroppen rida 5 hästar + dubbla pass zumba, de var kanske inte såååå genomtänkt. Nej, Karin bara körde på i gammal vanlig stil utan att känna efter. Precis som jag gjorde innan jag flyttade hit. Men väl här har jag ju inte haft så mkt att göra så har inte kunnat göra det. Men igår så, och de får jag betala för idag. Men måste säga att jag inte känner av förkylningen DET MINSTA :) Så de e ju super! Hoppas nu att den inte kommer tillbaka. Mot jobbet nu, eller ja, klä på mig först. Sitter insvept i täcket!

C ya!

Uppåt

Hade lite dåligt flyt i början på dagen, tänkte bara "åh nej!". Började med att jag höll på att slå ihjäl mig när jag trampade på i full fart på högsta växel i nerförsbacke mot jobbet - kedjan hoppar! Ärligt, fatta vilken fart man har och så typ bara sörtar foten ner i backen... O jag typ. Hoppas ingen såg. Men kunde slått ihjäl mig typ!
Fortsatte med mindre bra flyt. Men sen vände det och nu känner jag att mår riktigt bra. Både på ut och insidan, harmonisk :)

Red 5 pållar på jobbet, hade en på gymmet, sen ryktade jag några. Chill dag. Slutade med att jag och Mihai, en av jobbarkompisarna, flummade oss på vattengymmet! Haha! Han gick på bandet o jag körde fortare o fortare. Sen skulle han hoppa av... Haha! Kul att man har en del lättsamma arbetskamrater iaf!

Kallt som bara den idag! Frost fram till lunch. Min ena pojk (jag vet att det bara är löjliga hästtjejer som använder sånt språk, så ni kan räkna in mig där), var tom tvungen att ha täcke i skrittmaskinen. Den stora brukar nämligen inte ha de, han har liksom en del päls ist!

Väl hemma kollade jag mailen o snackade med mamma. Tänkte först laga mat men kom på att de blir bättre om jag gör det på torsdag kväll. Kan jag äta något snabbt o smidigt imon till lunch, och lagad  middag torsdag kväll som räcker till fredag lunch. Planering!

Iaf, lång dusch med silvershampoo, för slingorna! Ringde Linda idag förresten o kollade om hon jobbade i mellandagarna, men tyvärr :( Får se hur vi löser det. Har ju typ blivit förälskad i mitt blonda hår! Vill inte bli mellanblond igen, inte på ett bra tag.

Nu har jag käkat kvällsmat, macka, och sett på Böda Sand.
Såg förresten på inslag från lokala nyheterna i småland häromdagen. Dom påstod att hästbranchen var rutten. Dåligt betalt, dåliga villkor osv. Av dessa anledningarna sa jag att jag aldrig skulle vilja jobba med hästar... Men så hittade jag detta jobbet. Nice! Men iaf så bevisar det ju att alla jobb inte är sånna utan att man får vara lite smart o kolla upp det innan man börjar kanske...

Fått sms idag av några gulliga personer, tack för att ni bryr er om mig. Det värmer <3

Nu ska jag läsa "Hästens exteriör" medans jag svullar kanelbullar!


En ny vecka

Och ja den kunde börjat bättre, känner mig vilsen. Borta, oönskad... Vet inte alls, usch :(

Iaf, jobbe idag gick väl bra. Mycket att göra, stressigt. Red tre hästar bla min "nya" Socksy. Like him.
Mindre glad arbetskollega förgyllde (not) min dag och jag blir helt mållös. Ber bara om ursäkt för att jag finns medan resten av gänget tycker jag e för lam o ska stå på mig. Men hur?
Jaja, kan konstatera att Mr Big blir finare o finare var dag. Tyvärr har han börjat nafsa, fast Darren säger att det bara är ett typiskt tecken på att de är glada ?! Någon som hört de påståendet innan?

Zumba efter jobbet gjorde mig pigg o glad, men de börjar rinna ur igen. Åh vill inte :(

Tänk vilket positivt inlägg detta var då? Jaja, man kan ju inte alltid vara glad

Paxa Kalmar?

Man kan väl typ inte paxa Kalmar? Alltså typ nu bor jag här och jag vill inte ha dig i min närhet så- försvinn! Så funkar det väl inte, eller? Jag trivs super här men känns också som att nu när jag väl lämnat så är man inte välkommen tillbaka. Man förväntas hålla sig undan.
Men hallå, de e ju mina hemtrakter. Jag menar jag kommer alltid att ha Holmsberg o Kulltorp som jag vill tillbaka till. Svårt att hålla sig undan.
Eller e de bara a själförtroendetg e lite klent, när det gäller sånt?

Tävling

Ja då var man hemma igen, ja eller för typ 3 timmar sen :) Blev en varm dusch, sen middag :)

Vill ge ett litet tips på middag där, åt min favvo, ungsbakad lax med sockerärtor och fetaost, superenkelt!
1. Lägg laxfilé(er) i en ungsfast form.
2. Strö sockerärtor över och runt.
3. Blanda cream fresch med fetaost och oregano.
4. Bred ut "creamen" över. Salta o peppra.
5. In i ugnen ca 20 min, 225 grader :)

Iaf, efter det snacka jag me morsan o maila lite. Sen fram med dammsugaren.
Blir verkligen sågspån överallt!!! Usch...

Sist men inte minst, svängde jag ihop lite muffins smet, så nu står det 40 st kladdkake-muffins nere på köksbänken :) Blir att ta med till jobbet imon tror jag. Även dom e lätta :)

Kladdkake-muffins
 Blanda 6 dl socker, 5 dl mjöl, 12 msk kakao, 2 kryddmått bakpulver, 2 msk vaniljsocker i en skål.
Tillsätt sen 250 g smält smör och till sist 5 ägg!
In i ugnen 15 min i 175 grader. Kan de bli lättare!? Blev som sagt 40 muffins, men jag har rätt små formar.

På tävlingen gick det bra, fast varken Charlotte eller Thomas red väl för att vinna egentligen utan bara för att känna på hästarna lite.

Och jaaaa, jag har bilder:)


Mästerfotograf not, men detta är iaf Charlotte på Chartagina i 120, red 130 också.






Och detta är Thomas på nya stjärnan Chopin, gick 130 idag och skall med till världscuptävlingarna i Stuttgart i veckan som kommer.





En sjuklings tankar

Hej gott folk!

Jag är inte så sjuk egentligen, men har typ kallsvettats hela natten och är rätt så seg... Sov, nej jag menar låg i sängen, till strax efter 8. Gick sen upp och tog på mig pyjamas ?! och fortsatte ner.
Bakade grahamsbullar, min speciallite! Medans dom jäste så diskade jag upp en massa, städade av köket och ställde iordning i skafferiet. Konstaterade att jag ahr sjukt mkt mat, skulle klara mig utan att handla ett bra tag. Men sen kanske man inte alltid e sugen på just det man har hemma, och det jag har i skafferiet måste ju typ kombineras med något färskt.
Konstaterade iaf att det nog blir kanelbulle-bak snart igen iaf :) Någon som e sugen på att komma och smaka!?

Asså åh!!! Hade skrivit typ dubbelt så långt, kom in på ett nytt stycke där jag beklagade mig över min dumma dator. Just då så laddar den om och deletar hälften! ÅHHHH!!!! Vill ha nya. Gillar den egentligen men den börjar bli gammal! Någon som har tips på vad man ska kolla på för någon!?

Nu dags att förbereda sig för tävling, skall dock bara vara supporter!

Puss

13 november

Insåg nu att det är 1 månad kvar till lucia ! Mys på de liksom!

Annars då? Jo det rullar på som vanligt. Har åkt på en förkylning av det lättare slaget. Vaknade i vanlig ordning (dock med värk typ överallt) 06.15. Gick upp, klädde på mig, åt frulle.
Tog ur lakanen ur sängen, ner i tvättstugan, hängde upp tvätten som tvättades inatt, in med lakanen, starta maskinen, mot jobbet!
Haft full rulle på jobbet, som de varit sista två veckorna. Vi har sen jag började fått 5 hästar mer... 32 istället för 27. Man kan tycka att det är sak samma, men det är det faktiskt inte. Tar längre tid. Dessutom är det fler och fler som blir friska och ska sättas igång och ridas. Men jag tycker ju bara att det är roligt när det är lite fart och fläkt!
Har ridit Etoile, Socks och Kikiero idag. Etoile är favoríten, självklart! Men Socks är inte så illa han heller, maffig hingst det där :) Kikiero dock, den stackaren mår inget vidare. Charlotte ville att han skulle skrittas 30 min men jag gav upp efter20. han ville inte stackarn.
I övrigt var Charlotte iväg på tävling (och Anette som hästskötare) så jag hade gott om sysselsättning av den anledningen med. Det betyder att jag fick ta hand om Charlottes hästar som var hemma!

På lunchen hängde jag tvätt, samt avnjöt laxfilé med grönsallad, mums!

Nu ikväll stack jag en snabb sväng till "ica" och handlade grahamsmjöl, ska baka bröd imorgon. Efter det dusch, inpackning i håret med min nya favvoinpackning! Love it! Håret får verkligen volym och känns lätt och friskt utan att bli typ fizzigt!

Mackor till kvällsmat, och min älskade oboy. Såg Bonde söker fru, och det kanske slank ner något enstaka chips under tiden!

Skrivit lite på datorn, såg sen Böda sand. Herre gud säger jag bara!
Som ni förstår är jag inte på väg ut utan det blir att chilla lite och hoppas på att förkylningen inte blir värre!
Är ledig imorgon och då ska jag kolla på när Charlotte och Thomas tävlar, jippie :)

Pusspuss på er!

fredag kväll

Jag är trött, jag har ont, de e jobbigt..

Men hallå, jag har ju mitt drömjobb!!! Så om någon bara skulle vilja byta handleder me mig e allt bra!
 
Over´n out, g´night

Dumma internetanslutning...

Jag skrev ett låååång inlägg, och sen dummade sig hela internetanslutningen och jag var tvungen att starta om = allt borta. Åh :( Men nu tar vi nya tag och gör om, men orkar bara göra en snabbversion denna gången!

Jag har varit dålig på att uppdatera denna veckan, jag vet. Men det är bara för att jag haft kul och hittat på saker nu ju:)

På jobbet har det varit lite... lustigt. Men det blir bättre och bättre. Kommer sluta som hästskötare hos Charlotte typ, och bara rida hennes hästar. Resten av tiden ska jag sköta och rida Thomas hästar. Tror och hoppas att detta blir jättebra :)

Iaf, de flesta som läser min blogg är nog inte det minsta hästintresserade så nu snackar vi om det som händer i övrigt!

I måndags kväll så dansade jag Zumba med Darren och Natascha, bara älskar det. Var nog jobbigaste passet jag varit på hittils men vad gör väl det? Det är ju de jag vill! Känns som om jag svällt som jag vet inte vad de senaste veckorna, men faktum är att ridbyxorna blivit försmå och man ser fler revben nu än för några veckor sen :)

Iaf, efter det stack jag hem och en av mina nyfunna danska vänner kom o hälsade på! Vi kollade Idol och hade trevligt! 
 
I tisdags kom Emil. Jag lagade paj och vi åt gott och hade trevligt! I onsdags (efter att ha börjat dagen med att bli väckt av sopbilen kvart i 6 och sen gått upp för att baka bröd) drog vi till Köpenhamn, 30 min med tåget, och shoppade loss på ströget. Jag handlade mycket, bland annat ett par nya stövlar som jag bara älskar! I övrigt var det ett par nya träningsbyxor, handledsvärmare och muffinsformar som var till mig själv. Och så masssor av julklappar:)

Vi tog en fika och skulle bege oss hemåt när jag fick ett sms av Darren (förmannen) som också varit ledig. Han ville ta en drink, undrade om vi va på. Visst! Jag och emil tänkte oss nog en drink, kanske två. Vi missförstod Darren. Kl 11-12 var vi hemma igen, jag hade en superkväll! Länge sen man hade sååå kul :)

Idag var det dock lite segt att komma upp ur sängen, men det gick. Jobbet gick också bra men hela teamet var rätt trött när vi slutade kl 5. Emil åkte hem vid lunch.
När jag kom hem duschade jag, åt mackor med leverpastej (mums säger jag bara), plockade iordning det jag shoppat.
Pratat med mamma och Erik med, och så fixat med internetanslutningen.

Nu e jag trött! God natt :)

By the way!

Måste bara säga också att det var ju så att igår kanske inte var någon vidare bra dag, mådde rätt kasst av de. Samma imorse. Men när jag startade upp datorn så hade jag fått ett så fint meddelande från en vän på FB. Jag bara log! Så bra timing!
PERFEKT
Just vad jag behövde för att inte känna mig så värdelös och för att denna dagen skulle gå lite lättare:

your cool
your awesome
your pretty
your b-e-a-utiful
your gorgeous
your fun
your nice
your sweet


Tack :)

Dålig uppdatering!

Sen jag startade denna bloggen har jag uppdaterat varje dag! Fram tills igår, orkade bara inte! Och då e de ju gutt att de här verkligen bara e nåt man ska göra när man känner för det :)

Kan ju börja med att berätta om fredag kväll. Åt på mina sockerbullar som jag bakat och njöt. Tog en eftermiddagslur, sen till Zumban med Natascha och Darren. Nu står jag i första ledet när vi dansar. Är ju bra att de andra får känna sig duktiga när jag fumlar runt ;) haha! Måste dock säga att det känns som om jag ändå är rätt bra inne i det, att jag hänger med i rörelsena och så där :) Och framförallt tycker jag att det är så fantastiskt kul!

Hem och duscha och göra sig iordning för utgång. Denna kvällen stack jag tidigt, Micke skjutsade mig till tåget 20.09. Denna gången hittade jag en biljettautomat på tåget och la i mynt och fick en biljett, lagligt!

Gick till Cafe Hoe där jag mötte upp en vän jag träffat när jag varit ute tidigar. Tog en cider och snackade lite. Kl 9 släpptes årets julöl från Tuborg, smakade bara för att och den var faktiskt god :)
Kallas tydligen j-day den här dagen och är riktigt stor. Alla bartenders hade speciella t-shirts o mössor och just denna julölen var gratis den kvällen.
Det är roligt att gå ut i Hilleröd för det är inte så stort och jag har varit på Hoe 4 ggr nu, så dörrvakter, bartenders och många av gästerna börjar veta vem man e. På gott o ont ;) Haha!
När jag började beställa en cider på engelska sa en av bartenderna: "Åh e de du som e svenskan, kollegerna berättade om dig". Bra eller dåligt?!
Hade iaf sjukt trevligt som vanligt, jag gillar danskar! Tog en taxi hem, var hemma strax efter 5 tror jag det var... Upp för att gå till jobbet halv 7.

Jobbet igår- kaos. Berodde inte på att jag varit ute natten innan utan pga andra saker.
Var slut när jag kom hem framåt 6. Duschade, åt, pratade med mamma o pappa, däckade.

Imorse bar det av till jobbet igen, själv då Micke varit ledig. Fullt upp idag, stressat som bara den och hann ändå inte mad allt i tid så som det var önskat.
Sen lunch som jag ett tag funderade på att skippa helt men som jag till slut tog. Natascha var gullig och ryktade Playfull åt mig. Vill så gärna göra det själv men idag fanns bara inte tiden till det.

Cyklade hemåt 20 över 5, i min michelingubbe-väst. Har en reflexvärst i xs. Jag är ju inte så liten sen innan, sen ett par tröjor plus jacka på det, så kan ni tänka er hur en reflexväst i xs sitter på mig. Kassler sa Micke först men jag tycker Michellinigubbe är bättre beskrivning.

Jag har nu duschat och ätit macka, egenbakat bröd. Dock från frysen. Hade förresten med kanelbullar till jobbet idag, sockerbullar igår. man måste ju försöka fjäska in sig!
Skickat lite mail och nu ska jag ringa lite tänkte jag.

Ladda för nästa vecka med, då kommer jag ha bra med sysselsättning typ hela veckan så det blir kul! Blir lustigt med bloggen bara. När jag inte har nåt att göra kan jag skriva, men om vad. Men när jag har mycket att göra som skulle vara kul att skriva om då hinner jag inte... Jaja!

God natt folket :)

En sockerbagare...

En sockerbagare hon bor i staden, hon bakar kakor mest hela dagen, hon bakar stora, hon bakar små, hon bakar några med socker på!



Alltså jag är stolt, riktigt stolt!
Jag var i förra veckan så sugen på att köpa någon bakelse i förbutiken till motsvarande ICA. Men vad jag ville ha, Sockerbullar med vaniljcreme i, fanns inte.
Gick hem och googlade, hittade massor av recept. Trodde verkligen att det var sånt man typ bara kunde göra på konditori. Fattar ju att man kan göra allt hemma men trodde dom skulle vara sjukt komplicerade. Och att dom inte skulle kunna bli så där goda och fluffiga.
Men iaf hittade jag ett recept som verkade ok (finns här på bloggen i ett tidigare inlägg).
Gav mig på det idag. Det var lätt att göra degen och fyllningen var ju i stort sett klar. Bara att blanda till.
Sen kom bekymmret. Att få vaniljcremen i bullen och sen stänga igen den hyfsat igen. Var mycket pillande och riktigt svårt. Micke sa häromdagen att han bakat sånna här och att det var superlätt! Tänkte en eller två onda tankar om hur han kunde tycka det var så lätt!!! Men iaf, till slut fick jag in tekniken.
Jäste dom och sen in i ugnen. Enligt receptet ska de vara inne 8-10 min men jag tog ut mina efter 5 min.
Iaf så kom Micke hem och kollade lustigt på mina bullar, han trodde att jag menat kanelbullar typ fast med vaniljcreme i! Hallå, då fattar jag med att han tyckte det var lätt! De här är ju advanced deluxe!
När bullarna svalnat lite penslade jag dom med smält smör och rullade i socker. Dags för smakprov....

Supergoda!!!

Vet att man inte ska skryta med sig själv, så jag får väl ge äran åt receptet! Dom smakade typ exakt som bageriets! Sådär flufffiga och goda och mjuka! Supernajs! Micke var också imponerad :)
Nu ska de svalna lite till. Några åker ner i frysen. Några ska jag själv behålla uppe och några att ta med till jobbet imorgon.
Det blev dessutom lite vaniljcreme kvar, vad gör man med den?
Sockerkaka och så blandar vi i vaniljcreme med banan i och lite chokladsmet, tigerkaka.
Men den blir ju bara lite extra bonus typ!
Den är nog klar snart. Ska ner o kolla till den!


Rekord!

Och jag har gjort det, slagit rekord i att sova länge om man räknar sen jag flyttade hit för ca en månad sen. Vet egentligen inte om det är något bra men skönt var det i alla fall. Vaknade 7, som jag brukar göra när jag är ledig. Gick ner och tog mig ett glas juice. Sen gick jag och la mig igen. Trodde inte det skulle gå att somna om... Tänk så fel man kan ha. Vaknade igen 09.12! Gör ju inget egentligen, men kändes lustigt. Sist jag var ledig hade jag ju typ städat hela huset vid den tiden.
Men det gör mig ingentig alls, bara skönt som sagt. Speciellt då jag planerar utgång ikväll :) :) :) Tuborg släpper årets julöl idag så det sägs att det ska vara bra drag på pubben. Alla vet väl att danskar gillar öl liksom. Det gör ju tyvärr inte jag, men å andra sidan gillar jag danskar så det blir nog mycket bra ändå :)

När jag väl vaknat för andra gången så drog jag igång datorn, gick ner o hämtade posten. Här kommer den vid typ 9, inte framåt eftermiddagen som den gör där hemma!
Hade fått brev från banken om min internetbank. Och kort från mamma <3 Alltid lika kul! Blir så glad när det kommer nåt kul med posten, vilket jag faktiskt alltid varit bortskämd med när jag varit hemifrån!
Vad går upp mot ett handskrivet kort eller brev liksom!?

Iaf, gick in och beundrade min egen blogg! Haha, nej det gjorde jag inte. Men jag gick in på min egen blogg för att skriva ner mitt recept på vaniljbullar på papper. Begav mig sen ner i köket och drog igång mina bestyr. Nu står degen för jäsning nr 1! 30 min ska den stå, snart klar. Sen ska bullarna bakas ut och fyllas med vaniljkräm, sen ytterligare en jäsning. Sen ugnen. Så det är ett tag kvar innan man får det färdiga resultatet! Ska bli spännande!

Nu sitter jag här med frulle: Ett glas oboy. Jag tror jag är beroende!

Kyss på er

Det är sent...

Jag har jobbat idag, suprise!!!! Eller inte! Hade chill dag. Anette va ledig idag. Betyder att jag red två hästar. Etoile :) och Fair Play :(. Etoile den lilla sötnosen som tycker det är super kul att bli riden, och så Fair Play som är motsatsen. 
Och så hade jag verkligen inget tålamod alls med honom idag. Han högg o sparkade som bara den idag. Bultpistol? Ja tack.

Men iaf, red dom, ryktade lite. Tog några hästar till gymmet, ryktade lite till, lindade lite ben, och sen var dagen slut...
Har sedan dess duschat lääänge med blon shampoo, inpackningar o grejer. GILLA på de!
Sen kastade jag in en tvätt i maskinen. Tog en knäckemacka med skärgårds sill! Kemibok, telefonprat, facebook och TV3 play samt TV4 play har fördrivit min kväll.

Ledig imorgon, då blir det mer uppdatering. Vart lite tråkig de senaste dagarna. Nej ursäkta, dötrist menar jag!


Zumba

Vaknade inatt av att regnet slog på rutan. Tråkigt höstväder, förra året åkte jag till Australien vid den här tiden. Nu är jag i Danmark ist, vadå byta ner sig? Haha

Har blåst och regnat hela dagen, blev dyblöt när jag cyklade hem på lunchen. Gjorde soppa, kyckling o nudlar. Skulle vara 1/4 kryddmått Cayennepeppar i, jag höftade lite... Tog i lite väl bra och kändes som om det brann i munnen sen! 

Glädjs åt "mina" två hästar på jobbet. Playfull och Mr Big. Playfull är så vacker. Sån utstrålning och resning. Mr Big... han är snäll, och otroligt ful. Men min mamma har alltid sagt att det är insidan som räknas och att om någon är trevlig och snäll blir utsidan vacker bara av det. Så börjar jag känna med Mr Big. Först tyckte jag ha  såg ut som en sliten mjölkko i kroppen, nu lknar han nästan en fräch kviga i mina ögon! Till våren kanske han ser ut som en åsna och till sommaren... ja, kanske rent av häst! Haha! Han är i alla fall hur go som helst! Fast när vi gick förbi stona i skritt maskinen så höjde han huvudet och började takta o frusta. Då kände man sig liten... 

I övrigt mår jag inte som bäst men det vänder väl snart:)

Dubbla Zumbapass nu i kväll, I LOVE IT :) Kom hem för en halvtimme sen. Tagit två knäckemackor med skivat ägg, kvällsmat. Ska ringa dom där hemma tänkte jag men det var ju Bonde söker fru (som jag ska se på fredag morgon!!! ) tills 9 och nu är det nyheter. Jaja, duschen nu! 

 Puss o kram <3


Önskelista

Julen är snart här, så tänker jag för att orka mig igenom denna tråkiga tid av året! Jag har ju som ni sett redan smyckat min lya med en ljusstake som står tänd under dygnets mörka timmar, jag bara älskar den. Dessutom bakar Micke lussebullar idg, så ja, julen är snart här.
Jag brukar under året komma på en massa saker jag skall önska mig i julklapp och födelsedagspresent. Tyvärr glömmer jag det alltid när det väl närmar sig. Därför ska jag börja på min lilla önske lista redan nu :)

  • Hårfön
  • Teflon grillpanna
  • Armbandsklocka
  • Termobyxor (gärna ridmodell med hägslen)
  • Muffin-plåt
  • Kokbok där man skriver in sina egna recept

Snälla tomten :)


Trötter

Hej!

Igårkväll blev de ingen spinning :( Jag skóm hade längtat så och var så pepp på det! Men det var inställt för instruktören var sjuk... Blev istället lite umgänge med Kemiboken samt att titta på Böda Camping.
Det är ju så att jag var lite omotiverad och hade lite mycket annat när jag gick i 3:an, så kemi b hoppade jag över. Måste säga att jag ser upp till er få som genomled hela kursen! Karin Evighet som lärare, Oj ursäkta Evergren var det visst!
Jag ångrar inte att jag inte läste Kemi B då, inte alls. Läste andra kurser istället som var roliga och utvecklande, får-skötsel till ex. Fick dessutom MVG i den, i Kemin hafe jag nog knappt fått G. Dessutom lär jag mig nog det här lättare utan att ha vår allas "Evighet" tjatandes framför mig.
I alla fall, nu pluggar jag alltså  in Kemi B på distans. Började med att jag skulle få tag på boken. Typ 700 spänn inkl.  frakt om man skulle ha en ny. Fyndade en beggad på blocket istället, så nu kan jag göra något roligare för dom pengarna jag sparade där! Iaf har nu börjat läsa lite i den och tycker det är intressent, och inte speciellt avancerat. Lite om hur man påvisar olika ämnen i blandningar. Vilka analysmetoder som finns och vilka som lämpar sig när. Rätt kul :)

Kollade därefter på Böda Sand, ska man skratta eller gråta!? Säg mig!!

Imorse kom jag lätt upp ur sängen. Stack till jobbet med Micke som nu är hemma igen efter sitt Sverige-besök. Skönt att slippa vara ensam i huset! Dagen började ok men sen fick jag en kommentar som egentligen inte var så elak i sig utan det var mer meningen bakom den som gjorde att jag bara tappade all lust o vilja. Sen dess har hela dagen känts lite si och så men bestämt mig för att bara strunta i det nu. Från och med nu ska jag inte säga något alls, för det är tydligen så som det ska vara enligt denna person.
Jaja, trött som bara den nu i eftermiddags, pga det eller hösten. Who knows?! Båda?!
I förmiddags smed jag planer om att gå på gymmet, men var så trött att jag tänkte skippa det. Bad Micke peppa mig lite, det gjorde han och efter jobbet stack vi iväg.
Jag är väl inte den som gillar att lyfta skrot egentligen. Tycker det är onödigt, bättre att ta ut energin på jobbet. Men nu har ju inte jag så intensivt o jobbigt arbete längre. Kan dock ändå inte fokusera på gymmet. Har liksom ingen plan eller mål, även om jag försöker ha det. Därför passar Zumban mig perfekt! Jag älskar att dansa, alla dansar och man baar hänger på! Bra musik som ger än energi! Det känns inte jobbigt alls i huvudet, bara i kroppen, och det är ju precis så det ska vara!

Imorgon blir det dubbla pass Zumba, längtar :)

Vill också säga tack till er som ringer ibland! Det känns så skönt att ni inte glömt bort mig helt :)

Produktivitet !?

Ja nu är klockan typ 4. Vad har jag hunnit med? Jag gjorde ju en sån fin lista i morse bara för att jag skulle få saker gjort (och får att jag e galet förtjust i listor!). Jag kan stolt säga att jag har hunnit nästan allt!

Jag började med tvätten, sen städade jag. Jag blev mer och mer noga ju längre tiden gick på något sätt. Hittade nåt allrengöringsmedel från Coop... Det var supereffektivt, verkligen som dom där SilitBang reklamerna. Allt försvann direkt. Undrar vad det var däri egentligen. Knappast dom mildaste kemikalierna.

Iaf så när allt sånt var klart skrev jag en liten handlingslapp. Stack iväg o postade brev och viktiga papper samt handla. Gick in på gymmet för att skaffa gymkort, de var supergulliga och det gick lätt o smidigt! Nu har jag obegränsat medlemskap och kan göra precis vad jag vill. Gå på spinning, Zumba, Pilates, Box-it eller gymma :) Skönt att kunna ha något att göra på kvällarna! Spinning 5 ggr i veckan, Zumba 4 ggr.

På hemvägen körde jag inom jobbet och hittade lite fina saxar och grejer till trägårn. Kom hem, satt ner i soffan två minuter, bytte om och gav mig ut för att påta i trägårn. Kände mig först som en gamal pensionär. Varje kvist jag klippte av tänkte jag " tänk om den inte växer upp igen". Det tog låång tid. Ändrade taktik och körde på "Style de la Erik". Det innebär att man bara klipper ner allt som är i ens väg. Enda skillnaden var att Erik gjorde det mitt i sommaren och alltså klippte ner blommor i full blom, dill, persilja osv...
Jag tog ju bara växter som redan var döda :) Menmen, buskarna är nu ungefär hälften så stora och det ser faktiskt riktigt trevligt ut, enligt mig. Framför allt slipper jag repa bilen!

Lämnade grejerna på jobbet igen, sen hem. Då började klockan bli mycket och magen sugen på mat. Det blev pannbiff och potatismos. Gjorde biffarna på ren nötfärs, lyx! Ingen fattig hästskötare här inte ;) Och ja det var äkta potatismos. Pulvermos kan man lika gärna vara utan enligt mig. Är riktigt stolt att jag faktiskt fortfarande lagar typ seriös mat. Har man klarat att hålla fast vid det i en månad så borde de gå lätt framöver med!

Nu är det bara en sak kvar på min lilla lista, och det är att dansa Zumba. Det kommer jag inte göra heller. Det var redan fullbokat. Satte istället upp mig på spinning. Har aldrig testat det men det kan nog bli skoj. Dom sa att det var tufft, men hallå, de e väl därför man tränar!? Inte åker jag dit för att åka hem i samma skick som jag kom!!!

Satte ju upp en gardin i köket, enda stället med gardinstång, plus att jag ställde dit en blomma. Det blev stor skillnad jämfört med innan. Och jag har själv fållat gardinen :)


Nu tänkte jag njuta av att jag har min lediga dag och ta en eftermiddagslur på maten.

Recept

Jaha då böjar sakerna på min lilla "att-göra-lista" bli avbockade :)
Nu är det dags att åka och handla o fixa lite. Vill baka lite så kollade recept på internet så jag vet vad som behöver inhandlas. Lägger jag dessutom in det här så hittar jag säkert det igen!

Vad tror ni om detta, är ni sugna?

Vaniljbullar

ca 45-50 st

5 dl mjölk
50g jäst
1 dl strösocker
150 g smält smör
13-14 dl vetemjöl
3 tsk stött kardemumma
1/2 tsk salt

Fyllning:
2 dl marsankräm (se tillagning på paketet)

Pensling:
smält smör

Garnering:
strösocker

Tillagas:
Smält smöret och häll sedan ner mjölken, värm tills det blir fingervarmt (37 grader) och häll ca 1 dl av vätskan i en bunke, tillsätt jäst, salt och socker. Vispa tills jästen smälter.

Häll sedan ner resten av degspadet i bunken. Häll i mjölet och kardemumman och arbeta degen tills den är smidig. Täck över bunken och låt jäsa i 30 min.

Ta upp degen och arbeta den blank och smidig. Rulla ut runda bullar och gör en fördjupning i varje bulle. Ställ bullarna på bakplåtspapper på en plåt och fyll sedan bullarna med marsankräm. Nyp sedan ihop hålen. Jäs ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bullarna ca 8-10 min.

Ta dem ur ugnen och pensla dem därefter med smält smör och doppa dem i socker.

( om du inte vill servera bullarna direkt kan du vänta med att pensla och doppa bullarna i socker tills du ska servera dem)

Ledig

Ja då var man ledig igen! Var dock ett tag sen man var ledig på det här sättet. Jag menar så att man är kvar hä hemma och inte har något att göra typ. Var ju hemma på Holmsberg sist <3

Har vaknat och installerat mig i lite myskläder. Ätit frulle. Mina hembakta frallor, är jag inte duktig!?

Har faktiskt lite planer för dagen.

  • Diska upp i köket - Klart :)
  • Damma och dammsuga
  • Tvätta
  • Skriva brev
  • Posta brev
  • Skaffa gymkort
  • Åka till jobbet och höra om man kan få låna häcksax för att..
  • Fixa i trädgården
  • Handla
  • Laga seriös mat, köttfärspaj eller pannbiff?
  • Träna Zumba, om det finns några platser kvar!

Känns som om detta kan bli en rätt bra dag idag! Mulet oåkigt väder, och lite tråkigt väder, men vad gör väl det!
Love Life :)

Ha de gutt vänner

 


RSS 2.0