Viktigt!

När jag flummar runt här på internet hittar man då och då viktig eller oviktig information, som man kan ta till sig om man känner för det.

Igår snublade jag över denna fakta:
En man som kysser sin fru varje morgon lever i genomsnitt fem år längre än män som inte gör det.

Där kan man snacka om viktigt att ta till sig! Och framför allt föra vidare till sin ev livskamrat. Nu har ju inte jag nån sån,  men om jag någon dag skulle lyckas lura nån att ett liv med mig skulle vara underbart - då ska jag minsann informera honom även om detta!

Jag tror också att några av mina kära bloggläsare vill vidarebefodra detta till sina män :)

Jag tar mitt pick och pack

Jag packar för fullt! Eller rättare sagt jag har packat för fullt. Organiserat och lagt ner i lådor och väskor. Har putsat fönster, städat av bordet, sorterat tidningar. Mitt i tidningshögen som legat på nedersta hyllan länge hittade jag ett pass ?!? Kan det göra att ni förstår ungefär vilket ordningssinne mina kombos har?
Sitt pass förvarar man väl någonstanns där det är säkert, man vet var man har det och ingen precis kommer åt det... Eller är det bara jag!?
Man lägger det iaf inte mitt i en tidningshög bland gamla gratistidningar! Jag hade tur som bläddrade igenom och inte bara tog alla och slängde. Efter att jag hittat passet bläddrade jag igenom hela högen en gång till, supernoga! Hittade dock inget annat som var av värde. Puh!
Putsat fönster har jag gjort, och dammat. Grejat med tvätten, körde 4 maskiner igår!

Nu är jag i stort sett klar. Det är bara avslutningen med badrumsgrejer och täcken... Sen är det lite som jag ska använda idag också. Ska ju med Charlotte och Anette på tävling! Bara som åskådare, så det blir nog nice.

Skönt att ha lite sysselsättning. Är ca 19 timmar kvar tills jag sticker, vad ska man hitta på till dess liksom?! Har packat ner alla mina saker ju. Kanske ta upp gitarren?
Har ju dammsugning kvar med samt städa badrummet. Hoppas man får godkänt på städningen bara så att man får dispositionsavgiften tillbaks!

Gick ju som sagt igenom lite tidningar och slängde. Såg på omslaget på en VR (VR= VeckoRevyn) att det stod; Stort årsastro på sidan 29!
Kunde inte låta bli att slå upp och titta, och gud va läskigt men det stämde exakt! På pricken! Jag tror verkligen inte alls på sånt, eller trodde. Det här var ju exakt! Man kanske ska tro dom iaf?! Men alltså det var inte bara så att det stod typ: Du känner dig nere. Nej det var utförligt beskrivet och allt stämde så bra. Som tur var så säger den att kärleken ska vara på topp i slutet av året - vi får väl se!

Hejdå Mr Big


En trogen vän som jag lämnar. Kommer sakna honom en del.


Min sista dag på jobbet...

Lite vemodigt känns det allt! Sista gången jag mockade deras spån-boxar. Sista gången jag tog Mr Big till hagen, sista gången jag red Socks...
Både tråkigt och skönt. Men jag har tagit rätt beslut. Var sak har sin tid, och nu har jag prövat detta.
Jag har fått chansen att prova på hästyrket i ett hoppstall av absolut högsta klass. Jag har ridit hästar jag aldrig kunnat drömma om. Men nej - det var inte min grej.

Idag var dte fullt upp på jobbet. Charlotte och Thomas var iväg på tävling på eftermiddagen båda två. Var sin skötare hade de med sig vilket betydde att vi var två man kort på gården. Tio över tre hade jag lunch. Ridit, sadlat upp åt Duart, gymmat, ryktat, tagit till och från skritten, lunchfodrat - riktigt effektiv har jag varit!

När jag kom hem tog jag alla kläder - jacka, underställ, ridbyxor. In i tvätten, för nu ska det inte användas här mer. Dock sticker jag ju inte förrän måndag. Anette undrade om inte jag ville följa med dom och kolla när Charlotte hoppar imorgon, så jag ska ner till stallet strax innan 3. Det blir nog en trevlig avslutning!

Nu ikväll så tvättar jag och packar. Har smsat med Wilma också som kanske kommer och hjälper mig lite på min fest. Skulle vara super!

Nästa vecka kommer jag hem. Landar på Holmsberg och ska njuta av hästar och lite ledighet. Underbart hoppas jag att det ska bli. Lilla Bella ska sättas igång igen. Täcken och benlindor ska på! Täcken för att hon ska få kort päls, benlindor för att hon faktiskt brukar behöva det när hon rids. Hon blir nästan alltid gallig över kotan på frambenen när hon rids och står på stall. Men med lite benlindor som ökar värmen -> ökar cirkulationen, så försvinner det!

Snart är DT- DreamTeam, på gång igen! Älskade Bella <3

Hur kunde jag glömma?!!?

Hallå, det jag önskar mig mest av allt och som jag önskade mig sist med men inte fick-

EN KVIGKALV!

För er som inte vet vad det är så är det alltså en tjej-ko-bebis!

Jag vill ha en riktigt fin Simmentalkviga. En vacker och snäll. Eller iaf vacker, snäll kan man ju göra henne!
Önskade mig det i 18 årspresent men det var nog ingen som tog mig på allvar. Men jag menar allvar. Jag hade blivit så glad om jag fått det!
Jag vill ha en egen liten avelsbesättning, och någonstanns måste man ju börja! Iof hade det ju varit bättre att ha två redan från början så man kan ju säga att jag önskar mig två kvigor, men en är ju bättre än inget!
Blev så fäst vid rasen när jag jobbade på skolan. Underbara!


Jag och "min" tjur Mc Tasty av Bollerup, på MILA 2009!
Min älskade vän, han var helt underbar. Tänk hur mycket känslor man kan få för ett djur, jag saknar honom så!

Värlens coolaste, snällaste, underbaraste ettårs-tjur!

Förresten så fick jag nu reda på att bara man har speciellt tvättmedel kan man maskintvätta även äkta fårskinnspaddar :) Alltid lär man sig något nytt!

Önskelista

Hej!

En del folk frågar lite då och då vad jag önskar mig, så här kommer lite förslag :)

  • Benvärmare (ja precis sånna dom hade på typ 80-talet)
  • Muggar/koppar
  • Lammskinns-pad (till hästen), i syntet, fuskvarianten! Så man kan maskintvätta den :)
  • Muffinsplåt
  • Presentkort Stadium - Nya gympyskor behövs!
  • Oljerock - så ja alla tillskott till den är välkomna!

Lite idéer bara :)

Kyss och kram, 1 day to go!



Älskade mor

Mamma lilla, du är så go!

Jag älskar dig så mycket, även om jag ibland inte visar det.
 
Du är min bästa vän <3

2 days to go..

Idag har varit en låååång dag, halv 6 var vi klara.
Stressat som bara den hela dagen känns det som, medans andra åker räkmacka och inte gör någonting. Det retar mig, men vad ska jag bry mig om det för nu, när jag har två dagar kvar!?

Jag har iaf tagit in och ut hästar i hagarna. Min Big går nu i hagen ca 2 timmar om dagen sedan han blivit protad från skrittmaskinen. Han skadar ju sig själv och det är bara en tidsfråga tills han skadar någon annan.
Han börjar bli stark och frisk nu, något som gör honom piggare. Kul på ett sätt, mindre kul ur andra synvinklar.
Att ha en häst på 1,80 som biter tag i grimskaftet och sen börjar ställa sig och hoppa runt, det är inte kul. Dessutom är han nafsig som bara den :( Men för det mesta är han ju underbar :)

Nu gled jag från ämnet här! Jag har också grejat massa med skrittmaskinen, ridit två hästar, sadlat upp till Thomas och Duarte. Fodrade lunchen. Skulle ta en häst från vattengymmet, Quebec. Skräcken. Han är så arg av sig... Jag hade bråttonm som bara den men drog på honom munkorgen. Tvättade av honom och slängde på täckena. När jag skulle knäppa buk-gjordarna (stavning?!?) så sparkade han mig... Någon som vet vad HJ står för - HästJ_vel... Haha!
Som tur var stod jag nära så han fick ingen kraft men ändå.

Nu ikväll har jag bakat tårtbotten och förberett fyllning. Blir jordgubbstårta med grädde imorgon. Sista dagen som jag jobbar med Natasha och Sergii.

Snackat med pappa och duschat har jag också gjort... Nu ska jag packa... Tråkigt!

Jobbar sista veckan...

Ja detta är min sista vecka på jobbet. Känns oftast underbart bra men ibland tvekar jag. Idag har vi haft fullt upp, Thomas har haft sin tränare här.. När jag kom med en häst från hagen stack han ut huvudet genom ridhusdörren och frågade var Duart var. Jag sa att han var i "Nya" stallet.

Då frågade T: Okej, men skulle du kunna göra mig en jättetjänst?
Jag: Ja visst, vadå? (Jag är ju liksom anställd här, det är väl meningen att man ska göra vad de ber än om!)
Thomas: Kan du skritta av Godesend?
Jag: Klart :)

Så idag har jag för första gången fått sitta på Godsen du Revedy, Tjomas nuvarande förstahäst :) Sen jag kom hit har jag inte sett någon annan än Thomas på honom. Jag skrittade bara några varv, men ändå!

Iaf har det varit körigt hela dagen men jag hann smita emellan och rida mina två, Fair Play och Socks. Socks fick jag dock tillkalla hjälp för att komma upp på... Lite pigg! Hade nog kommit upp själv men vi är tillsagda att aldrig ta några risker så Natasha knäppte på ett grimskaft o höll i tills jag suttit upp.

Veterinären var här och kollade på en häst som har ont. Fick vara med och hålla, springa och behandla honom. Nice tidsfördriv den timmen.

Ja mitt jobb kan vara underbart ibland, men sen ibland känner jag bara att jag vill härifrån.

Såg en film på YouTube, inslag från Australien om Sundons Gift. En häst som var med i Elitloppet 2009. Jag fick hjälpa till lite i det stallet när jag var i Aus. Saknar alla människor och den underbara naturen. Tänker tillbaka på när jag och Ben tränade travhästarna. Flög fram i sulkyn på kvällarna. Farten, draget, värmen, känslan! Underbart!

Jag har varit lite deppig annars så att se den filmsnutten var precis vad jag behövde!

En IS-kall helg

Ja det blir ett snabbt inlägg från en supertrött Karin!

Jag var på domarkurs i Norrköping i helgen. Tyckte det var kallt när jag kom dit och termometern visade -16 grader. När jag vaknade på morgonen, insåg jag vad kyla var! Ute var det -25 och i de oisolerade stugorna vi bodde i var det is på fönstrena, på INSIDAN! Helt sjukt, haha!

Iaf, i fredags jobbade jag in lunchen, slutade strax innan fem. Hem o byta om samt raggarduscha. Taxi till tågstationen. Tåg till Köpenhamn. Byta tåg mot Alvesta. Det tåget var sent = missade tåget som skulle avgå från Alvesta mot Kalmar. Som tur var kom det ett till och jag kom till Kalmar kl 11, 1 timme sent.
Väl där möttes jag av en underbar välkomst-kommité! De tre bröderna Olsson!

Hem och fick god Paella. Sen guidning i stallet, pappa och jag kollade på hästarna. Supermysigt! Vi gick ut runt midnatt. Fullmåne som lyste upp jättefint :) Det var så kul att se att ponnyerna var så fina :)


Detta är Kulltorps Mustang, ettårs-hingst. Inte så bra bildkvalitet men tycker om bilden i sig :)

Lördag morgon begav jag mig mot Norrköping 06.30, framme ca tre timmar senare.
Det var exteriör domar kurs för lite olika ponnyraser. Mycket intressant och lärorikt, men kallt så in i norden. På söndagen var det så kallt att det var svårt att andas!
Stugorna vi bodde i var ridlägerstugor. Gjorda för 10-åriga töser att bo i på sommaren när det är +25 grader. Bör inte användas när det är -25 grader! Jag tyckte det kändes som någon slags överlevnads-expidition. Vad tyckte då de andra?! Jag var överlägset yngst. Näst på tur måste varit minst dubbelt så gammal som jag. Om jag blev stel i lederna, vad blev inte dom!?

Jaja, efter att vi avslutat med teoriprov stack jag snabbt hemmåt och hann spendera nästan 2,5 h med min älskade familj. Vi åt söndagsmiddag, mamma hade gjort så fint. Räkor till förrätt, sen en riktig söndags-stek. Till efterrätt hade hon varit så söt och tänkt på mig, semlor :)

Pappa skjutsade mig till tåget. Hade flyt, kunde åka samma tåg ända från Kalmar till Kokkedal, min station här i DK. Var hemma ca kl 1.

Nu ska jag sova, för jag är trött efter en intensiv helg!

God natt

Tiden flyger fram

Hej!

Ja tiden rusar förbi! Oj så fort det går, dag efter dag betas av.
Igår måste jag få kalla mig supereffektiv. Jobbade, hade kvällsfodring, bakade ut ett bröd, tränade, gräddade brödet, duschade, betalade räkningar, bokade tågbiljett... Ja det var nog allt, men ändå :) Nice när man hinner mycket. Bra för min hjärna att inte hinna älta saker alltför mycket.

Igår på jobbet så fick Mr Big spelet i skritten och trängde sig på något vis in till nästa plats i skrittmaskinen... Fråga mig inte hur stallets största häst lyckas med det när jag knappt kommer förbi även om jag drar in magen... Som tur är så har vi bara hästar i vartannat fack i maskinen. Där är 6 fack men det är aldrig mer än tre som används. Därför kom han inte in till någon annan häst. Tur i oturen.
Iaf var hela hans bakben fullt med små sår. Inga jättestora men ca 10 som var ca 3-4 cm långa. Inga djupa men en del blödde. Så det var bara att tvätta och spraya bluespray. Knäpphäst... Men det g´jorde nog väldigt ont. Jag bad en kollega att hålla upp ett framben när jag skulle tvätta men han sparkade med bakbenet ändå. Riktigt mycket. Den hästen som i vanliga fall knappt kan hålla balansen när han går kunde helt plötsligt sparka hej vilt på två ben... Man blir inte klok på någonting.

Dagens vilde nr 2 var Querida. Vi har haft storm här ett par dagar i rad och alla hästar är lite på tårna. T ex är 29-åriga Quidam de Revel galen, varken Darren eller Duarte har kommit upp på honom. Nej det går inte ens att sitta upp för att han flyger omkring!
Jag skulle alltså rida Querida. För ca två veckor sedan slängde hon av Anette men sen dess har hon varit helt ok. Lite pigg och bockat lite smått, men inte varit knäpp. Igår när jag skulle trava så knäppte hon av i nacken. Drog in huvudet så man inte fick kontakt och travade riktigt riktigt långsamt. Hade henne ingenstanns, varken mellan skänklarna eller i handen. Jag skänklade på henne ordentligt och då exploderade hon... Dock så stegrade hon bara, inget bockande. Men usch, hon gick riktigt högt upp. Sådär så man är säker på att man ska slå över... Blä, vilken obehaglig känsla. Sen snurrade hon runt samtidigt som hon stegrade... Slutade tillslut då hon själv skallade sig in i tegelväggen... Eh, pucko.
Men det var bara att skänkla på och så travade vi vidare... Hon gick fint resten av passet. Jag har idag träningsvärk i ljumskarna. Tror det var efter att jag fått lära mig att det gällde att knipa med benen så man inte flög... Haha!


Min stora idol...

Jag kollade på varenda världscups-hoppning som gick på TV. I Barometern, lokaltidningen, kunde man i slutet av sportsidorna hitta en TV-tablå över endast sportsändningar. Jag ögnade alltid igenom den. Dock var det sällan som jag fann en sändning med hästar. Då och då så dök de upp dock. Oftast under vinterhalvåret. Söndag eftermiddag sände de världscup. Man hejade spänt på de svenska stjärnnorna, men också andra med en schyst stil.
Det fanns en lång dansk ryttare. Ung och med snygga hästar. Han hade en mycket mjuk och lugn stil. Han red de snävaste svängarna men fick det att se så enkelt ut. Och han satte varenda distans! Han heter Thomas Velin.

2006 åkte mamma och jag till Paris. Det var verkligen en snabbtur. Lördag em till söndag kväll. Vi bodde på hotell och åt pizza på en härlig restaurang. Fina kläder, kappor och stövlar. Jag tror säkert att mamma hade sin päls på sig. Packningen vi hade- handväskan. En underbar mor-dotterberättelse redan nu, och då har jag bara nämt obetydliga detaljer om man jämför med vad som komma skall.
Anledningen till Paris-visiten var ett stort travlopp. Familjens uppfödning Gigant Neo skulle springa. Detta var hans sista lopp, men det visste vi inte då vi stod där i kylan på Vincennes VIP-läktare.
Några veckor tidigare hade han varit tvåa i Prix d´Amerique. Världens tuffaste travlopp, som han senare skulle tilldelas segern i eftersom ursprungliga segraren varit dopad.

Tillbaka till just denna dag på Vincenne. Loppet närmade sig och mamma och jag stod på bra platser ute i friska luften. Bakom oss hörde vi skandinaviska röster. När de läste upp Gigants namn klappade vi lite extra med händerna, likaså de bakom oss. På något vis så började min mor inleda en konversation med dessa två herrar bakom oss.Det visade sig vara far och son. Danskar. De höll på med hopphästar på hög nivå, PANG!
Då såg jag vem det var! My god! Jag hade en konversation med en av mina stora idoler!
Mamma som nu för tiden kanske inte är helt inne i det här med hoppningens alla kändisar, frågade på. Till slut sa jag något i stil med: Du heter Thomas Velin va?! Behöver jag säga vad han svarade?

Vi talade lite, loppet gick, Gigant kom tvåa, togs in med de andra placerade för att lämna dopingprov. Jag fick av någon anledning ansvara för att ta sulkyn tillbaka till stallet. En otroligt spännande och "cool" uppgift för en då 15-årig hästatös. Mamma och jag tog oss tillbaka in till Paris och vidare till flygplatsen.

För mig hade en fantastisk helg passerat. Jag hade fått besöka Paris, ensam med mamma. Vi hade bott npå hotell. Jag hade haft ett samtal med min stora idol och tagit hand om Gigants sulky. Vilken helg! Jag minns den som igår.

Några veckor senare skrev jag ett brev och frågade om sommarjobb. Jag fick negativa besked, de ville ha personal som stannade längre. Skåpet i skolan var redan tapetserat med bilder av Thoms på olika hästar, och fylldes på med ett kuvert med en tecknad bild av honom och min adress på. Otroligt!

Detta var 5 år sedan. Just nu i denna stund, sitter jag och skriver detta inlägg från familjen Velins hus. Jag arbetar som hästskötare hos min stora idol. Jag får ta hand om hans hästar och ser honom rida var dag. Senast vi alla var på middag hade jag Thomas till bordet. Hans pappa Flemming hade jag på min högra sida. Detta är något jag inte änds kunde fantisera om när jag var 10 år, inte heller 15.
Men jag nyper mig i armen och inser att det är sant, jag är vaken, det är på riktigt


...

Jag vill sova, kan inte sova.
Anledning:...

KPOKHFDJKBNX

Ensam - så skönt



Hur ska man spendera sin fredagskväll?

Pubben, party, filmkväll? Nej, själv. Ensam.
Har just blandat till en milkshake, banan. Ska avnjuta den medan jag läser ridsport som mamma skickat.
Kanske lite i boken av Andreas Carlsson som jag fick i födelsedagspresent.
Själv i lugn  och ro helt enkelt.
Behöver jag säga att dörren är låst? Haha!

Det är kallt igen

Hej på er!

Kallt har det blivit, brrr. Jag som hoppades på vår. Men ikke!

På jobbet idag så har dte vart chill. Dock har jag av oförklarlig anledning varit lite tillbakadragen.
Iaf, red 3 pållar. Easy, Fair Play och sist Querida. Damen slängde ju av Anette häromdagen. Idag har det varit dåligt väder (typ snöstorm) så hon fick inte gå i hagen. Därför var det ett piggt litet sto jag satt upp på. Hon skötte sig ändå rät bra. Man kan ju välja lite hur man hanterar situationen. T ex kan man ju börja trava strax innan kortsidan, och inte efter. Så hon inte börjar med 80 m raksträcka. STadig skänkel och att verkligen rida lätt. De jag hjälpt lite med ridningen vet vad jag menar. Inte bara ner och vända i sadeln, utan känn efter hur det känns när du sitter ner. I vissa fall ska du trycka till, för att få mer kraft och få hästen att komma under sig t ex. Men i detta fallet var det den bromsande effekten jag ville åt. Djupt ner i sadeln och lugna ner stegen :) Och hon lyssnade så fint. Går tio gånger bättre att rida när hon faktiskt får jobba lite.

Nackdelen med att flytta hem kommer vara att jag inte har någon riktig storhäst att rida... Men Bella duger gott.

Annars så har vi städat och gjort rent. Charlotte ska ha lite vänninor på typ Tea-Party imorgon, och så ska de gå en tur i stallet, så allt måste vara fint. Jag och Natasha spenderade nog två timmar bara i Charlottes stall. Jag stog på en stege och putsade hästhuvudena som sitter högst upp på varje stolpe. Många av er som känner mig vet hur höjdrädd jag är. Och när jag upptäckte att det fick att plocka ner dem så blev jag riktigt lycklig!
Tog ner alla och spolade av dom med varmt vatten i spolspiltan istället :) Smart man är va ?!

Efter jobbet var det Zumba. Jag var inte så sugen, trött i armarna efter städningen. Skurade och tog i så man blev anfådd! Men på lunchen hade jag bakat kladdkakemuffins och haft med som lite fika till arbetskamraterna. Var två kvar här hemma. Klämde i mig dom, eller nej, de slank faktiskt ner riktigt lätt.
Men, anledningen till att jag åt dom var egentligen inte så mycket att jag var sugen. Utan istället var det för att ge mig själv dåligt samvete så jag måste till Zumban och röra mig av den anledningen! Haha!
Det fungerade iaf, och jag trissade som vanligt mig själv att ta ut mig till max.
Nu i efterhand är det dock superskönt :)

Dryga två veckor kvar på jobbet. Snart börjar mars, efterlängtad månad :D


En helt vanlig dag!

Tja!

Igårkväll var det Zumba som gällde. Cyklade dit och vi drog igång. Jag gick ut hårt, efter 15 minuter var jag redan riktigt trött och flåsig. Gutt tänkte jag! Nu får jag en riktig genomkörare den här timmen!
5 minuter senare påminner plötsligt Signe (instruktören) mig om att det är dubbla pass just denna kväll! Jag kan ju knappast backa ur, så jag får glatt jobba på i totalt två timmar. Typiskt att jag började på full speed! Haha! Men det är ändå underbart skönt att få ta ut sig ordentligt.

Idag har det varit en helt vanlig dag på jobbet, förutom att jag tagit det riktigt lugnt. Vissa dagar blir ju bara så liksom... Ridit tre pållar, ryktat 3...
Min stackars klumpiga Mr Big har lyckats igen, ännu ett rejält sår på bakbenet. Han trampar sig själv. Men högt upp på senorna. Denna gången var det bara ytligt. Men det är nog ett område på ca 20 kvadratcentimeter (riktigt stort!) som han skalat av pälsen på. Jodopax och bluspray, samt hålla koll på tempen.

Red Querida och travade henna. Hon är konvalecent och ska nu börja travas lite smått. Anette red henne förra veckan men flög i backen med buller och bång. Tydligen hade Querida blivit helt galen och lekt rodeo ordentligt. Andra gången trav idag, men som tur var så tog hon nog ut den mesta energin på Anette sist. Idag Var det bara ett litet glädjesprång då och då.

Hade kvällsfodringen idag. Tycker det är rätt mysigt och gå där när alla gått hem. Fodra hästarna. Blanda mat hit och dit. Höra käkarna mala. Ensam. Med hästarna.  Det är min melodi.

Väl hemma har jag lagat kasslergratäng. Satsar på att tömma matförrådet, men inser att då skulle jag behöva äta dygnet runt! Haha! Men svängde iaf ihop kasslergratäng. Mamma hade en period då hon gjorde det rätt ofta och jag tycker det är så gott, och denna blev inte helt fel.

Lite telefonsnack med. Och skrivit en presentation till Avelsbitens hemsida. Ett projekt hos SH som jag är med i, för att öka intresset för avel hos ungdommar.

Nu ska jag läsa lite, sen släcka lyset för idag :)
God natt

Hur man gör...

Jag ska vad man gör när man är ledig, bor i DK och mår.... ja inte som bäst iaf!

Jag började igår kväll med att ta på myskläder och bädda ner mig. Skrev, som ni sett, lite på bloggen. Sedan tog jag tag i en av sakerna som retar mig just nu. Designen på bloggen. Jag är ju verkligen inte så skillebill på det här med datorer så har inte orkat bry mig innan. Men visst är dte knäppt att min blogg heter blåögd, och texten är limegrön?! Jag gillar dock desigenen i övrigt. Gogglade lite och ade beskrivning på hur man löste mitt bekymmer. Så, nu har jag som ni ser blåa överskrifter, dessutom i annan stil :) Kändes som när man var tio år och fixade sin "pres-sida" till Lunarstorm...

Efter det så kollade jag på "Spårlöst". Ett program som jag tycker är så spännande och underbart. Tydligen var dock inte mina nerver starka nog igår dock. Började lipa med dom i programmet och blev allmänt deprimmerad. Usch, det var ju inte alls vad jag ville. Nytt försök!
Jag stack ner och gjorde mig en Choklad-Milkshake, mums fillibabba:) Sen såg jag på "Halv åtta hos mig" istället. De två avsnitten som gått i veckan. Är i Karlskrona. Superkul. Trevliga människor som har roligt tillsammans. Därefter blev det till att skalla sänggaveln.

Idag sov jag ut, till halv 8. Sen sprang jag o kollade brevlådan, startade tvättmaskinen, kollade brevlådan, åt frukost, kollade brevlådan, kollad YouTube klipp med olika latinamerikanska danser, kollade brevlådan, duschade, kollade brevlådan, hängde tvätt (kom på mig själv med att dansa Samba medans jag hängde tvätt....)

Det vankas... 20 års fest :)

Ja vissa speciellt utvalda har fått en inbjudan till min fest. Jag hoppas såklart att ni kommer, hade varit sååå roligt. Som jag nyss sa är ni några speciellt utvalda, bara för att jag vill vara omringad av människor jag trivs med och tycker om när jag firar min 20årsdag.
Ni utvalda kära vänner, som står mig nära, står dock kanske inte alla andra bjudna lika nära. Ni kanske tillochmed ogillar vissa. Och jag måste säga; Det struntar jag i. När jag har bjudit har jag inte brytt mig det minsta om vem som kan umgås med vem eller inte. Hallå, jag bryr mig inte. För jag tycker om er var och en. Alla på ett speciellt sätt. Ni är ju mina vänner.
Så snälla, låt det bli en trevlig kväll. Glöm gamla duster mellan varandra och njut av tiden som jag tänkt vi ska tillbringa tillsammans med god mat och härlig stämning. Kanske det blir lite Zumba också. För min fest ska bli en oförglömlig kväll!

Ett kort inlägg om hur jag vill att min 20årsfest skal vara :)

Förresten vill jag passa på att vara tydlig med att detta inte ska vara något slags fylleslag. Lite lagom salongsberusad får man vara, men blir man för full slängs man ut. Och vet ni vad, det är inget roligt att bli utslängd på Holmsberg, det är ju inte direkt så att det bara är att gå över gatan till nästa fest... Haha!

Här kommer lite bilder för att förtydliga min plan angående alkoholen.
Från P!NK-konserten i GBG i somras med Joyci

Här börjar vi...


Här börjar man komma i form...


Man ÄR i form...


Man är i toppform! Och där ska man stanna...


För här börjar det spåra ur...


Enjoy :)

Min skalle är fel ihopasatt...

Vill meddela att det måste blivit något fel någonstanns när jag blev till. Min hjärna motarbetar sig själv, det är typ schitzofren (stavning?!). Alltså inte jag utan bara hjärnan.
Att jag kom och tänka på det just nu var väl inte så stor grej egentligen. Jag var sugen på pannkakor och hade inget vettigt för mig- så lets go!
Drog ihop en smet och gjorde pannkakor. Två stycken. Eller nej... Det skulle blivit två pannkakor... Jag fyllde ut stekpannan två gånger. Men det blev liksom inga pannkakor. Blev mer som... äggröra.
Detta är ett exempel på fel i hjärnan. Jag älskar att baka, laga mat och fixa i köket, men inte kan det bli bra nån gång för det! Se på äggröran eller brödet som aldrig jäste som jag bakade när mor o far skulle hit... Misslyckat julgodis och äckliga såser osv osv...
Dock är ju detta inte så allvarligt. Jag kan leva med det, men visst är det dumt att vara ihopkomponerad på det viset?!
Det andra är att jag älskar äventyr. Jag vill ut och se världen. Hitta på nya saker. Leva med lite spänning. Men minsta lilla motgång för att jag bryter ihop fullsttändigt. Det är också lite dismatching liksom. En människa med den viljan att upptäcka världen borde fått ett psyke av stål, starkt och tåligt. Rostfritt stål!  Haha, dålig humor...

Iaf, jag tror det blev något fel på vägen. Var det för att min kära mor rökte under graviditeten kanske? Haha!

Down

Tja.
Vart lite nere på sistonne. blir inte så mkt till bloggande då. men nu ska jag iaf berätta lite saker som hänt.
I fredags blev jag utbjuden på sushi-restaurang. Åh så got det var! Jag älskar verkligen det nu. Tack morbror Sten för att du lärt mig äta sån mat :)
Iaf, åt mig nästan för mätt. Haha! Lätt hänt näär man äter Running-sushi. Var gång det kommer en tallrik med något gott på tar man den. Sen plötsligt inser man att man har 5 tallrikar stående framför sig. Man börjar äta men sen kommer en ny bit med avokado och lax. Opps, jag som inte skulle ta fler! Haha, jag är hopplös!

I lördags så kom mina kära föräldrar på besök. UNDERBART! Behövde verkligen dom nu, kunde inte tajmat det hela bättre! Jag bjöd på lite mat. Efter det en trevlig pratstund. Visad dem runt i huset samt på två av gårdarna. Sen mys, prat och kaffe. Underbar dag.
Kollade lite på melodifestivalen på kvällen. Men mest läste jag tidningar som mamma tagit med till mig.

Nu har jag jobbat i två dagar. Inte så mycket att säga.. Det rullar på i sin vanliga takt. Vi hade ju en kille som fick sparken och idag flyttar det in en ny i vårt hus. Han heter Adam, verkar helt ok.

Jag har tränat Zumba nu ikväll. Har inte gjort det på nästan två veckor... Först var instruktören sjuk sen har jag varit hängig, men idag gav jag mig på det igen. Kroppen var lite seg och jag blev riktigt trött, men jag behövde det vrkligen. Jag har blivit träningsberoende. Det ger migg ett riktigt lyckorus. Jag älskar det.

Puss o kram

Oflyt

Jag har oflyt, det vill inte gå min väg...
Det gör en ledsen och klen. Många av mina planer har raserats nu under de närmaste veckorna. USCH!
Positivt är att Jörgen, vår veterinär, kollade ryggen på min häst, och hon var klockren, felfri! Han skulle ändå ut och då nämnde jag för mamma att jag tänkte be honom kolla henne nån gång. Sen var hon snäll och fixade det idag :) Har inte haft bekymmer med henne (mer än att lederna "knäpper" ibland) men kände ändå att det skulle va bra att få henne kollad. Så det var ju så bra det kunde bli :)

RSS 2.0