Löjligt nyårs "test"

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Gått på arbetsintervju, kört stora travhästar, köpt en egen bil

Har du några nyårslöften?
Tappa minst 5 kilo, eller nej vi tar 2 kilo, tills 5 mars.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja ett par stycken

Vilka länder besökte du?
Australien, Sverige och Danmark

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
8 augusti, när jag var på intervju och fick jobbet som beridare/hästskötare hos Velins

Vad var din största framgång 2010?
Att jag lyckats få precis de jobben jag velat  ha. Koskötare i somras och nu beridare hos Velin.

Största misstaget?
Lita på nya vänner, idiotiskt! Och att delta i öl-tävlingen på Öland. Jag dricker ju inte öl!

Bästa köpet?
Min bil :)

Vad spenderade du mest pengar på?
Min bil :(

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Min pappa, Bellas fantastiska hoppning på 120 banor i somras och partysommaren på Strand

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Dum av dig - Daniel Adams Ray

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare

Vad önskar du att du gjort mer?
Litat på mig själv och på magkänslan

Favoritprogram på TV
Bonde såklart :)

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Åt på pubben i Finley, AUS. Trodde bara att det var jag, Erik o Mary men de hade en överraskningsfest för mig med arbetsgivare och vänner. Ca 30 pers tror jag att vi var. Underbart!

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Stil?! Jag tror mest jag jobbade och festade. Blåställ / Den lilla svarta!

Den bästa nya personen du träffade?
Vet inte om det går att nämna en som den bästa... Lärde känna många i AUS, sen alla nya kollegor  på jobben!


Kärleksmums

Ja, jag har bakat kärleksmums, men låt oss ta dagen från början.

Jag sov superbra hela natten lång! Så skönt, var länge sen sist kändes det som. Vaknade av mig själv innan alarmet drog igång. Hade missade samtal + sms, men det hade inte väckt mig under natten. Skönt :)
Frulle i form av filmjölk och Special K flingor, inga konstigheter.

Mot jobbet, mockade Darren (förmannen) s stall, han var ledig idag. Tog hästar till gymmet, skritten och hagen. Tog av bandage och ryktade. Charlotte hade sin tränare här så kl 11 blev vi insläppta i ridhuset. Klarade av FairPlay, Socks och Querida i snabb takt. Sen kom kollegan tillbaka från lunch och skule ha ridhuset för sig själv för några av unghästarna. Spelade dock ingen roll, rider ogärna när han är där inne. Skaderisken är alldelles för stor.
Jag gick på lunch, sen tog jag hand om mina hästar, sadlade upp lite åt kollegan (för att han skulle bli klar IDAG) och mockade. Red sen två hästar, Easy och Etoile. Hoppade av märren fem i fem. Fullt upp hela dagen. Det har bara rusat förbi!
Fick verkligen rida Socks idag och jag bara älskar honom. Stor och maffig hingst. Nästan svart med bläs. Är så stor o stadig, passar mig :) Ska bara få honom att gå fram mer för skänkeln. Längtar tills Darren ska på 8 dagars semester. Då hoppas jag på att få rida Socks varje dag. De låter av någon anledning alltid mig rida honom när Darren inte är här. Kollegan är dissad på den fronten. Och jag kan ju inte göra mer än att njuta av det så länge det varar :)

Efter jobbet stack jag till affären. Inhandlade grönt och ägg. Sen dusch med hårinpackning. Ringde mor medans hårinpackningen verkade. Sköljde ur den.
Sen blev det bakning, kärleksmums! Jag fick lov att inviga förklädet som jag fick av mamma o pappa i julklapp. Ett blått som det står SmålandsKött på. Fick även en köksvåg som jag vägde smöret på, exakt 300 gram blev det.
Kom som tur var ihåg hela receptet i huvudet, o resultatet blev enligt mig själv bra! Ska ta med dom till jobbet och bjuda på på min födelsedag!

Min kära kollega och kombo började igår tjata om att vi måste städa. Hallå, det kom från rätt käft eller?! Jag städar väl rätt mycket ändå? Innan jag åkte hem vid jul storstädade jag, riktigt noga! Han tog fram en flaska med skurmedel. Han pekade på vårt golv och sen på golvet som visades på bilden på flaskan. Han sa att det skulle se lika dant ut om man använde det medlet. Reklam, har du hört talas om det? För att vårt golv ska se ut så måste det slipas, putsas och oljas. Fast lämpligast är nog att byta hela alltet. Men om han nu ändå så gärna vil städa, sätt igång då! Berätta inte för mig att VI ska städa. Om du vill städa, gör det! Men sen kan jag tycka att din jädra låda med ris som stått i kylen i 3 veckor är ett större problem än ett opolerat golv... Bara en tanke. Dessutom när jag stod o bakade i köket kom han ner med ett lass med disk, ställde på bänken o gick upp igen. Jag förstår inte riktigt prioriteringarna. Nu är klockan över 10 och han har inte börjat städa... Jag tror knappast det kommer inträffa heller...

Rapport kommer, c ya!













På plats i DK

Ja jag är hemma igen, kom redan i förrgår tom :)

Hemma hade jag en go tid, men vilket väder! Man drömmer om en vit jul, visst. Jag vill ha ca 1 dm kramsnö och stora snöflingor som sakta faller från himlen, tack. Vad fick jag? Snödrivor på 2 m, storm och 1 miljon snöflingor som piskade i ansiktet... Jaja, man kan inte få allt.

Körde ju hem torsdag kväll. De varnade för dåligt väglag och sa att man inte skulle ge sig ut. Kan hålla med om att väglaget var dåligt. Fick köra sakta, kom upp i en medelhastighet på 52 km/h... Tycker illa om idioter som inte fattar att sikten = noll och att det är glashalt. Hade en lastbil som trängde sig förbi på 2-till 1-väg. Fick tvärnita (så gott det gick på isen) för att han skulle hinna förbi o jag inte bli klämd mellan honom och ytterräcket! Sen var det idioter som körde om på insidan, alltså typ i vägrenen. Många idioter alltså, och så några riktigt bra stabila förare som höll ett bra tempo som man kunde köra i ett säkert led med :) Hem kom jag i alla fall så småning om, och det gick bra ända tills jag hade 5 meter kvar. Jag körde fast i en snödriva när jag var på väg att parkera hemma...

När jag vaknade på julafton var det lite problem då det var en stackars tös som inte kom till jobbet. Hon skulle sköta suggstallet på Holmsberg, men det fixade vi ju lätt :) Oskar mockade, pappa kom o fodrade lite och jag fick gå ut o medicinera, kolla brunster, ta hand om nyfödda och fodra lite. Nice :) Dock så är det som vanligt på helgdagarna nåt som händer, denna gången var det två kultingar  som lyckades smita ner i rännan, men dom fiskade jag o Oskar upp rätt så lätt!

På eftermiddagen kom farbror Hans med sambon Cecilia och farmor. Det var dom och familjen som tillbringade julafton tsm:) Sten också men han är en i familjen :D
Åt smarrigt julbord med megagod julskinka bl a.

På juldagen skulle Erik o jag sköta Tollegården... Jädra snö. Vi tog traktorn med frontlastare dit, men när vi hade ca 200 m kvar tog det tvärstopp! Jag insåg att det gick långsamt att skotta, så Erik släppte av mig. Jag tog mig fram (krypandes, ålandes, rullandes och kanske några vanliga steg) genom snödrivorna, många 2 m höga. Lyckades till slut ta mig fram o hitta en dörr som inte var igensnöad... Vid detta laget var jag genomsvett inifrån och dyngsur av snön på utsidan. Jaja, jag hade ju lyckats ta mig till målet på ca 20 min. För Erik tog det nästan två timmar...
Väl framme väntade 14 söta kullar med kultingar, I LOVE IT! Tycker det är så kul att arbeta med grisarna :)
Mitt på dagen var det middag hos farmor, sen tillbaka till svinen.
På kvällen utgång, Sandra. Lyckades komma in på ca 15 min. Karin Olsson född med tur! Träffade Joyci o vi dansade som om kvällen var för evigt! Det kändes som tiden då vi bodde tsm på Bollerup, innan allt blev så seriöst med pojkvänner, jobb o sånt!

På annandagen var det Kalles 14 årsdag, Grattis :) Jag red Bella i den djupa snön på åkern, fullt ös medvetslös!
Gäster på kvällen o vi firade min födelsedag med. Fick ed del paket, bl a världens största från Camilla, så spänd på vad de kan vara däri! Öppnade några... Kunde inte låta bli :) Men Camillas sparade jag!
Tack för fina presenter :)

På måndagen (27) var det kallt! -20... Mor och jag åkte till stan för att byta en julklapp och fixa lite saker. Köpte en snygg Fred Perry tröja med, supersnygg. Matchar min favorit-väska, en svart typ tubväska. Fred Perry.

Till lunch blev det tacos efter mitt önskemål. Sen började jag packa bilen och drog söder ut. Med mig hade jag fina julklappar o födelsedagspresenter. Några inslagna och några öppnade. Mamma hade gjort smörgåstårta som hon skickade med. Den tog jag sista biten av nu. Mumms fillibabba!
Kom hem ca midnatt, sen i säng ca 12. Igår arbetade jag igen, på kvällen besökte jag en vän. Arbetat idag med och det har gått bra. Hade en multieffektiv lunch. Ått, läste brev, betalade räkningar o sov :)
Nu har jag just dansat zumba. Lyssnar på min nya Daniel Adams Ray CD medans jag skriver här. Nu ska jag duscha!

Chao!

God Jul

Ja jag vill önska alla en god fortsättning! Många kommer säkert få en härlig utgång ikväll, precis som jag :)

Här hemma händer det mycket o har ingen lust att ödsla tid på att skriva om det nu. Det tar jag o återberättar när jag är tillbaka i DK.

Kyss

Julstädar o packar

Idag har dagen på jobbet flytit på finfint! Men kallt är det, men de är det väl ingen som missat! Haft ont idag som jag hade ett par ggr i sommras, lite besviken för jag trodde det var över för alltid typ men nej :( Började snabbt o kraftigt men gick faktiskt ner sen igen och nu är det bara lite kvar. En mld "attack" alltså!

Hemma efter jobbet åkte jag o handlade lite, sen drog storstädningen igång! Kylskåpet, köksluckorna, lister, dörrkarmar, duschen, fönsterbrädor. Gav mig till o med på persiennen i badrummet men insåg att den tog för lång tid. Avslutade med att tömma alla sopor o dammsuga :) Sen fick jag lite besök av en vän. Bjöd på varm choklad med vispad grädde, kanelbullar och saffranslängd. Vilken husmor va?!

Nu ska jag packa! Har packat julklapparna som inte kommit hem ännu, så det är bara lite kläder o sånt. Jag hoppas att det går snabbt så jag kan skalla sänggaveln sen!

Vi syns mina vänner!


Förresten kommer ett litet schema för julen här:

24: Julafton. Ta hand om djuren o fira med familjen.
25: Juldagen. Suggskötare på Tollegården. Middag hos farmor. Utgång!
26: Kalles födelsedag. Gemensamt kalas för honom och mig, släkt o vänner!
27: Packa ihop mig. Njuta av julefriden. Bege mig mot DK

Kvällsfodring

Ja jag får väl fortsätta där jag avslutade förra inlägget typ. Det var vid lunch igår... Efter lunchen så tog jag ut o in hästar, hade en på gymmet, ryktade "mina" hingstar och avslutade med att rida Querida, ett av Charlottes ston. Fick vänta tills min kollega avslutat sin ridning och med tanke på hans takt tar det ju en stund... Han han har numera nästa alltid hästarna uppsadlade och behöver bara tränsa, men även det tar för honom en evighet!
Kl 4 blev jag insläppt i ridhuset. Red och ryktade sen var klockan typ 5 och dags att gå hem.

Liten kul grej som hände var att Charlotte Ställde ut några kassar med kläder som hon inte ville ha och sa att jag kunde kolla, vi har ju typ samma storlek. Öppnade - Blev som ett barn på julafton! Fillippa K och Donaldson om vart annat!!! Jippie!!! Hittade en SUPERSNYGG typ längre kavaj, svart i bomull. Satt perfekt. Och plockade åt mig x antal Donaldson skjortor. Blå, rosa, blårandig, rödrutig, vit... Och träninigsoverall. Som sagt, kändes som julafton.

En till mindre bra sak som hände var att jag skulle skära upp min fina fudge med hemrostade hasselnötter. Då insåg jag att det bara var ytan som var hård och fin, resten var en mjuk sörja. Smarrig men iinte som det var tänkt att det skulle se ut. hade ju dessutom gjort dubbel sats. Men tog med plåten, kniv o skedar till jobbet och det gick åt under eftermiddagen. Dock blir det ingen fudge för er där hemma. Sorry!
Men nu ska jag snart ge mig på knbäck istället, och det kan ju inte gå sämre i alla fall :)

Efter jobbet igår dansade jag o Natasha Zumba! Jag fick jättefint godis av min instruktör som tack för bullarna. Gav henne 15 nybakta kanelbullar i lördags när jag tränade, och hon hade tydligen ätit allihop i helgen... De måste varit goda! Haha!

Sen skulle jag koka ett ägg o ha på mackan. Vet att från att jag startar plattan tills ägget är klart tar det ungefär 16 min. Efter typ 6 min när jag snackar med mamma, börjar kombon vråla. "Karin dina ägg är klara, de kokar!". Med tanke på hur han skrek kunde man tro att det brann någonstans! Men fick lungt förklara att allt var som det skulle och att jag hade läget under kontroll. Ska man skratta eller gråta?
Igår sa jag dessutom till om att han var tvungen att städa upp i köket, o kors i taket, när jag kom tillbaka var det gjort. Men jag fattar inte att han inte ser det själv. Det stod tomma förpackningar, gammal mat o massa disk. Usch!
Han har ju dessutom inget fritidsintresse (mer än sin dator) så tid finns ju... Behöver jag säga att han är 23 år gammal?

Idag har det varit fullt upp vad gäller ridningen på jobbet. Både cahrlotte o Thomas har haft sina tränare här. När de tränar vill de inte att någaon annan rider samtidigt, förståligt! Charlotte red på morgonen. Så fort hon var klar började jag med mina och hann med tre st på två timmar! De ni! Det betyder att jag bara använde tio minuter per häst till att plocka ihop grejer, sadla, leda till o från ridhuset och sadla av :) Riktigt nöjd. Sen kom Thomas tränare så vi fick utrymma. Jag hade långlunch för jag skulle kvällsfodra. 15.20 var ridhuset ledigt igen. Red Capitol, busen från igår. Sen började jag på Etoile. Red 15 min, sen skulle de harva ridhuset så jag fick ställa in henne, sen fortsätta när de var klara. Färdig 16.50. Natasha var snäll o tyktade av henne åt mig. Jag hade idagh mitt livs första egna kvällsfodring! Kul!
Fast jag var trött efter att stressat hela dagen o rädd för att missa något. Men tror det gick bra.
Tycker alltid det är lite obehagligt att vara sist att lämna stället innan man är van. Var samma i sommras på Fredrikslund när man avslutade själv. Man var så rädd att missa eller glömma nåt! Men det ska jag nog vänja mig vid här med!

Fick urgulliga julkort idag, från Camilla o mamma! Tack, det värmer så när någon tänker på en!

Nu ska jag fokusera på knäcken! Vi syns!

OMG

Jag sitter hemma på lunch och om dagen kan man så här långt säga: Oh My God! Vi e 7 som jobbar idag istället för sex st, så mockning o sånt gick snabbt. Sen smet jag snabbt iväg o började rida Etoile samtidigt som chefen Carlotte red ett annat sto som heter Skimle. Två hingstar kom in i ridhuset, If och Metal, de "värsta" vi har. Lite attitydproblem o sånt. Stegrar bockar o sånt ibland. När jag hade 5 minuter kvar att rida kommer min nya kollega in med Capitol, en annan av hingstarna. Han leder honom fram till pallen vi sitter upp på. Jag kollar inte så mkt, men sen ser jag att Capitol står typ 3 m från sin ryttare.... SEN bryter helvetet lös! Capitol inser att han e fri och skenar runt bland hingstar o ston. HÅLL I DIG KARIN tänkte jag. För Etoile blir nervig o bockar när någon tar av ett täcke typ.. Men hon bockade inte, hoppade bara rätt upp o ner. Charlotte flydde ut genom dörren. Metal försökte dom med få ut men han var för nervös. Darren hoppade av If som då började stegra mot Darren o fäkta med frambenen.... Jag försökte mest hålla mig kvar på Etoile..
Till slut fick vi ut alla hästar o fångade Capitol. Ingen skadade sig... Ren tur! Jag gick tillbaka till ridhuset för att avsluta på ett fint sätt men då min donna inte ville det utan spenderade typ 1 varv på 2 ben skickade charlotte ut mig. Enough exitement for today, sa hon.
Annars har dagen vart bra.
Nu ska jag tillbaka, C U!

Blåögd

Bloggen hette blåögd va? För det stämmer ju! Så extremt bra. Jag litar på människor, alldeles för mycket...
Jag har försökt att klättra uppåt ett tag. Det har gått bättre o bättre. Får bättre och bättre fäste och klättrar snabbare o snabbare upp för den där branta väggen. Men sen kommer någon och erbjuder en hand. Klart att jag, dum som man är, tackar ja. I början håller jag dock fast mig själv ändå, men ganska snartt släpper jag taget mer o mer och litar på denna hjälpande hand. Helt plötsligt behöver jag inte klättra själv alls. Handen håller mig helt, o jag litar på den. Jag åker med lungt och, vad jag tror, säkert. Men sen plötsligt släpper handen taget och jag fallar handlöst. Eftersom jag varit dum o blåögd och inte haft säkerhetshaken kvar.
PUCKO!!!


En bra dag

Ja dagen känns bra, riktigt bra ju mer jag tänker! Älskar sånna här dagar när man har saker att göra. Började ju som sagt med bullar, sen lyckades jag faktiskt ta mig till träningen, de va riktigt kul :) Var verkligen sugen o pepp på att träna. Tog ut mig rejält, riktigt gutt!!!
Innan träningen lämnade jag en påse bullar på jobbet. Fick en jacka när jag var där. Vintermodellen, tjusigt.

Efter träningen som slutade 11, styrde jag bilen mot SuperBrugsen, 200 m från gymmet typ... Haha! Inhandlade lite saker till middag + julstök. Nu har jag just smällt i mig ytterligare en brakmåltid. Vad blev det denna gången! Jo ChickenKiev med sallad o potatismos.

Chicken Kiev?! Ja det hade jag aldrig hört om innan jag kom till Australien, men där var det en given favorit på middagsbordet. Är tydligen en rätt från Ukraina från början. Det är panerad kyckling med vitlök/persiljesmör i mitten. I Aus köpte vi alltid kycklingen "färdig" hos Aschley som var slaktaren i byn, bara att steka sen var det klart! Men här finns ju inte sånna, så jag fantiserade lite (och tänkte tillbaka på hur Ash berättade att han gjorde). Jag la filéerna en o en i en plastpåse och bankade ut dom, som man gör när man ska göra schnitzel tror jag... Iaf, Sen fixade jag smör. La smör, hackad färsk persilja o vitlökspulver i en skål. Elvisp på det. Klart!
Rullade små längder av smöret och la en längd på var filé. Sen vek jag ihop det hela till ett paket och ställde undan i kylen ca en timme. Fram igen. Panerade (ägg, ströbröd) och sen i stekpannan för att Sen ställde jag in dem i en ungssäker form i ugnen (200 grader, 15-20 min).
Är så stolt o det blev riktigt gott! Har saknat det, inte ätit Chicken kiev sen Aus. Fast får ju erkänna att mina tyvärr inte slår de från "Haynes Butchery" i Finley...

Medans jag fixade detta så blev det också en dubbel sats hasselnöts-fudge fixad. Så nu vet ni vad som väntar till kaffet, ni som ska på julbord på Holmsberg :)

Rätt beslut!

Ja jag tog rätt beslut! Tänkte gå ut igår kväll ju, ville verkligen.
Argument 1: Är trött, tänkte dock att "Men hallå du e ju ledig imorgon".
Argument 2 var: Det är kallt ute, alltså kallt att ta sig från bilen till pubben, Från ena pubben till den andra osv... "Men hallå, klä på dig!"
Argument 3: Det kan bli dåligt väglag, och var ju lite dåligt sen innan... Och där fanns ingen "Men hallå"- fras att ta till.
Detta ledde alltså till att fröken Olsson bäddade ner sig i sin säng o somnade sött runt midnatt.

När jag vaknade idag kvart i 7, bestämde jag mig rätt snabbt för att baka kanelbullar, sagt o gjort. Ner i köket o dra igång bullbak. Sen skulle en av jobbarkompisarna ta sin bil o köra iväg mot jobbet, 06.55. DÅ insåg jag att det var MASSOR av snö och slirigt! Han tog säkert 5 min på sig att komma ut från parkeringen. Fatta vad jobbigt! Dessutom insåg jag att det blåste rejält. Och det är kallt! Men framför allt insåg jag att jag tagit rätt beslut! Det e ju verkligen nice! Jag hade verkligen inte klarat av att ta mig hem inatt i detta väder. Och vad missade jag, en utekväll. Det kan man ju leva utan! Dessutom sparade jag in pengar (går direkt till bil-reperation ist :( ) och jag är pigg, glad och utvilad idag! Kan det bli bättre! Så nu är jag lycklig för att jag var så vuxen och klok igår!

Nu är alla mina kanelbullar klara, jag sitter med en frukostmacka och njuter.
Kl 10 är det box-it, typ Kick-boxning på gymmet. Planen var att gå på det, frågan är om det går att ta sig dit!?
Hoppas verkligen att det gör det, känner så för att träna!

Vet att en av mina vänner här var ute o körde igår kväll/natt. Skickade ett sms o frågade hur han mådde o om det gått bra. Skickade det typ kl7. Orolig för jag inte får något svar. Men de e klart, det kanske inte e normalt att vara uppe så dags om man varit vaken halva natten!



Ser det gott ut?

Blogg-torka

Ja jag måste ju erkänna att det är lite torrt här...
Men nu så ska ni få en kort uppdatering iaf!

Det är fredag kväll o här sitter jag o okynnesäter rostat bröd med ost :) Mums! Har insett att om jag ska klara vintern behövs mer underhudsfett. Idag har vi haft -12 grader... Brr.
Red 5 hästar på jobbet, alla fick bara skrita (dock protesterade Capitol genom att bocka runt lite) så man höll ju inte så mycket värme genom det... Man frös som bara den! Tur är dock att bara en av hästarna har stigbyglar i stål, de andra är plast och gör att fötterna inte blir riktigt lika kalla.

Ryckte manen på mina två hingstar med. För er som inte är så inne i det här så betyder det typ att frisera håret på hästen. Man drar bort hårstrån för att håret ska bli tunnare och kortare. Den ena av dom, Big, tyckte det var superskönt. Sänkte huvudet (tack o lov!) och bara stod o njöt. Underläppen hängde o ögonen slöts! Den andra, Playfull, tyckte nog att det kittlades lite för varje gång jag drog till ryste han hela halsen, haha!
Playfull blev jättefin, men Big måste fortfarande tas mer på. Han har SÅÅÅÅ tjock man!

Till lunch åt jag värsta lyxmåltiden :) Kalvschnitzel som jag stekte, potatismos (äkta hemmagjort såklart), bea-sås (köpt såklart) och sen en härlig grönsallad!

Har de senaste dagarna skämt bort mig själv med varm choklad m vispad grädde på toppen, det e najs!

Kvart i 5 kom Charlotte och Maiken ut i stallet med glögg till oss. Superskönt att kunna värma sig lite :) Gillar ju egentligen inte glögg men älskar mandeln och russinen så det tog jag mycket av! Killarna som tog 2 koppar glögg blev lite berusade, och jag kunde också känna av det faktiskt. Antagligen för att det var länge sen man hade lunch i kombination med kylan. Sen kommer man in och dricker det där varma lite snabbt. Tror desssutom att det var riktigt stark glögg. Vi skämtade lite om att det var farligt att cykla hem, men ärligt, man kände av det!

Annars har dagarna varit fulla! Arbetar häcken av oss på jobbet just nu tack vare nya stjärnan i stallet. Slutade havl 6 i onsdags, sen stresa hem, hämta Sergi o Natasha, handla mat, dansa Zumba, hem duscha, klä sig osv!

Igår var jag kvar på jobbet längre för att kvällsfodra. Kul men jobbigt i kylan. Väl hemma såg jag Bonde söker Fru, alltså jag skrattar mig igenom varje program! Det är ju ett skämt!

Ikväll blir det kanske utgång, får se!

Puss på er

En god julskinka :)

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_kalmar?title=stort_intresse_for_ursprungsmarkt_skinka&videoid=1167065

Detta inslaget är från förra veckan, idag var pappa på Stinsen, den lokala ICA butiken, och skinkan sålde slut :)

Nostalgi, inspirerad efter Bollerupsbesöket!

Skrev denna text innan vi slutade

"Tre år har gått, bara sprungit förbi! Jag kommer ihåg när vi först var nere och kollade på skolan. Tänk så liten man va, men de känns som igår.
När mamma körde ner mig, vi körde över fartguppen alldeles för snabbt! Tänk hur man lärt sig köra över dom! Till o med så inte äns Joysis bil går i!
Jag ville byta till häst första veckorna, men vilken tur att jag inte gjorde det! Har haft så kul med min klass och lärt mig så mkt!
Jag hade koskräck! Tyckte de va skitläskigt att gå in bland kossorna. De har jag kommit över nu kan man ju säga!
Jag har lärt mig köra traktor, något jag knappt gjort innan jag började!
Weho, jag har tom fått tröska själv :):):)
Har fått lära känna nya människor, massor med nya människor. Både på skolan och på praktiken!
(Genom min praktik fixade Oskar PRAO på TV 4! )
Jag har fått vänner för livet som jag vet att jag kan lita på!
Jag har haft möjlighet att ha med mig hästar som jag kunnat utveckla mkt tack vare ridmöjligheterna! Tänk vad Zita går fint nu jämfört med innan!
Jag har fått lära mig hur man tämjer en tjur, även om nu Tasty va född snäll! (R.I.P.)
Jag har lärt mig hur man går igenom tuffa saker, själv och hur man hjälper andra. Jag tror jag växt rätt mkt som person, även om jag är lite omogen ibland. Jag e freakad emellanåt, jag vet! Men ni som känner mig vet att jag kan sansa mig o va rätt normal emellanåt, även om Roger påstår att de saknas rätt många celler där inne... Haha!

I vart fall, Jag ångrar inte en minut att jag valde Bollerup! De här har varit tre underbara år! Det känns tungt att lämna det. Sorgligt. Men var sak har sin tid! Nu satsar vi fullt ut de sista dagarna! Heja bönder!"



Och denna fick jag av Catta o Josse i 18-års present:

Samma mel. som Björn Gustavssons "Carina Berg-låt"

Du är vår vän o du är go o du är snäll
O vi ser fram emot en underbar kväll
Du är en tokig tjej, fast ändå gillar vi dej
Kör bil helt galen, och sover på höbalen
Du tycker o att festa loss, självklart tsm me oss
Ibland gör vi filer o tar lite porrbilder (?)
Vi har gjort så mkt ihop, att man kan skriva en hel bok
O vi tycker det är jättekul, att sjunga om vår tok
Det finns inga bonnatöser som vi
O så kommer de alltid förbli
Kanin jag tror vi tre passar bra ihop - nej Karin
Så gör oss till gudmödrar på ditt barns dop
Bruden du är vår lilla heartbreaker
Med killarnas hjärtan du bara leker
Du e de roliga i mintu
Men de dricker vi ju inte
Du är allt en man kan få
Fast du e bättre me oss två
Du e stammis på Mc Donalds
Men det gick inte att rimma på alls
För att ej på Bollerup sluta
Kan vi verkstadspersonalen muta
Med fina foton på oss själva
Du är ett riktigt snille
Ni kan få Karins nummer efter detta gille
Karin Olsson du är våra hjärtans dam
Så kom upp till oss nu o få en grattiskram

Stora tösen du e helt klart våran favorit
Tillsammans har vi hittat på så mycket skit
Du vet att man ej får klättra på taken
O inte heller efter kl två vara vaken
Bollerupsfesterna är en klass för sig
Men killarna här e ju ingenting för dig
Rena chocken vi fick när vi hetingen såg
Så håll nu hårt i din Ölands-påååååååg!


Tack töser!


Fruktsallad

Jag har haft lite ledigt och varit iväg på lite grejer :) Igår kvälll körde jag till Erik på Bollerup o kollade på lucia-tåget. Usch vilket väder måste jag säga, lustigt att vägarna inte underhålls bättre. Den mellan Tomelilla o Bollerup var fruktansvärd, men det beror ju att den ligger mitt ute på slätten o blåser igen hela tiden. Det var typ 2 m höga snövallar på vissa strällen...

Själva lucia-firandet var fint! Typ 20 tärnor o en lucia och dom sjöng vackert. Musik-Berit (läraren) är väldigt svag för att ha olika stämmor och sånt och detta året var inget undantag. 3-4 st i varje sång. Jag minns att jag på min tid i kören på Bolle undrade om det inte kunde räcka med en stämma ibland. Det kan faktiskt låta bättre i vissa fall, i alla fall som variation! Haha!

Slaggade på Eriks rum i en säng som dom hittat någon stanns. Tack för det!
Imorse stack jag till sto-stallet o snackade med Camilla, efter det mot Tomelilla och sen Ystad och lite jul-shopping. Det var dock SUPER-kallt. -6 grade. Tog lunch på Snuggles (favoriten från gymnasietiden, nostalgi). Dom har sjukt goda bagels och VÄRLDENS största kanelbullar. Måste erkänna att dom egentligen inte är supergoda, utan de e mer att de ser så goda och häftiga ut! Haha!

Begav mig sedan hemåt (DK) och nu sitter jag på rummet och käkar fruktsallad som jag svängt ihop, mums.

För första gången i mitt liv har jag kört över Öresundsbron, lite coolt faktiskt. Men det blåste på rätt bra.
Nu ska jag snart ta tag i att packa upp lite av julklapparne, även slå in en del :) Sen diska, världens diskberg här. Vet att det inte är jag som borde behöva göra det men jag tycker det stör. Så för att få bort det så tar jag tar jag tag i det själv.
 
C ya folket ;)

En sen kväll

Ja det är inte natt än utan sen kväll. Jag känner mig mogen  och duktig. Alla jobbarkompisar ska ut o och svira. Vi har festat sen kl 7 ikväll. Superkul! Ätit, dansat Zummba, snackat o umgåtts. Några ur Zumba-gänget var med också. Men man ska lämna när det är som bäst?! Och det gjorde jag. Dom ska ut men jag var ute igår och måste vara utvilad imorgon, så jag stacck hem o lägger nu upp ett inlägg här samtidigt som jag lyssnar på Medina :)
Jag hade egentligen velat dansa loss i Köpenhamn, svepa över dansgolvet i min lilla glittriga klänning! Men nej, det tar vi en annan gång!

En av mina arbetskamrater, tjugotre år, stötte stenhårt på en av Zumba--damerna på femtiotvå! Hallå, varför tycker jag han e döjobbig o stör mig på typ allt han gör!
Jaja!

Nu ska jag sova. Helt själv. Usch :( Men imorgon ska jag gosa med Molly <3 (ja alltså de e min hund för er som inte vet! Haha!)

God natt!

Ps. jag börjaar bli en hejare på dansk, meget godt! Det er dejligt! Ds.

Storm

Hej!

Snabbis nu på lunchen. Här e det halvt storm och töväder. Snön försvinner i rask takt. Snö-ras från ridhustaket hela tiden. Frågan är om man ska vara dum nog o ge sig på Etoile. Tror jag skippar dte, för jag tror hon flippar deluxe i det här vädret. Så de skulle vara med livet som insats isf, skippar det!

Någon på jobbet gör mig galen genom att sakna grund-tempo, men annars är det en bra dag. Jag älskar att se snön smälta bort!
Dessutom fick jag den bästa nattens sömn på länge inatt! Nice :)

C ya!

Minnen



Visst var det en mysig sommar Wilma!?

Och alla andra med! Mjölkning på Fredrikslund, galna utekvällar på Strand och så hästarna och Molly!

Bilen

Märks det att jag e ledig? Ja, 3 inlägg på en dag! Haha!

Iaf, skulle ta bilen ner till byn för att posta ett par brev, men det rök värre än någonsin! Hemskt... Så jag backade bak igen o parkerade. "Måste" köra sen till Zumban så postar då när jag ändå e iväg.
Nu e nästa sak vad jag ska hitta på med min kära bil. Har ju bara ignorerrat det innan men nu känns det akut. Köra hem den o ta tåget hit tillbaka och sen hämta den nästa gång jag ska hem? För att lämna in den här e typ svindyrt tror jag... Får diskuttera med kloka rådgivare, men de e så tråkigt när det inte fungerar som man vill att det ska :(

Iaf så lyssnar jag mkt på dansk musik. Detta e min nya favorit:
http://www.youtube.com/watch?v=LWnDDYSqbJk
Medina - Vi to

Tycker om denna med men den har väl alla i Sverige hört ändå!?
http://www.youtube.com/watch?v=n09xzMb1tdg
Fast kan tycka texten e lite dum ibland, men ändå rätt ok!

Och bara så ni vet, jag hör typ allt dom sjunger nu!


Tvättråd

Jag måste bara berätta om min kombo... Ungkars-problem.
Jaghar länge misstänkt att han inte kan laga mat. Men nu vet jag att han inte kan tvätta. Mörk tvätt typ jeans, skjortor och sånt. 95 grader och Ariel White som tvättmedel... Ja vad ska man säga!? Haha!

Julstök i mitt kök :)

Ja idag är jag ledig. Började dagen 07.15. Gick upp o kastade in en maskin tvätt. Sen drog brödbaket igång, grahamsbullar precis som vanligt. Dom var klara typ 9 så då tog jag frulle. Supernice var det i morse. En sån där härligt rödskimrande soluppgång o solen ske in genom fönstret o lös upp i hela huset. Underbart! Sånt som verkligen ger energi :)

Sen så snackade jag lite med mamma. Efter det tog jag tag i julgodiset. Ja det blev fudge o knäck. Först Fudge med rostade (hemrostade!) hasselnötter och choklad. Sen gjorde jag knäck. Tog grundreceptet med sirap, grädde och socker. Hällde upp i små formar. Vissa strödde jag mandel över, andra skippade jag. Sparade lite smet och blandade i kanel i en del och kakao i en annan, lite expriment liksom.
Har nu då uppfunnit kanel-knäck! Och måste få säga att det var den godast och jul-igaste knäck jag ätit!
Kan verkligen rekommendera. Alltså ta vanligt grundrecept, och häll i lite kanel efter att den kokat klart. Smaka av. Jag tog i rätt bra med kanel.

Nu vet jag inte vad jag ska hitta på riktigt. Förslag? Puss

Pilates

Ja pilates har väl dom flesta hört om. Kom hem från det för typ 1 timme sen. Tycker det är så skönt. Jag var lite trött, frusen och matt i kroppen när jag kom hem från jobbet. Samlade dock energi, tänkte positivt, intalade mig själv att jag var glad. Övertygade mig själv :) Så kvart i 6 började vi med pilates. Efter en timme känner man sig lagom mör i magmusklerna. Men så himla skönt det är ändå. Man har så mycket mer energi när man kommer från träningen än när man åker dit. Me like på den!

På jobbet idag var kombon ledig. Jag mockade i det stallet han mockat i två dagar. Att mocka, strö samt sopa brukar för mig ta en timme på de 5 boxarna. (Kanske låter långsamt men jag jobbar faktiskt på i rätt bra tempo, noga ska det va!) Idag tog det 2 timmar, dubbelt så lång tid. Darren kom o undrade varför jag  var så långsam. "Förresten luktar det illa härinne" sa han. Jag bara kollade på honom o suckade. Det är inte utmockat som det ska på tre dagar... Och hästar som spenderar typ 22 timmar per dygn i en spånbox smutsar ner.
Men fick en klapp på axeln för att Darren sa att hans stall var superbra, och där mockade jag igår när han var ledig!

Sen så var det dags att ge sig på min älskade Etoile idag. Hon gick super så länge vi hade sällskap men när hon är ensam i ridhuset blir hon lite knäpp. Ser spöken o sånt... Fic en ordentlig testomgång idag, värsta nå¨gonsin tror jag faktiskt, men i övrigt gick hon fint.
O hör o häpna Micke, Capitol var pigg! Ja verkligen sådär så han skrittade på som bara den. Mkt mer än vad Etoile gör! Kul för mig!

Ikväll funderar jag på att dra till pubben o vara lite social med vännerna. Blir ingen utgång i övrigt i helgen, ska ta det lugn för jag har andra planer. Bl a ska vi som dansar Zumba+ alla på jobbet ha lite julfest på lördag. Ska bli trevligt!
Får se vad som händer imorgon. Jag är ledig :) Kanske blir det lite bak och julgodis... Ska stämma av lite saker  med mamma först. Vågar inte exprimentera alltför mycket själv, bättre att fråga någon som vet!

Puss på er !




Jobb, hovslageri och Zumba

Ja jag jobbar på som vanlagt. Vår nya medarbetare gör färre o färre misstag, men fortfarande en del som man kan gå o småskratta åt! Haha!
Igår jobbade jag in lunchen o slutade kl 4, för att lyssna på Flemmings presentation av deras nya uppfinning, 7nails. Mkt intressant o roligt att se :) Gilla på den liksom! Tror det blir succé.
Idag hade jag sen lunch och fick ett samtal som förgyllde min dag!
Efter jobbet (eftersom jag inte kan säga nej) så skjutsade jag min kombo till supermarket för att han skulle handla mat o tyckte det var jobbigt att cykla. Kan dock slå vad om att han känner sig uttråkad imorgon ist. Men men, not my problem. Stressade dock som bara den hem, bytte om o sen hämat Darren, Sergii o Natasha. Mot Zumba! Åh det gör mig glad! I´m addicted!
Nu när jag kom hem åt jag macka (jodå, klart de e hembakat bröd!). sen snackade jag med min kära pappa! Saknar!

Kort o rätt meningslöst inlägg. I know...

Fast måste bara säga, att idag fick jag rida favoriten Socks. Och vågade fråga Charlotte om jag inte kunde börja rida Etoile snart. Hon blev förpassad till gymmet två ggr om dagen och ingen ridning, sen Charlotte två ggr i rad sett henne bocka rundor med mig. Men halllå, det är ju bara lite uppskattad spänning i vardagen :) Så vi kom fram till att jag antagligen (om vi har tid) ska börja rida henne imon igen! Weehoo :)

E de mig det är fel på?!

Jag orkar inte, låt mig vara! Lämna mig ifred!!!!

Låt kalla min kära kombo för "M" i denna lilla berättelse

Jag tvättade en maskin igår. Mörkt 60 grader. P kom upp på mitt rum (gick rätt in utan att knacka) för att fråga om det var ok att han tvättade. Visst sa jag. Ta bara ut min tvätt och lägg den på bänken så hänger jag upp den sen.
När jag senare gick ner i källaren för att hänga tvätten, så fanns typ bara hälften av mina strumpor där.... Alltså det var typ 15 st som saknades! Fast det visste jag inte då. Bara att de saknades en massa.
Orkade inte diskutera då utan frågade lite fint i morse om min tvätt:

K: Du tömde du hela maskinen igår innan du la in din tvätt?
M: Ja
K: Ok men jag saknade lite av mina saker...
M: Ok
K: Så jag tänkte att du kanske glömt tömma ordentligt...
M: Nej
K: Ok men var skulle dom då vara?
M: Jag vet inte men du hade lagt in lite i min maskin efter att jag startat.
K: Va? Nej du hade nog glömt tömma
M: Nej, kom så går vi ner ska jag visa

Vi gick ner, han visade vad jag hade lagt in í efterhand, typ alla "syskon" till de strumpor som redan hängde på tork. Okej. Jag orkade inte diskutera. Verkligen inte. Eller e jag för feg. Känner mig taskig.
Så jag sa bara ok, klagade inte mer på honom för det.

Iaf, tvättar mina underkläder o strumpor med ett speciellt tvättmedel för jag har lite känslig hud. Så tänkte att jag får väl tvätta om dom. Men eftersom det bara var strumpor (dock typ 15 st) så kanske jag inte behövde beroende på vad han använde för tvättmedel.
Så jag frågade va han använde. Han öppnade skåpet o pekade på min flaska.
Ok då behöver jag ju inte tvätta om. Bra. Men du, de är mitt egna, privata, som jag vill använda till mina kläder tack!

Dessutom har han nog haft något helt nytt plagg i tvätten. Jag tvättade två klarblå strumpor. En är fortfarand klarblå, den andra grå/blå/ofräch. Hade ett par svarta strumpor med rosa gröna och blå prickar på. Den ena är superfräch, den andra ser mer tråkig ut. Mest synd var det med mina nya fina ridstrumpor jag fått av Camilla. Superfina MountainHorse. Som jag älskar. Det är inget fint gyllengult band runt längre, grå/beige/tråk-färgat är det på den ena strumpan. :(
Men det var ju tur att det bara var strumpor, o kläder i allmänhet. Jag menar det är ju inte hela världen. Men jag blir bara ledsen. Och ett enklet "förlåt" eller "ursäkta" kanske skulle kännts bra.

För att jag inte tömde tvättmaskinen, eller anklagade dig för att slängt in din tvätt bland min (vilket han iof fortfarande tror att jag gjort), eller för att jag tog ditt tvättmedel, eller för att jag missfärgade x antal halva par strumpor.

Eller e de jag som har fel? Det kanske är ok/normalt?
Jag är iaf så trött på att socialisera med människor över huvud taget nu att jag funderar på att stänga in mig o stanna här för gott. Telefon är dock undantaget!

En blogg utan bilder

De är typ min, för så speciellt många bilder blir det faktiskt inte. Men man kan ju kolla på FB om man tycker de e så kul me bilder, eller??!!

Men nu när jag e ledig har jag passat på att lägga över lite bilder från mobilen till datorn, så var så goda!



Bild från när jag ver hemma. Detta är vanligtvis ett ca 1,5 m djupt dike med lite vatten i bottnen. Nu fyllde de på rätt bra från åkern intill...


Ja en dag, för länge sen, fick jag för mig att ge mig på nån slags avancerade muffins. Men dom blev iaf goda o fina!



Min "lilla" kille Mr Big i skrittmaskinen



Playfull i vattenspiltan



Playfull kommer när jag hämtar honom i hagen :)



Mr Big väntar på mig när jag ska hämta honom i hagen :)
Detta staketet är tänkt att vara högt för hästarna, men slanorna vid grinden är inte äns i mankhöjd för Big...



Mys när det är mörkt, snö och lyser i stallet :)



Haha, för er som inte e hästintresserade kan ju detta vara en rolig bild! Gissa om de två översta hyllorna är mina eller portugisens?! Haha!

Dum

Ja jag e allt bra dum som lurar in mig själv på samma stig igen, men jag hittar ju inte bromsen!!!!

YabaDabaDOOOOOO

Hej! Här e man speedad ;) Haha! Nej då, bara lycklig, för jag har ju internet igen.

Klant-Karin (nån som känner henne??!!??) tappade ju bort sin sticka till mobila bredbandet. Men ringde Tre som skickade en ny hem. Sen hade jag en supersnäll mamma som gick in på macken för att hämta ut den åt mig. (Hon heter också Karin så hon legetimerar sig som Karin Olsson). Packar om den så hon kan posta i ett vadderat kuvert samma dag så jag fick den nya i fredags :) Tack! Så nu blir det till att kunna ha trevligt i helgen! Super ju!
Ni tkr säkert jag e dum som mitt på dagen en söndag skriver som om jag hade hela helgen framföör mig, men så e de typ. Är ledig två dagar i sträck nu söndag o måndag = det blir typ som en helg.

På jobbet har Micke slutat, saknad :( Delade ju hus med han me. Istället har vi fått en ny kille, både arbetskollega o kombo. Ja... Vissa av er har hört. Andra kan ringa för att få en underhållande pratstund om man säger så! Haha!
Om nu Wilma läser detta kan jag säga att jag inser mer o mer för varje dag som går hur duktig du var när du var o red Belinda i somras o hjälpte till med de andra hästarna.

Annars e de fint. Julen närmar sig. Mys på det. När jag var ledig i onsdags så satt jag med tända ljus, julmusik o  pepparkakor o skrev julkort. Mysmysmys:) Synd bara att man var själv, hade ju varit mysigt med sällskap.

Igår var jag ute o gjorde Hilleröd osäkert ;) Nej då, tog de faktiskt sansat. Två av mina nyfunna vänner följde mig dessutom hela vägen till en taxi efter att de försökt guida mig bland killutbudet i Hilleröd. Ja, de fanns inget lämpligt material igår så de blev egen taxi hem alltså! Men himla gulligt att följa mig hela vägen, dessutom skulle dom egentligen åt andra hållet. Jag gillar danskar <3

Kom hem runt 6, sov några timmar sen gick jag upp o duscha typ kl 9. Kände mig utvilad då, pucko me??
Iaf. Efter det startade jag datorn o Bonde söker fru (världens bästa program! Kanske kan hjälpa mig en dag att finna kärleken?). Åt toast med jornötssmör o åt oboy. Startade en tvättmaskin i pausen. Klar nu kanske?!
Har iaf en skön o slapp söndag. Cykla till supermarket o köpa saffran, sen baka saffransbullar? Får se. Jag e ju ledig, så njuta står högst upp på listan :) Kanske städa? Kommer känna mig duktig efteråt!
Men först, mer TV!

Puss på er :)

RSS 2.0