En vanlig måndag

Jag har typ slappat idag, inte gjort så mycket vettigt. Vaknade, gick upp och plockade ur diskmaskinen samt städade upp frukost efter bröder. Sen så plockade jag iordning det sista från kalaset.
Sen har jag handlat, gjort stallar och annat oviktigt. och saknar motivation till att göra något. Känner bara inte för de. Usch, vet inte vad det är... Eller jo men vill inte inse, och det kanske är problemet. Ta emot det, bearbeta och gå vidare. Istället undviker jag det hela. Lossas som ingenting, men hela tiden gnager det och retar en.
Vill ju så gärna att alla ska tycka om mig, men det går inte. Det lustiga är att denna person har jag verkligen varit snäll mot och tycker om och trott att alla "snedsteg" varit misstag. Jag har trott hon tyckte lika bra om mig som vän som jag om henne. Men har insett att "snedstegen" var medvetna val för att direkt såra. Och det har lyckats. Lika djupt och hårt var gång, då jag känt mig sviken. Man känner sig sviken när man inser att man litat på någon och den bedragit en, men nu denna gången ska jag lova mig själv att inte göra om det. Jag ska inte ännu en gång vara blåögd och tro det var ett snesteg och lita på personen igen. Nej, det går inte. För jag klarar inte det. Falska personer orkar jag inte med, det lilla som är kvar där inne ska inte bli ituslaget ännu en gång.
Låter visst som att jag visst tagit till mig och börjat bearbeta detta... jaja, det är på tiden isf!


20 års-partaj

Tjena!

Ni kan tyvärr ställa er in på dålig uppdatering när jag är hemma. Har bättre saker för mig än att sitta här.

Dock måste jag tacka för den fina festen igår! Alla mina gäster förgyllde den. Jag hade så trevligt och nice, underbart! Kul att ni var några som kom så lång väg, bara för min skull! Men också ni som hade nära gjorde mig otroligt glad genom erat deltagande :D (Vuxenpoäng på den meningen!)
Tack också Wilma för all hjälp i köket!

Idag har jag städat och diskat. Kom i säng 20 i 4, hade frukost för Otto kl 5. När jag ändå var igång startade jag en diskmaskin till. La mig igen och gick upp halv 9 för att fortsätta. Nu är allt klart. Har dessutom umgåtts med övernattande vänner och varit på hästmöte.

Nu solsidan, sen SOVA! Jag är nu helt slut. Trerätters för 22 gäster var mer krävande än jag trodde! Haha!

Vad är dansk grisproduktion?

Man kan säga att den är svår att konkurrera med. Deras regler går inte att jämföra med svenska. Deras system fungerar på ett annat sätt, där kostnaderna är betydligt lägre. Hur ska vi i Sverige konkurrera med dem. Och för tillfället får vi faktiskt mindre betalt.

Jag har varit på lite studiebesök under två dagar. Mycket givande och intressant.
Jag har trott att när man talat om dansk grisproduktion, har man överdrivit. Det är nog inte så illa som det låter. Men jag hade fel... Det är faktiskt värre, om man nu kan kalla det så.

Tillex så trodde man ju att det här med förebyggande medecinering var borta. Men egentligen har man bara bytt namn - strategisk medecinering heter det nu. Visst låter det grannt?!
Alla danska grisar ska ha tillgång till halm. Man har nu kommit på en bra lösning. Om man sätter en tät höhäck högt upp så trillar det ner något halmstrå då och då - tillgång till halm.
Suggorna är fixerade hela tiden i många stall. Jag trodde bara att det var vid grisning, men nej det var hela tiden. Aldrig kan de gå fria. när de grisar, betäcks och under hela dräktigheten. 

Ekonomiskt sett spara det otroligt mycket för bonden. Boxarna är också helt i spalt, vilket sparar arbete.

Skulle Sverige någonsin ändra sina regler och bli lika "slappa" som DK? Nej
Kommer Danskarna någonsin upp i Svensk standard? Nej

Men det spelar ingen roll om Sverige släpper sina regler - jag skulle aldrig kunna producera griskött med gott samvete på danskarnas vis... Jag vill ta hand om mina grisar och se dem må bra.

Jag vill dock framhäva att danskarna är otroligt skickliga och kunniga. Deras driftighet, lösningar osv är beundransvärda. Studiebesöken var intressanta och vi bemöttes på bästa sätt över allt.
Att deras produktionsresultat är fantastiska kan ingen neka - och de skulle de inte kunna vara om grisarna for illa. Men ändå - jag hade inte gjort det på deras vis.

RSS 2.0