Högsta graden av dumhet?

Hej mina kära vänner :)

Det börjar bli sent, jag ska väl snart lägga mig. Tänkte dock först rapportera här lite.
Vi tog som sagt en uterunda i Hilleröd i lördags kväll. Kort men mycket trevlig. Det blev Jag, Natasha och Flory. Killarna drog till Köpenhamn. Vi var hemma i hyfsad tid, det var inte dom... Haha!
Iaf så hade vi UNDERBART väder igår. Strålande sol och 1 eller 2 plusgrader. I solen värmde det riktigt skönt. Alla var lite hängiga på jobbet. Utom jag, som kände mig piggare än jag  gjort på flera veckor! Måste varit vädret. Allt flöt på fint. Hann med mycket och mådde bra. Kände mig stark. Blev inte ledsen när jag fick ta utskällning från en viss person för att jag hade sen lunch. Bara lät dte passera (eftersom det inte var relevant!).

Idag har jag dock varit tillbaka i min sega kropp. Trött, yr, klen. Men det är bara att bita ihop. Hade för första gången på länge en lugn dag på jobbet. Ingen stress alls och vi avslutade i god tid och kunde fixa småprojekt sista timmen. Nice!

Jag hade tid att rykta båda mina hästar ordentligt. Big fick en rejäl tillsägning av mig igår då han gick rätt över mig och när jag försökte stoppa honom högg han. Men jag var med på noterna och sa ifrån, och idag var han bättre än någonsin!
Playfull fick en rejäl rykt med gummiskrapan. Han fäller, rejält. Mina hästar är båda konvalecenter och därför ej klippta. De har täcke på hela tiden, och står inne 23 timmar per dygn, men de sätter ju ändå lite längre päls.

När jag kom hem tinade jag upp mina fötter. En kompis ringde och vi planerade in en fika imorgon eftermiddag. Hoppas verkligen att det blir så nu, det hade varit kul :)
Ska man få besök så är det ju trevligt om man kanske har nybakta kakor eller bullar. Så jag tog och bakade muffins. Hann med både citronmuffins och vaniljmuffins. Sen så..... Näsblod. Bara forsade. Så gick upp och la mig på soffan. Ringde mamma o snacka lite. Man kan ju inte bara göra ingenting liksom.

Sen lugnade det sig så då gav jag mig på Äpple&Kanel muffins! De var rätt lätta och göra och ÅH SÅ GODA :D
Jag har inte smakat de andra, de är ju klassiska lätta varianter, men de sista ville jag ändå smaka, och de var underbara. Precis lagom gräddade och lyckades prickaa in när de var perfekt temperatur med. Riktigt härligt!
Kanske man ska bjuda på dom på jobbet innan jag slutar. Det ända är att jag alltid har sån nybörjartur och det är inte alls säkert att det blir lika bra nästa gång. Men vi kan ju börja med att se vad min gäst tycker om dom. Det kanske bara är jag som tycker att dom är goda nu med. Who knows?!

Just det ja, måste berätta om en sak som hände igår. Därav rubriken på inlägget ju! Jo det är ju så att vi har två nya killar på jobbet. Det vet ni nog vid det här laget. Ingen av dom är direkt vassaste kniven i lådan. Den ena är dock vassare än den andra och han får vara kvar. Den andra har fått sparken och hade sin sista arbetsdag idag.
Iaf så fodrade jag lunch med den smarta av dom. Vanligtvis gör vi så när man fodrar med dom. Att vi blandar ihop maten till var och en av hästarna, sen så får dom gå in i boxen och hälla det i krubban. Man måste dock kolla noga så att de säkert går till rätt häst.
Iaf, när vi kom till sista stallet skulle han blanda en portion själv. Jag fick då förklara hur mycket 1/4 var.... Alltså det stod att hästen skulle ha 1/4 mått av blablabla, och han visste inte hur mycket det var. Jag försökte med 25% men det  gick inte heller hem. Så jag mätte upp 1/4 i måttet och sa att så här mycket är det. Ok. Jag lät honom göra en häst till, men när jag också fick visa hur stor del av måttet 1/2 var gav jag upp... Och som sagt, han är den smarta av dom. Förstår ni hur jag känner? INGEN av eleverna i Ljungbyholm (som var mellan 12 och 15) hade lika svårt för att tänka som den här...

Nu kallar sängen. Och jag svarar :)

C ya!

Laddar!!!!!!!!!!!!

Ja jag är så sugen på att gå ut! När vi skulle hem från jobbet frågade Christian om vi skulle dra till köpenhamn ikväll. Jag var lite trött o seg, och går man ut en lördag i köpenhamn kommer man inte hem innan 6.... så nej tack. Sen kom jag på den briljanta idén att killarna kunde ju göra dte och vi tjejer ta det lite lugnare tillsammans. Så vi tjejer från jobbet ska ut i Hilleröd ikväll, nice! Ska kanske först äta tsm och sen gå på klubben. Men ev uteblir middagen, vi får se. Jag har målat mina naglar i ett granitgrått lack med glitter. Kläderna tar vi sen :) Haha. Är fortfarande 20 min tills jag ska vara hos Flory! Kanske skulle lägga lite tid på smink också ikväll, det kan bli spännande hur jag ska hinna med inser jag nu. Men hallå, ni som var ute med mig i somras på strand, ni vet att jag, Karin Olsson är snabbare än blixten :)

Mars månad

Jag längtar så till mars. Det kommer hända så mycket roliga saker, och på ett sätt är jag faktiskt glad att jag inte har fast jobb utan kan flexa en del :)

För er som inte vet har jag sagt upp mig från jobbet här i Danmark. Trivs väl hyfsat egentligen, men kände bara en dag att nej, detta är inte min grej. Jag vill ha ett arbete där jag producerar eller utvecklar något. Inte ta hand om hästar för att någon ska kunna rida lite ibland när personen i fråga har lust... Ett drömjobb för många, men inte för mig.

Så i alla fall :) Jag har nu sökt lite olika jobb men det står lite still. Har anmält mig som vikarie till skolan igen och kan kanske få lite timmar hos mamma och pappa ibland. Och sysselsättning har jag ju heltid med hästarna bara jag vill, det är ju bara det att det kan vara trevligt om det trillar in lite pengar då och då.
Vad är det då som kommer bli så bra med mars?
Jo, jag flyttar hem och ska sätta igång Bella. Kommer antagligen ha mycket tid till att greja med hästarna så kanske blir att köra in Laptop (okej det är ett extremt stort projekt) men kan ju rykta lite iaf! Haha!
Och greja med unghästarna i stort.
Den 5 mars ska jag ha min 20årsfest. Jippie! Jag som älskar kalas:) Hoppas att det blir bra. Ska dock inte vara något fylleslag. Nej städat och propert ska det vara, en fest med klass!
Sen den 18-19 mars ska jag till Stockholm. Jag ska utbilda mig till Zumba-instruktör. Två dagars utbildning på SATS. Nice! Längtar som bara den. Jag älskar ju min Zumba.
I veckan efter är det Mila i Malmö. För er som inte vet är det en stor lantbruksutställning. Den vill jag väldigt gärna gå på, iaf en dag.
Sen i helgen samma vecka (fredag-söndag) är det hingstpremiering på Grevagården för russ samt kallblod.

En mix av fest, dans, jordbruk och häst- kan det bli bättre för Karin Olsson?! NEJ :D


Tur

Hej!

Idag är jag ledig. Mådde inte så dåligt som jag var orolig för. Känner mig lite klen och yr, men inte värre än så. Jag har spenderat dagen med att skriva inbjudningar till min 20 årsfest.
Samlade nyss kraft för att bege mig mot postkontoret i byn. 30 brev skulle postas. Parkerade bilen och började gå. Det är nog max 100 meter från parkeringen till postkontoret. När jag kommer runt hörnet ser jag Micke, min forna kombo! Jippi! Nu kom minnet ikapp. Han sa förra veckan att han skulle hit idag, men jag hade planerat att shoppa i Köpenhamn ju så kom fram till att vi inte kunde ses. Iaf, han hade varit på banken och jag hade sån tur att vi lyckades krocka på gatan, vadå född med tur?!
Vi bestämde att han skulle komma hem hit sen när han var klar med sina ärenden. Han sa också att han kunde ta med mina brev hem och posta dem i Sverige. Ja tack gärna! Det halverar ju typ portot för mig, så det tackar man ju inte nej till!
Så nu väntar jag på besök :)

Anna Anka

Jag bäddade ner mig i soffan, och drog igång TV3 Play. Vad va jag sugen att se? Jag gillar ju inte Anna Anka egentligen. Men har ju inte kollat det minsta på programmet "I form med Anna Anka". Tänkte att jag ger det en chans, vilken tur! Nu har jag haft "ank-maraton". Sett fyra avsnitt av programmet.

Jag blev såååå inspirerad!

Man borde verkligen sätta upp strängare mål och sånt. Vill så gärna ha lika bra moral som människorna på TV. Som Anna Anka. Blir mkt sugen på att träna också. Kanske inte är så tråkigt att gymma bara man har tydliga mål för sig själv.
Är så glad att jag ska börja med att gå min istruktörskurs i Zumba i alla fall!
Det är ju ett steg i rätt riktning mot ett hälsosammare liv.

Nu blir det sängen, för även om skallen vill, är kroppen allt annat än pepp på att träna just nu! God Natt

Stackars lilla mig...

Det är fullt upp pa jobbet nu för tiden, igår slutade vi 17.45. Hinner vi till Zumba sa Natasha. Ja! sa jag.
Fort hem, byta om, iväg och dansa. Men jag hade ingen energi... Helt slut. Körde hem. Var trött i kropp och på insidan.
Imorse gick det hyfsat lätt att komma upp men väl på jobbet tog allt emot. Darren har haft en rejäl influensa och jag tror att det är vad jag också kommer få snart.
Kämpade på på jobbet i alla fall, var riktigt effektiv. Fast Thomas såg visst att jag inte mådde bra, opps! Han frågade: Men hallå håller du också på att bli sjuk. Jag skrattade bort det men det tog inte länge innan de kom ut med några piller till mig... Jag som ogillar att käka mediciner av olika slag! Men knaprade i mig de där pillrena för syns skull. Mådde illa, yr, klen. Ja dagen gick sämre och sämre. Dessutom hade Etoile tokspel i ridhuset. Hon fick efter 10 min syn på en traktor utanför fönstret. Efter det tog hon inte ett steg på rakt spår. Var faktiskt rätt trött på henne. Orkade liksom inte riktigt det idag.
Väl hemma snabbade jag mig för att komma först in i duschen. Har ju egen dusch, men det är rejäl konkurens om varmvattnet :) Haha!
Efter det bredde jag två mackor. Ja, hembakt bröd! Blandade oboy och tog en apelsin. Lastade upp en bricka oc begav mig mot rummet.
Vill tacka Camilla Ljungar för min fina bricka. Den används flitigt! :)
Bäddade ner mig i soffan, käkade och lekte med datorn.
Ledig imorgon. Planen var shopping i stan- Köpenhamn. Istället blir det att ligga i soffan/sängen och kurera mig. Och så tycka lite synd om mig själv ;)

Dansk på pappret, svensk i hjärtat

Ja det är ju inga tvivel vilka jag hejar på. Men det var ju så man skämdes över att vara svensk när man har handbolls-VM på hemmaplan och ligger under med 17-11 i halvlek... Bra jobbat dock av Sverige att inte tappa lust och ork utan kämpa vidare. Slutade 27-24 och alltså bara 3 måls skillnad. 
Kan ju undra vad kommentatorerna tänker ibland dock. Tror det stod 12-9 när de säger:
Och i målvakts-matchen så är det helt jämt med 5 räddningar var!
Vadå jämt?! Kanske i räddningar men svensken hade ju släppt in 3 mål mer än dansken... !? Jaja, nu var det ju inte jag som var kommentator.

Mitt dåliga humör börjar släppa. Jag har fått "tala ut" med människor i telefon och på chatten. De har sympatiserat med mig o det känns bra. De tycker jag har "rätt". Mamma sa till mig att ta räkorna ur frysen och frossa i räksallad imorgon, sagt och.... nej inte gjort men påbörjat!

Nu sitter jag här med nymålade naglar. Torka fort snälla ni! Kan ju berätta lite om mitt nagellack.
Det är IsaDora, Perfect Nail Polish, hype allergenic formula. 29 Wild Rose heter färgen. Jag köpte det i Karlskrona när jag var hos Catta. I en sån där korg med "Allt i korgen 10 kr" typ. Tyckte färgen såg nice ut. Sen dess har jag älskat det! Torkar fort, sitter bra, och färgen är underbar! Dock är det snart slut, får leta reda på en ny. Och det gör mig inget om det är på fullpris, för kvalitet betalar jag gärna!

Som sagt torkar det snabbt och klockan är mycket så jag intar sängen nu.
Är glad att det inte är så många danskar som jobbar på mitt jobb, behöver inte skämmas över matchen.
Det blir värre på gymmet på kvällen. Zumba imorgon ju!!!! Can´t wait :D

Buenas noche <3

Jag säger det rätt ut!

Jag blir så trött, jag ogillar att svära men jag blir så jävla trött!!! ÅHHH!!!!

Asså hela dan har typ varit kaos. Stress stress stress. Jag gör ett bra jobb, men jag gör det snabbt. Så, swopswop så tar vi nästa häst. 1, 2, 3. Rykta, ta in den ena, ta ut den andra. Sadla två hästar till Thomas. En till Duart. Hjälpa en på gymmet. Så plockar vi i ordning sadlar och träns. Rykta en till. Swop swop på det igen.
Alltså det händer saker hela tiden. Sen är problemet att vi var 5 i Thomas stall idag. Varav två inte kan vara där själva. Därför fick först Christian o Flory gå på lunch och jag "vakta". Sen när dom kom tillbaka avslutade jag det jag höll på med och kunde gå på lunch. Kl 14.30.... Detta pga att vi har två man som man inte vågar lämna ensamma i en timme med några hästar.... O dom är 22 och 24 år gamla. Snackade med Erick och sa att vi tog hand om 400 suggor , helintegrerat, på juldagen. 19 och 18 år gamla, hela dagen. Då påminde han mig om att det gjorde vi redan för många år sen.... Säg att vi var 16 och 15 år när det hände första gången... Och då hade vi ansvar hela dagen för så många. Och dessa killarna kan man inte lämna ensamma i en timme...
Mitt blodsocker var långt ner i tårna när jag gick för lunch. Hade ju inte ätit sen frukosten kl halv 7, och sen superhögt tempo hela dagen. Så  får jag kommentaren:
Varför har du så sen lunch? För att slippa em-mockningen?
Behöver jag säga att jag inte besvarade den frågan? Jag hade mer än gärna gått på lunch som normala människor gör mellan 12 och 13. Men nej det var lite för mkt att göra, eftersom den människan som slängde ur sig denna idiotiska kommentaren, inte gjorde alltför mycket.
Kan iaf säga att jag egentligen gillar sånna här dagar. Otroligt mycket. Jag kanske är lustig, men jag gillar att stressa. Att ha press på mig. Det är bara att jag stör mig på att det finns människor som gör att det blir onödigt extraarbete.

Sen nu när jag skulle gå ner i källarn för att ta upp mat ur frysen till imorgon är frysen avslagen. Om man är korkad kan man om man försöker ordentligt blanda ihop lysknappen och strömbrytaren till frysen. Och det är det någon som gjort, igen! Har sagt till om det en gång. Men då var jag snabb på det. Nu var brödet som låg högst upp tinat :( All min mat förstörd?! Kändes fortfarande kallt o hårt men eftersom brödet som lågt högt var mjukt orde det andra också vara förstört? Eller hur funkar det. Hade massa mat där i ju :( Asså jag hatar att vara kombo!!!! Jag hatar att folk är dumma och inte kan ta ansvar. Jag hatar att det här är som att arbeta på dagis!!!! ÄVEN på fritiden!!! JAG LÄNGTAR TILLS JAG FLYTTAR! Vad har jag gjort för fel för att förtjäna det här!? ÅHHHH!!!!
Har iaf satt upp en stor och tydlig lapp nu och hoppas att dom är läskunniga. Är dock tveksam!

Nu ska jag tröstäta chilinötter och se på handboll.

Effektiv

Igår upptäckte jag att jag kunde se handbollen på en av Play-kanalerna! Jippie så glad jag blev. Det gjorde verkligen min kväll! Satt här i soffan. Hejade och levde mig in i det hela. Kändes lustigt att titta helt själv dock. Hemma sitter vi ju oftast hela familjen i soffan, och gärna lite vänner och bekanta. En 10 man brukar vi lätt vara när det är landskamp. Man sitter där och hejar tillsammans. Men inte igår. Då satt jag här själv... Var ändå kul. Och jag som inte intresserat mig alls för handbolls-VM innan är nui helt inne i det! Imorgon ska vi möta Dk.

Efter handbollen somnade jag dock rätt snabbt. Sen fick jag ett trevligt samtal typ kl 11 som varade i en timme. Efter det somnade jag om. Gick förvånansvärt lätt att komma upp ur sängen imorse. Klädde på mig o käkade frulle. Mot jobbet. Ingen var sugen på kvöllsfodringen så jag tog på mig den. Man får vara kvar längre på kvällen o får därför 1,5 timmes lunch. Jag kokade soppa och åt, tog en vaniljbulle. Ringde på lite jobb. Sen packade jag träningsväskan och slängde in i bilen. Tog bilen till jobbet.
Red totalt tre hästar på jobbet idag. Imorgon slipper jag nog ridning helt. Etoile verkar bättre igen och ska sättas igång på riktigt så Charlotte har tagit henne igen.
Efter att de andra gått hem fodrade jag. Känns som om jag glömt något. Hoppas innerligt att min magkänsla är fel!
När jag fodrat klart bytte jag skor och tröja. Stack direkt till affären. Handlade lite nödvändiga saker (bl a ägg och mjölk!). Eftre det snabbt till gymmet. Bytte om och så upp och körde världens hårdaste pass. Älskar det. Men jag är nu mör. Benhinnorna framförallt! Man kanske skulle ha ett par riktiga skor, och inte lillebrors gamla avlagda fotbollsskor som är en storlek för stora. Det får bli vad jag ska införskaffa på fredag när jag är ledig.
Iaf, älskar min Zumba. Käner mig nyttig, hälsosam, glad, fit, ja alla möjliga positiva saker :)
Efter träningen så åkte jag hem. Skönt. Satte äggen till att koka medan jag tog en dusch. Kavring med kokt ägg till kvällsmat.
Det var ju otroligt effektivt att göra som jag gjorde idag men också lite uttröttande. Jag är som sagt halvt död nu. Har spenderat senaste timmen vid datorn. Bl a kollat på solsidan, I love it! Skrattar mkt :)

Jag måste också få säga igen att jag bara älskar Zumba. Lätt roligaste träningsformen jag testat. Någon som e sugen på att prova om jag drar igång nåt hemomkring i mitten på mars!?

Kram







Det vackraste jag vet


Jag är trött

Trött och lite sliten, men nöjd och glad. Kroppen har tagit hårt av min aktiva vecka. Har ju var dag mer eller mindre dansat Zumba, skönt att den får vila idag :) Imorgon ger jag mig på det igen!
Annars är jag nöjd och glad. Känns bra. Mitt beslut är nog rätt. Can´t wait til i get home and can do my own horse :)
Jag vill rykta Zita, jag vill träna Milton, jag vil linda benen på Bella. Jag vill mocka åt mina egna hästar, utan att få betalt. Mycket hellre än att ta hand om andras och få betalt. Hade jag inte haft några egnna hade detta varit en superbra lösning, men inte nu. Och jag längtar till nästa "del" av livet nu. Nästa kapitel, tack!

Idag har vi haft lite kallare igen. Rätt chill på jobbet och vi slutade i tid utan att stressa för en gångs skull. Jag sitter nu vid datorn (Suprise!?!?! Haha!) och äter en sallad med god dressing!
Dressingen består av:
Balsamico
Honung
Senapsfrö
Salt o peppar
Kan verkligen rekomenderas :)

Kort inlägg, saknar inspiration!

Na planer, nya mål

Ja jag har ju som vissa vet nya planer. Jag vet vad jag vill, vad jag ska hitta på. Jag har nya mål. och dessa skall jag nå. Det gör mig lycklig. Att komma fram till en ny tråd att följa. Den sträcker sig inte så långt, men det brukar ju inte mina planer göra så vad gör väl de?!

Är iaf så glad. Lycklig. Tillfreds. Detta insåg jag när jag drog igång Worls Greatest med R. Kelly.
Jag älskar den låten, den stärker mig, i alla situationer.

Välgörenhets-zumba

Hej :)

Ja dagen började med ett sms från Sten. Kl 8. Ringde honom och snackade lite. Absolut bästa starten på dagen!
Därefter dansade jag mig ner i köket för att starta kanelbullebak. Mitt i baket ringer Åsa (gift med min farbror) och frågar om Zumban i eftermiddag. Jag tror det var när jag sa att jag bakade bullar som hon bestämde sig för att komma. Haha!
Gjorde mina bullar. Blev typ 60 st tror jag. När de va klara så var det lagom att dra igång matlagning. Gjorde spagetti och köttfärssås med en stor grönsallad. Denna måltid intogs kl 12. Allt noga planerat för att passa in för dagens stora projekt. Kl 1 började jag byta om och packa väskan. 13.40 körde jag mot Natashas hus. När jag fick syn på henne och insåg att hon var sminkad till max och hade lockat hela håret kände jag: Oj.... Var det så jag skulle se ut?! Själv hade jag valt mina typ haremsbyxor som slutar under knäna. Till det hade jag ett svartvitt Zumbalinne. Mina lite slitna vit/blå adidas skor. Och smink, det hade jag inte en tanke på. Håret hade jag satt upp i en hög hästsvans. Som jag alltid har dte när jag tränar. Jaja, det blir nog bra tänkte jag!
Och det blev det! Vi var där 13.55. Skulle vara där 14 så det var perfa. Satte upp bilder och ballonger. Sen satt vi i entren lite. Pelle, Åsa och Wille kom. Blev superglad :) Tänk att dom tog sig en tur hit bara för min skull.
Dansen gick bra. Jag trillade inte av scenen. Det var ju prio 1. Sen kunde jag inte alla danssteg exakt. Var en halv sekund sen ibland när vi bytte men vadå, publiken kanske tyckte det var skönt att se att alla faktiskt inte e experter :)
Jag hade kul och det är ju det som är huvudsaken. Dock blev jag trött. Inte så lustigt. Det var inte så att jag kände "kom och hjälp mig att dö". Mer bara att jag svettades och nu när jag väl sitter här hemma och adrenalinet gått ur kroppen. För nu är jag slut, utmattad, halvdöd.
Lämnade ca 50 kanelbullar till Signe, hon älskar dom, så hon blev glad.
Efter Zumban skjutsade jag hem Natasha som gav mig lite nescafe så jag kunde bjuda Pelle och Åsa. Hade inget hemma. Blir lätt så när man själv inte dricker kaffe. Gulligt av Natasha att låna ut. Vi är som två hemmafruar.

Kan jag få två dl socker, jag saknar det nu när jag ska baka kaka här! Haha! Shit vad kul det hade varit om vi sprungit mellan husen på det viset! Haha!

Iaf så bjöd jag hem P+Å+W till mig. Erbjöd mat men de nöjde sig med fika. Nybakta kanelbullar och kaffe/juice.

De åkte snart vidare och jag tog en dusch. Jag har nu ätit två skivor kavring med sallad och skärgårdssill.
Vad ska man mer göra ikväll. Utgång är uteslutet, men sova låter lockande :)

Kalmar

Jag älskar Kalmar. Det är en sån vacker stad. En sån kärvänlig stad. Man får vara precis som man vill, man är omtyckt för den man är. Det är möjligheternas stad. Man inspireras till att utvecklas. Man KAN utvecklas. Växa med sig själv, in i nya uppgifter och roller. Alla är så trevliga mot varandra. Man glädjs åt andras framgångar och man tröstar varandra när så behövs.

Ironi!

Jag tycker väl inte tvärt om, men måste erkänna att jag inte längtar tillbaka. Jag mår faktiskt illa vid tanken. Ta mig inte fel, jag har vissa goa kompisar och nära och kära, men andra? Ni mina vänner är underbara och ställer upp! Men sen finns det dom som man träffar ute t ex. Man har gått i samma klass i nio år, och ändå hälsar man inte ens på varandra?
Jag har varit iväg lite de senaste åren. 3 år på gymnasiet i Skåne, sen Aus och DK. Det har förändrat mig. Visst det kanske e lite knasigt att gå runt och säga hej till varenda människa man tror sig kanska har något bekant över sig. Men visst är det väl ändå trevligare att det väl ändå trevligare att det är på det viset än tvärt om!?
Jag gillar att se möjligheter. Det löser sig! Visst idag tvivlade jag lite, men pappa peppade lite så nu e jag på banan igen. Men jag vet att om man i Klamar försöker vara positiv och se möjligheter kollar folk snett o surt på en.
Jag känner att jag är glad att denna stad inte format mitt liv, för då hade jag varit en deprimerad och tråkig sak. Istället säger jag:

Tack världen för det jag fått se, nu är det bara resten kvar! De senaste 5 åren av mitt liv har jag verkligen levt loppan, gått som på moln! Och det ska jag fortsätta med!

Tvättmaraton

Idag är jag ledig. Sov till kvart i 9, nice :) Kom hem, började tvätta. Satt vid datorn. Drog igång en storstädning medans jag bytte tvättar i rask takt. In och ut, hängas upp! 4 maskiner har jag hunnit med, de ni. Och fulla och miljövänliga har de varit med ((förutom den sista..)
Pratat mkt i telefon med mor, far och Aina. Pappa hittade min 3-sticka till datorn (mobilt bredband) utanför pickupen idag. Vad som göms i snö kommer fram i tö... Haha! Tror dock att den är rätt så stendöd ändå. Aina skulle boka stuga så jag kan bo med henne sista helgen i mars. Då är det premiering på Grevagården för kallblod och russ! Längtar!!!!

Solen har varit på sitt bästa humör och strålat in genom fönstret! Jag har haft en del fönster öppna och vädrat.
Kl 2 kom Darren och åt lunch med mig. Räksallad och avokado på kavring till förrätt. Hemgjord kavring o räksallad :) Sen min fetaost-lax med mycket sallad.

Gav honom en lift hem just och jag skall strax bege mig mot Zumba. Faktiskt inte så sugen. Mätt o sugen på att sova egentligen. Men det brukar ju ändra sig när jag väl står där på dansgolvet!

Ladda för imorgon!!! Då är det ju vår stora välgörenhets-zumba!

Ett kort o konsivt inlägg

Har jag målat naglarna o bloggar bara för att de ska torka? Ja
Har jag en tid att passa? Ja
Kommer jag passa den tiden? Nej
Kommer den som få vänta bli sur? Nej det hoppas jag inte
Har det varit soligt idag? Ja
Gillar Karin det? JA!!!
Har Karrin ridit 4 hästar? Ja
Har Karin lyckats sitta kvar när Etoile slog till med ett rekordartat bocksprång? ...... TADA; JA :)
Har Karin gjort en god gärning genom att skjutsa kollegan Darren till SuperMarket? Ja
Har kombon irriterat Karin genom att duscha tills varmvattnet var slut? Ja
Svor Karin då? Pappa säger att jäklar inte är ett svärord, så nej
Har karin hittat sin bluetooth? JA :)
Ska Karin ringa mamma sen? Ja
Har Karin ledigt imorgon? Ja
Lördag med? Jomenvisst!
Är hon glad för det? Ja

Har naggellacket torkat än? ... känner efter försiktigt... JA!!!

Bailando

Jag har dansat Zumba i mängder, åh vad jag gillar det!
Vi blev lite sena på jobbet. Stressade som bara den o så kom vi därifrån 17.05. Cyklade hem o gjorde Risifrutti:) Ja alltså jag tog risgrynsgröt (som jag har en riktig "crush" on just nu!) och la upp den på tallriken kall, sen la jag lite jordgubbssylt bredvid. Mums! Fast faktiskt så är det nästan lika gott att bara äta risgrynsgröten rakt av kall, och det är ju faktiskt nyttigare. Måste väl erkänna att gröten var köpt "färdig". Felix egna på "korv". Men hallå, annars brukar jag göra mycket mat från grunden så det är väl inte så farligt att äta lite halvfabrikat då och då! Haha!

Tillbaka till ämnet! Var iaf rätt trött men min risifrutti gav mig energi så på med träningskläder o iväg. På gymmet kl 6. Kvart över började passet. Måste säga att jag var seg i början, riktigt svårstartad, men när jag väl kom igång gick det inte att hejda mig! Armar o ben flög åt att håll, jag sjöng och skrattade! Bailando!!!!
Efter en timmes träning var passet över, men!!!! Vi ska ju ha välgörenhets-dansen på lördag. Därför stannade jag, natasha och Signes väninna Sara kvar för att gå igenom koreografin. Jag och Sara ska stå lite snett bakom Signe o Natasha så vi kan liksom snegla på dom hela tiden. Grymt skönt! Det innebär:
1. Jag behöver inte ha stenkoll på all koreografi, jag härmar mest.
2. Det syns inte lika tydligt om jag börjar bli trött när jag står snett bakom som när jag står längst fram.
Nice!
Men iaf, när vi skulle gå igenom dessa danserna och jag borde vara helt slut, var jag istället speedad till MAX! Hallå var kom all denna energi ifrån!? Men härligt var det :D

Väl hemma invigde jag min kavring! Skar upp en skiva och åt med kaviar och skivat ägg...... Tada! Det var supergott! Ska slänga upp receptet här när jag är ledig på fredag eller lördag. Det är så lätt att baka bröd oftast. Det är liksom bara att göra som där står och så blir det bra. Ja alltså det kan ju vara många kluriga moment o man får vara lite pillig och så men det är ändå sällan det total-failar liksom. Eller?
Iaf så var det här brödet min melodi, det ska jag göra om!
Fast just nu ska jag sova, sängen ser mycket lockande ut!

God natt snyggingar

Som ett bageri...

Hux flux flyger plåtarna ut och in i ugnen. Igår var det pizza, idag är det kavring samt grahamsbullar. Antagligen kanelbullar i helgen. Vad hade jag gjort om jag inte kunnat baka?! Tycker det är så kul! (I alla fall så länge resultatet är ätbart!)

Som sagt idag var det kavring (grahamsbularna kom på köpet). Började redan med att blanda deg igår och idag så blandade jag i det sista, lät brödet jäsa en sista gång, sen skjuts in i ugnen! Efter 1 timme och 20 minuter tog jag ut min första kavring som jag någonsin gjort! :) Alltid kul att prova nya saker. Nu ligger den inlindad i ett par handdukar o skall svalna. Sen får brödet mogna i ett eller två dygn innan jag provsmakar!
Av denna anledning (att brödet inte är klart förrän torsdag) pasade jag på att göra grahamsbullar som också slank ner som kvällsmat. Prästost och tomatskivor på, yummi:)

Kändes som om jag hade ett bageri när jag blandade olika degar och hade olika jäsningar och plåtarna gick i skytteltrafik in och ut ur ugnen. Rätt nice! Kanske skulle ringa runt till lite agerier o kolla om jobb, eller behöver man någon speciell utbildning för det? Någon som vet?

Annars har dagen varit chilll. Red bara en häst idag (Etoile, en av favoriterna) så det var perfekt. Tre gym, ryktade 7 hästar, eller 8!? Iaf var armarna trötta när jag kom till den sista, haha!

Funderar på ett nice upplägg till helgen: Utgång i Kph på fredag och dansa Zumba på lördag! Någon som är sugen?

Kyss o kram

Pizza a la Karin

Tjohej! Igår fick jag äntligen min förlorade energi tillbaka. Vet inte varifrån den kom men kände mig hyfsat ok på dagen och sen bara jag körde på. När kl var tio var jag fortfarande hur pigg som helst. Innan denna vecka har jag varit död vid den tiden men icke igår, så jag var så glad! Gick dock o la mig i hyfsad tid ändå, kändes som en bra idé, så inte min nyfunna energi skule rymma igen.

Vaknade först en snabbis kl 6, men somnade snart om och sov nästan till nio. Tog en dusch med hårinpackning. Medans inpackningen verkade filade jag naglarna.
Efter det bblev det frulle i soffan med pyjamasen på, Mys. Nerbäddad bland täcken och kuddar i mängder.
Jag läste ut min bok som jag fått av mamma, Borta Bäst av S Kadefors. Helt ok.

Sen började jag leta lite recept i en av mina kokböcker. Hittade ett på pizza som verkade gott. Handlade lite i affären. Tänk så mycket god och nyttig mat man kan få för lite pengar!? Köpte tomater, fänkål, pesto, skinka, tomatpuré, champinjoner och olivolja för under 100 dkr. Nice :)
Hem och började stöka i köket. Gjorde degen, ställde på jäsning. Kokade ihop tomatsåsen o skar upp ingrienser jag ville ha. Blev 4 små pizzor med olika kombinationer av räkor, skinka, färska champinjoner, fetaost, lök, paprika och tomat. Favoriten blev ändå min klassiker- skinka, räkor och champinjoner.
Blev MKT mätt av denna mat. Åt för två timmar sen och är fortfarande riktigt mätt.

Lite kul var att ena kombon kom med kommentaren:
Jasså du har också insett hur smidigt det är med pizza ist för att laga massa mat!?
Han äter typ pizza 24/7, vilket jag  inte gör. Sen kan jag tycka att hans föärdiga pizzor som han bara skickar in i ugnen inte riktigt kan jämföras med mina hemmagjorda från grunden... Haha!

Nu så har jag målat mina naglar rosa och fina. För mig som har svårt att bara sitta och inte göra någonting passar det utm att måla naglarna innan jag sätter mig vid datorn. Det funkar ju att skriva medans de torkar liksom. Dessutom viftar man ju lite på fingrar na fram o tillbaka automatiskt så nagellacket torkar snabbare!

Det börjar dra ihop sig för zumba, jag skall snart köra o hämta Natascha. Hoppas denna paltkoma släpper snart! Haha!

Kram på er

Osocial

Ja jag är allt lite osocial emellanåt. Icke så det stör någon (vad jag vet) men jag behöver tid för mig själv då och då. Just nu är det behovet stort. En sån här "one-way-conversation" via bloggen skall nog gå bra dock.

Idag på jobbet var det rätt lugnt. Jag mockade som vanligt i morse, sen red jag fyra hästar o hade ett gym. Sen lunch mellan 14 och 15. Tillbaka på jobbet tog jag Quidam (de revel) till vattengymmet och ryktade lite hästar. Sen var dagen slut.

Jag har de senaste dagarna varit trött och seg. Riktigt seg. Ville efter jobbet bara hem o sova men var "tvungen" att åka och handla efter jobbet för mjölken var nästan slut. Och om jag inte har mjölk.... ja jag vågar inte äns tänka på vad som kan hända. Jag är verkligen beroende! Haha! Dock inte så farligt att vara beroende av mjölk som av andra drycker... Iaf, när jag ändå var där tog jag mig i kragen och handlade lite andra småsaker som jag behövde. Och nu är det klart och jag klarar mig till slutet av nästa vecka. Skönt i efterhand. Kom hem, fixade lite att äta och duschade. Nu ska jag "fira" lördagkväll.



Jag tog min fina bricka som jag fått av Camilla och lastade på lite smaskiga saker. Den står nu på bordet framför mig och jag har bäddat ner mig i soffan bland kuddar och täcken. Mysigt. Dörren är låst, och jag funderar faktiskt på att slå av mobilerna. Jag vill bara var själv, ensam, och njuta av det, för jag tycker det är så underbart skönt emellanåt! Ska se om jag hittar något kul att titta på, Lets Dance kanske. Annars ska jag ta en av mina böcker. Vila i ensamhet är alltså vad som står på mitt schema ikväll :)

Rådjur och blod

Ja då var man här igen. Ska snart sova men ville in här och vända.

Igår var typ en vanlig dag på jobbet. Kommer knappt ihåg vad jag gjorde, eller jo! Jag irriterade mig på en av de nya som har börjat med en arrogant och otrevlig ton. Annars var det ok. Jag borstade extra länge på Mr Big. Jag tycker så mycket om honom! Han är så söt och jag hade lite tid över så jag blev stående hos honom ett tag.
Playfull har fått typ strålröta. Lustigt men det är faktiskt många hästar här som har det till och från. Man tycker att de står inne i torra och fina boxar och rör sig lite ute, så de bborde inte få det. Men kanske är det tvärt om, att de är det som är anlednningen till att de får besvär?! Strålrötan gör att hoven luktar illa, typ surt. Och sen är det svampigt på sidorna av strålen. Här behandlar vi det genom bluespray (sånt med penecillin i) och sen rullar vi bomull och trycker in längs med sidorna på strålen. På Playfull funkar det super. Han blir fin i hoven på två dagar men problemet är att om man slutar kommer det tillbaka efter 4-5 dagar så det är väl lika bra att fortsätta en längre tid nu.

Efter jobbet tog jag en dusch, satsade på inpackning, snackade med pappa och målade naglarna mintgröna. Sen vidare till en kompis.

Idag har jag varit helt energilös. Slut i hela kroppen. Värre än på länge. Dessutom ont, inget bra. Efter jobbet så var det myckat att göra! Jag har alltid Zumba på fredagar 17.45 - 18.45. Slutar jobbet kl 17 i vanliga fall. Vi var lite sena idag, kom därifrån 5 över, hemma ca 8 min över. Jag kan ju inte säga nej och folk var tydligen nöjda med min tillagning av nyårsmenun, så nu blev jag ombedd att tillaga rådjur. Vi har en kille som ska sluta och fick ett rejält stycke rådjur av Thomas (chefen) att äta och ha lite avskedsparty! Nice! Men det bestämdes att vi skulle vara i mitt hus och att jag skulle laga till det. Det var två lår samt en sadel (tror jag!). Stekte låren lätt på båda sidor i stekpannan för att få trevlig färg. La sedan ner allt kött i en djup plåt. Skulle skära morötter, lök och vitlök och ha i under tiden i ugnen. Använde den nya mandolinen. Kan säga att den är sylvass! Skar mig i ena fingret. Det bara blödde och blödde, typiskt när man är stressad. Virade en handuk hårt om och avslutade det hela. Fick in det i ugnen, kastade mig in på rummet, bytte om, tog med tejp och körde runt Natasha och sen till gymmet. Trots
min handduk först och sen tejp bara det fortsatte att blöda. Ulrik som äger gymmet hjälpte mig att få på en kompress och sen tejp på det! Super tänkte jag. Höll nästan hela passet, efter 45 min hade det blött igenom. Men efter träningen så blev det ännu våldsammare med tejp (superhårt). Hem, fixa lite till med maten, snacka med mamma o pappa,  sen in i duschen med handen högt. När jag sen tog av tejpe hade det slutat blöda :) Och nu ser det ut att redan börja dra sig ihop, nice! Men det var ju inte direkt vad jag behövde när jag mår så kanon ändå!
I alla fall blev rådjuret lyckat. Riktigt mört och fint! Alla var glada och nöjda.

Nu har jag diskat allt och sitter här. Regnet slår mot rutan. Jag ska sova, god natt!




Fri som en fågel

Ja jag känner mig fri som en fågel! Jag har livet framför mig och kan göra precis vad jag vill, hur jag vill, om jag vill! Är det inte underbart?! Ingen kan bestäma över mig. Jag tar gärna emot goda råd och väljer sedan hurvida jag vill följa dem eller ej. Men jag njuter iaf, varenda sekund. Mår så bra i själen!

Annars så är kroppen rätt seg o trött. Slö och "short of energy". Den vill inte. Brukar hänga ihop med sinesstämningen men det gör det inte denna gång. Jobbet gick väl bra men som sagt har jag känt mig "slö" hela dagen. Ingen power liksom... Efter jobbet var det Zumba, men oj så svårt det var att ta de där stegen till bilen... Tur att jag går med Natasha, för dte känns som om jag inte kan smita undan då, och jag vet ju att jag egentligen bara mår bra av det. Iväg kom jag till slut. Vi var i god tid. Det var en ny kille i receptionen, första dagen påå arbetet. Han bokade in zumba åt mig på fredag och sen måndag, onsdag o fredag nästa vecka. Sen kom det in en tant o sa : "Det står en svensk bil felparkerad här utanför, jag har ingen aning om vems den e!" Hon kollade på mig. Klart hon visste den var min. Hur många svenskar e på gymmet? Jag! Ulrik som äger gymmet svarade
" Det är ju Karins men är det några bekymmer?"
"Ja den står ju fel!"
"Ja men jag kan flytta den lätt" sa jag
" Ja men du fick väl plats ändå?" sa Ulrik till tanten som muttrade o gick iväg.
Jag hade ställt mig framför en port där det är förbjudet att parkera men alla verkstäder där är stängda så det stör egentligen ingen, mer än denna tanten tydligen.
Samma tant gav sig sen på Natasha när vi tränade.
"Så dansar vi inte alls till denna sången" sa hon
"Nej men idag gör vi det för vi kör min "rutiner" istället för Signes för jag är instruktör idag" svarade Natasha vänligt
" Nej kan vi köra de vanliga tack" svarade hon surt
Lilla oskulldsfulla Nat förklarade så fint hon kunde att Signe är tillbaka på fredag och då är allt som vanligt.
Tanten började sen på danska fråga de andra om "denna" var utbildad ordentligt Oförskämt. Men denna stackars tanta kan ju inte vaknat på rätt sida. Tur att  jag är i så bra sinnesstämning så inte något sånt drar ner mig!
Nu efter Zumban känner jag mig piggare igen o har duschat och dammsugit. Nu ska jag sova och försöka hitta lite krafter som jag kan samla ihop. Behöver allt jag kan få!!

Kram


Bättre sent än aldrig

Ibland har vi lite party vi kollegor, och bättre sent än aldrig, här kommer lite bilder!

Först från julfesten vi hade i början på december hos Darren. Zumba folk + kollegor :)


Ingen julfest utan Zumba :)


Jag och kollegan Mihai tjivas, alltid lika kul!

Sen var det dags igen den 18 dec när Christian fyllde år!


Mihai, jag, Darren och Christian. Jag är ju glad iaf :) Haha!



Vårt glada gäng! Uppefrån vänster: Mihai, jag, Duarte, Natasha, Flory, Sergii och så Chris!


Bästa Natasha och jag :)


Me, Flory, Nat, Sergii, Darren, Chris, Duarte




Miljövän

Ja oj vilken fart jag fick efter förra inlägget! Kom på att jag skulle panta flaskor, för det var rätt fullt i köket! Stack till affären, de mesta gav ingen pant för de var svenska men en del blev det! Vet ni förresten att för en 1,5 l läskflaska får man 3 DKR, alltså typ 4 sv kr! Sen kunde man klicka så man skänkte pengarna till välgörenhet. Vad tror ni jag gjorde?! Både och. Tog glasflaskorna, typ 30 spänn, själv och resten (typ 50) skänkte jag :)
Sprang in o köpte paprika, tomater och salladslök!

Vidare till gubben på posten. Bor han där? Han jobbar jämt. Iaf fick jag inte hämta ut Mickes brev men jag kunde återkomma med hans nya adress så kunde dom eftersända. Alltid lär man sig något nytt!

Hem och städa. Den där jäkla persiennen i badrummet. Usch säger jag bara. Det tog mig nästan en timme men nu är den ren! Och resten av badrummet med, jag körde hela när jag ändå var igång.

Nu blir det mat. Sznitzel med potatismos och beasås :)

Kram från husmor´n

I´m walking on sunshine :)

Hej!

Idag är jag glad. Vet egentligen inte varför, bara är det, härligt va?!
I huset är det som vanligt, jag o de två killarna. är lite trött på dom faktikskt. Darren sa att jag nog hade svårt att bo med andra. de tror faktiskt inte jag. Jag tror de är dom som är svåra att do med. Ok, jag kan inte förneka att jag är rätt osocial av mig emellanåt, men jag kan bo med folk. När Micke bbodde här var det aldrig några bekymmer. Inte en enda sak störde jag mig på! Jag har bott  på internat utan bekymmer. I ettan var vi 50 pers som delade ett kök på helgerna.. Visst var det dom som tjafsade men jag var aldrig inblandad. I  England, Tyskland och Australien så var jag också inneboende i familjer, o trivdes bra! Mycket bra!
Slutsats: Det är i alla fall inte bara jag som är bekymmret
Mitt problem med dessa pågar är mest att hålla ordning. Jag är rätt ordningsam. Diskar disken direkt, torkar av bänken, spisen, ställer in fint i kylen, dukar av bodet, lägger mina tidningar fint i en hög, stänger kylskåpet efter mig, stänger av ugnen, stänger ugnen, stänger av spisen, stänger köksluckorna, släcker lyset. Jag vet faktiskt inte om man kkan kalla mig för ordningsam, mer att jag har ett normalt beteende. Dessa enkla saker verkar dock inte höra till normalt beteende hos mina kära kombos.

Iaf, sa ju att jag var glad så nu får jag ju skriva lite roliga saker! Igår hade jag 5 hästar att rida. Hann 4 innan lunch så de var gutt! Det är ju inte så avancerad ridning, och egentligen sökte jag jobb bara som hästskötare. Jag ville inte rida alls. Tjänsten som var ledig innebar dock ridning då och då sa Charlotte. Nu är det sällan jag rider färre än om dagen...
Brukar tänka på de som satt i skolan och skrattade åt Karin som höll på med sina hästar. När man hade en lärarvikarie som frågade vad man hade för intressen och jag inte hann svara innan halva klassen skrek hästar och skrattade. En fråga som jag kan tycka är lite kul nu då, hur många av dom kan idag livnära sig på sina sporter? Hur många arbetar och får ut en bra lön genom fotboll t ex. Ska man försöka jämföra mit arbete med ett fotbolls-jobb hade det väl typ varit material-förvaltare hos danska fotbollslandslaget?!
Sen så  var det ju så att lärarna (från högstadiet) sa sista dagen att det var en elev i klassen som hade riktigt bra betyg, alla kollade på en av killarna o grattade honom. Jag frågade lite fint vad han hade. Fick svar. Sa ingenting, men jag hade högre. Skryt jag vet, men det är min blogg o jag skriver vad jag vill. Läsa är frivilligt :)
Slutsats av detta stycket: Skrattar bäst som skrattar sist!

Efter jobbet skyndade jag mig hem, bytte om och in i bilen. Plockade upp Natasha. Åkte till motsv Ica, handlade. Vi tog olika köer. Jag tog den kortaste men lyckades hamna bakom en tant som inte kunde bestämma sig om hon skulle ha alla varor eller ej. Jag hade bråttom. Väntade på henne säkert 5 min. Medans hon tänkte stod hon o log, ibland mot mig. Hon fick dock inget léende tillbaka. Orka sånna tanter! Kan hon inte tänka igenom det innan hon går till kassan! Till slut kom jag fram o fick betala mina varor. 10 liter mjölk, isbergssallad och äpplen. Ja jag gillar mjölk.
Mot gymmet. Vår super-instruktör Signe kunde inte hålla träningen denna vecka så Natasha fick ta den rollen istället. Hon är utbildad zumba instruktör men detta var  första gången hon höll ett eget pass. Hon klarade det galant! Var det jobbigaste passet jag varit på, och det är så jag vill känna. Att jag verkligen tar ut mig! Älskar min Zumba, kanske man skulle starta upp en egen dansgrupp när man kommer hem?!

Efter Zumba så skjutsade jag hem Natasha, sen hem o duscha. Snackade med mor o far i telefonen. Sen åkte jag till en kär vän. Blev kvar där o tack vare det fick jag en lång och go sovmorgon i morse. Är ju ledig idag om jag glömt upplysa om det. På väg hem handlade jag lite presenter som jag nu slagit in. Bl a ett armband från Pilgrim till Natasha.

Nu ska jag åka till postkontoret och försöka hämta ut ett paket åt Micke. Sen panta flaskor och så städa om det finns tid...

Ha det gutt!!!

Har förresten hört att det ska vara så tråkigt med bloggar utan bilder så ni får en som jag tog med mobilen när jag var hemma














Barnvakt?

Är jag barnvakt? Åt två killar båda äldre än mig? Man kan ju undra! Thomas kom till mig och frågade imorse om det var någon i huset. För det var så mycket lampor tända. Så jag cyklade hem på frukostrasten för att släcka. Men alla lampor var ju i källaren. Snälla, jag är typ aldrig där (om jag inte tvättar vilket jag faktiskt just börjat med nu). Men det var imorse som dom inte släckte efter att dom varit i köket eller badrummet eller nåt. O de får jag cykla hem o fixa. Samma sak att det fortfarande står disk, jag fattar inte det. Hur svårt kan det vara! Jag blir galen. Jag mår dåligt av det! Vill inte vara i huset nu när dom bor här. Usch.

Mina töser!

Hej!
 
Jag vill berätta att jag hade en underbar kort ledighet med Catta o Josse. Catta kom som sagt onsdag kväll. Torsdag morgon bjöd jag på frulle; Hembakt bröd, ägg, flingor och olika sorters pålägg. Rätt fint om jag får säga det själv! Dessutom kom den nya killen och åt med oss (har jag sagt att det flyttat in en ny? Kommer mer om det)
Efter frulle gjorde vi oss iordning och körde för att hämta Josse på stationen. Matchade exakt och kom fram just som hon kom av tåget. Vidare mot Hörsholms shoppingcenter. Superfin gratis parkering, men man skulle ha p-skiva. Det har ju inte jag. Går säkert att köpa i kiosken men jag är ju en snål smålänning. Jag köper ju hellre en bit choklad än en p-skiva liksom!

Istället gjorde vi en egen p-skiva och lämnade ett kort meddelande.
Efter det gällde shopping, eller ja, egentligen inte. Vi gick mest runt o kollade. Jag inhandlade lite hudrengöringsprodukter o Joyci en klänning. Det hela avslutades med glass som Joyci fick bjuda på, mums.
Och inga parkeringsböter heller! Jippie! Men det vär klart, vem skulle kunna motstå vår fina lapp!?

Ok, vidare till stallet där vi kollade runt, är så stolt när jag visar runt. Jag själv tycker nog det är 10 ggr finare än vad mina gäster tycker!
Hem igen där det bjöds på trerätters; Tzatsikiräkor med varm avokado på hembakt bröd, italiensk kyckling med ris och annanastårta med chokladtäcke.

Sen var det mys på hög nivå, gamla Bollerupsminnen då jag spelade gitarr o Catta o Joyci sjöng "Summer of 69" samt "Synd att du är så söt"!

Utgång på kvällen i metropolen Hilleröd, vi var typ "alene" på dansgolvet, men Who cares?! Hemma ca 2, däckade snabbt på soffan men vaknade ändå lätt på morgonen. Kanske inte den skönaste soffan i världen... Dessutom riktigt svår att få in. Josse o jag fick ta den på höjden in genom dörren och Catta stod bereve o hejade på.

Jag stack till jobbet igår morse och mina vänninor hade sovmorgon. Skjutsade dom sen till tåget. Ensam igen :( Men det var UNDERBART att ha dom här, som jag har fått skratta. Dessutom får jag bekräftat att det inte bara e jag sm e knäpp utan att det finns fler som är typ som jag :)

Världens bästa arbetsgivare?!

Idag har det varit en bättre dag på jobbet, men jag känner mig så trött... Vet inte vad det är. Tycker att jag sover lagom mycket o äter bra... Ridit 5 o ryktat lika många. De är väl typ det jag gjort. Ridit en ny häst idag, nämligen Quidam de Revel. 28 år gammal. En av de bästa hopphästarna genom tiderna.

Nu på eftermiddagen kom Maiken (frun i familjen) o bjöd mked oss ut ikväll. Jag tackade så mycket men sa att jag inte kunde. Min väninna är här o hälsar på. Men erbjöd mig att ta kvällsfodringen medans de var iväg! 10 minuter senare kom hon tillbaka och frågade om jag inte ville ta med min väninna, och det ville jag ju gärna!

Hämtade Catta vid stationen (eller typ, hon skulle promt ge sig iväg på en promenad men hittad från ste henne en bitationen) strax efter 5. Hem o göra sig iordning plus fixa lite för maten imorgon. Ska ju bjuda Catta o Josse på trerätters. Sen kom Maiken o Charlotte och plockade upp oss. Vi åkte tilll Oscar`s och åt. Trerätters. Utsökt! Jag fick varm choklad efter. Vilka arbetsgivare man har. Tänk att jag dessutom fick ta med Catta!

Nu nannar Catta och jag bakar bröd. Det är snart klart. Ska ner och hänga en maskin tvätt, sen ta ut brödet. Efter det hade jag tänkt slockna här på soffan. Ledig imorgon. Skönt!

Kram o god natt!

Tråk-tisdag

Hej! Om gårdagen var min dag, så var denna då de inte... Alltså det har väl egentligen inte krisat eller hänt något dåligt, bara lite oflyt. När man inser det blir man lite nere och sen går det sämre o sämre i en ond spiral...
I morse hade det snöat, men som tur var inte så mycket. När jag skulle rida första hästen fickk jag med mig fel sadel, opps, fick gå o byta. Sen när jag kommer fram till boxen är hästen inte där. Han är för behandling, ingen ridning på honom idag... Ok, då går jag mot nästa. Easy. Sadlar upp honom. Känns som om jag glömt något. Men nej, alla boots på, padden, nej allt verkar vara där. Han är för ovanlighetens skull het när jag leder honom till ridhuset men lugnar sig snabbt. Sätter foten i stigbygeln o svingar mig upp. NU vet jag vad jag glömt, hjälmen! Bara at sitta av o ta hästen o gå och hämta den. När jag sedan ärr på väg tillbaka till ridhuset gång nummer 2 får han spelet o hoppar upp o ner runt mig i cirklar. Vi tar oss dock framåt, får upp ridhusdörren o han kastar sig in. Galen! Christian får hjälpa mig upp för han är så knäpp, men så fort vi stängt ridhusdörren är han som vanligt. Slöaste hästen i världen. Han har verkligen ingen mellanväxel! Haha! Men det där hade ju iaf inte hänt om jag kommit ihåg hhjälmen...
Sen ryktade jag lite, hade tidig lunch. På em så tog jag hand om Godsend (Thomas första häst just nu, han som går WC). Darren är ledig idag och då är det jag som tar hand om honom :) Det gick fint. Men saknade ändå det där flytet. Kändes inte som om jag fick så mycket gjort idag. Sen kom Darren på besök o sa att jag var tvungen att se till att vårt hus blev städat, det var "discusting"! Ok, usch vad hemskt det känns att vara så hemmablind! Fick superdåligt samvete. Men sen kom vi fram till att det var bara att det låg lite sågspån i hallen... Ok, inte så frächt,  men så blir det på en dag o vi dammsuger där typ varannan. Men var det inte mer frågade jag!? Jo köket i källaren, men herregud, det är inte använt på typ ett år om jag förstått det rätt. Kan känna att det kanske inte riktigt är mitt bekymmer... Så det var lite överspelat kanske, skönt för min del. Men ändå, jag hann ju få den där känslan av dåligt samvete i magen...

Nu ikväll har jag varit i en ridsportbutik för att kolla om de hade några enfärgade snygga rdbyxor på rea, men oflytet var tillbaka. Inget napp. Nu bakar jag tårtbotten som jag ska ha på torsdag, hoppas den blir bra i alla fall. När den är klar bäddar jag ner mig med min bok, lite njutning behövs efter denna dag!

Imorgon blir det bättre :) Kram

Min dag idag

Det måste vara min dag idag! Ja en sån därr när allt bara flyter och den ena trevligheten efter den andra inträffar!

Först berättar Darren att den nya killen som ska börja kommer redan på onsdag och flyttar in här. Då ska killarna få köket i källaren och jag ska ha det här upppe för mig själv :) Eget kök!!! Jag längtar, tänk att slippa dela med någon! Hade ju aldrig bekymmer att dela med Micke men med nuvarande kombon... Inga mer lussebullar med pizza-smak. Ingen som lämnar disk. Inget äckel i kylskåpet. Cant wait :) Haha, ska bli kul sen bara när de ska flytta ner lite av porslinet o köksredskapen. Kan redan höra mig säga : "Nej vänta det där e min privata!" Kommer nog låta så rätt mycket. De användbara sakerna är ju mina egna, men det har nog inte kombon fattat...

Iaf, nästa sak är att jag fick lönebeskedet, visade på löneförhöjning fr o m december, jippie :) Måste ju betyda att jag gör ett bra jobb! Lite extra money är ju aldrig fel :)

Sen så hade jag en chill dag på jobbet. Lite gym, lite ridning, lite ryktning, lite mockning. Ja dagen flöt på bre! Sen var ostreopaten Joakim här idag (imorgon också) och började gå igenom en del hästar. Bl a mina två, och han sa att Playfull nästan var helt frisk nu. Mr Big fick också många fina ord för att han blivit så fin, dock är det fortfarande en del fel som sakta måste få läka.

Efter jobbet så cyklade jag snabbt hemmåt, tog en drickyoggi (jordgubb om nån undrar), bytte om och satte mig i bilen. Hämtade upp min älskade kollega Natasha + pojkvän och vi åkte och handlade. Jag måste förbereda för trerätters på torsdag...
Därefter for vi vidare mot zumban! Jag i mina nya träningskläder. Blev lika lycklig och glad som vanligt av en timmes skuttande runt där :) Efteråt frågade Signe (instruktören) om jag ville vara med henne o Natasha och leda välgörenhets Zumba den 22 januari. Hon ska hålla en typ "prova på" Zumba och alla intäckter går till välgörenhet, barn på Haiti. Jag tackade genast ja! Jippie! Så det var också en bra o rolig sak som hänt mig idag.
Sen är det ju bara det att jag kanske måste bli lite bättre på Zumba samt lära alla nya steg ordentligt, men det löser sig! Haha!

Det är lite samma som när Catta frågade om jag o Josse skulle komma till henne och åka skidor. Jippie, det låter super ju! Jag blir jätteglad och tackar ja direkt. Sen tog det mig säkert en vecka innan jag kom på, men kan Josse åka skidor? Nej. Då kanske det inte var en så bra idé. Synd.
Efter ytterligare ett par dagar så kommer jag på att jag inte heller kan åka skidor. Opps, glömde visst det. Haha! Det är inte alltid lätt att vara blond!

Nu har jag snackat med Micke och gått igenom hans post. Ska vidarebefodra delar av det imorgon då jag ändå ska skicka lite andra brev till Sverige!

Ha det så gott vänner!



Om min födelsedag

Igår fyllde jag 20 år, inte illa! Kanske kan vara den sista födelsedagen man längtade till, eller? Men hade en mycket mysig dag iaf!! Gick upp tidigt för att fixa tårtan som jag tog med till jobbet. Den blev lyckad och uppskattad. Sen arbetade jag hela dagen, var faktiskt en rätt lugn dag för mig. 4 ridna hästar, 4 gym och så 5 att rykta. På lunchen så ringde jag mamma plus öppnade lite presenter från dom. Sen på kvällen öppnade jag paket från vänner o släkt och de sista från mor o far.
Riktigt mysigt! Fick många mysiga saker. Bl a en filt från Camilla som jag myser i nu och en bok som heter "Kärlek, oliver och timjan" med massor av härliga recept!
Fick massa rosa köksredskap av mamma o pappa :) Supercool osthyvel och skärbrädor bl a.

Senare åkte jag hem till en vän och åt middag samt såg film, nice!

Idag är jag ledig. Har uträttat lite shopping och nu skall jag städa upp lite. Efter det antagligen brödbak!

Nyårsafton

Ja det är nyårsafton och här sitter jag. Nöjd! Mycket nöjd!

Jag har haft en bra dag på jobbet. 3 hästar att rida, lagom många. Haft gott om tid för "mina" två egna hingstar. Ryktat riktigt noga, ryckt man och tvättat deras vita tecken. Nyårsfina har de blivit! Sen ryktade jag massa mer hästar och mockade. En helt vanlig lugn dag.

Nu på kvällen har några av oss kollegor (vi 6 som jobbar idag o imorgon) ätit en trerätters-menu tillsammans. Det var bestämt sen någon vecka tillbaka. De frågade vem vi skulle vara hos, och jag erbjöd mig snabbt. I mitt hus finns ett mycket fint matsalsbord samt ett stort vardagsrum med fina skinnmöbler. Charlotte hade beställt mat som bara skulle värmas. Enkelt tänkte jag!
Städade och började dukningen igår. Idag kom Charlotte med en lapp till mig. Instruktion om hur middagen skulle tillagas... Opps! Men det var ingen fara, jag gillar ju att laga mat.  Det mesta var bara att värma men t ex var det en oxfilé som skulle tillagas från grunden... Men kollegorna var nöjda och berömde maten, så på något märkligt sätt lyckades jag lösa även denna situation!

Menu:
Förrätt: Porcherad torsk med parmaskinka och rödbets relish
Gratinerad grön mussla med kryddörter och lime
Jungfruhummer med hummercreme

Huvudrätt: Stekt oxfilé med pommes fondant, persiljeglacerade rotfrukter, panchetta-bacon och rödvinssås

Dessert: Gateau Marcel chokladkaka med vanilj- och vit chokladcreme och apelsinsirap

Mums säger jag bara! Dessutom förssågs vi med två flaskor äkta champange! Vilka arbetsgivare jag har, otroligt!

Gänget var goa, glada och trevliga! Fick en födelsedagspresent av Sergii och Natasha. Blev såååå glad. Inte för presenten egentligen utan mest för att de måste tycka om mig, och för att de bryr sig om mig. Blev nästan rörd!

Efter att middagen var klar och allt var diskat svängde jag ihop en tårtbotten lite snabbt. Fåttt ett recept av mamma som var lätt o bra och lyckades anpassa det perfekt efter min form, allt x 1,5!
Nu har jag varit nere och skurit den i lager samt lagt i annanas och vaniljcreme, bara choklad på toppen kvar. Det tar vi imorgon. Första gången någonsin jag bakar en vanlig tårta... Jag är ju så normal vet ni, olika typer av cheescakes har jag gjort, o i sommras gjorde jag någon avancerad tårta med nötmaräng bottnar. Men en enkel sockerkaks botten har jag aldrig gjort. Haha! Vadå gå baklänges?!

Vill inte öppna paket nu ikväll men kunde inte hålla mig. Det kom ett paket på posten från mamma idag, o har inte pratat med henne så visste ej vad det var. Födelsedagspresent eller något annat! Men öppnade det nu iaf! Och det innehöll marsipan grisar som jag glömde hemma, för att dekorera tårtan med! Ja :) Perfekt att jag öppnade det ju! Så de får följa med på tårtan till jobbet imorgon bitti!

Nu ska jag nanna!

Men iaf, GOTT NYTT ÅR!!!

Kan bara säga att det gågna har varit fantastiskt på många sätt, jag har ett otroligt bra liv!




RSS 2.0