The day after

Jag måste börja med att erkänna en sak.... Jag bröt min heliga BondeSökerFru-rutin. Jag kollade igår kväll! Kunde bara inte vänta till måndag morgon. Och gud vad jag skrattade:) Det är klart de goaste programmet asså!
Sen så kollade jag delar av Idol, eller ja en del, när Elin Blom sjöng. Hon e klockren enligt mig!

Efter det så städade jag av och plockade iordning, sen sminkade jag mig o klädde mig för kvällen. Körde på blått nagellack och rätt mörk ögonskugga i blått, typ sotade ögon i mörkblått:)

Tänkte först kört men med tanke på vädret och mitt fantastiska lokalsinne ändrade jag planerna. Skickade ett mess till en jobbarkompis och han var snäll och skjutsade mig till stationen i Fredensborg, typ 1,5 km härifrån. Åkte tåg till Hilleröd. Frågade en kille som vänta på stationen om biljetter, han sa man kunde köpa de av konduktören på tåget. Men jag såg ingen konduktör. Kanske fattade fel. Men det blev iaf en gratis resa dit :) Väl där gick jag till stället Hoe och mötte upp lite vänner jag träffat ute innan. Träffade lite nya kompisar + en tjej som heter Anna och var med på Zumban kvällen innan :)

Jag älskar danskar, de e så sociala och trevliga :)

Tog mig framåt småtimmarna hem med en taxi, 200 danska, som hittat :)
Och ja mamma, jag var så pass nykter att jag ställde om alla klockor!

Lite segt att gå upp till jobbet imorse men de gick! Vi har fått en ny häst i stallet, Mr Big. Namn efter utseende...
Har ridit Querida med, och hon är så fin! Känslig i munnen, men jag har ju ridit Zita så jag är van!
 
Nu är det dags att dra tillbaka till jobbet igen!

Going out

Ja då var det lördag! Jobbat idag med, men nu är det bara en dag till sen är jag ledig på måndag:)

Jobbet är roligt, kul och utvecklande och man får träffa nya spännande människor. Känns inte som om jag gjort så mycket idag. Dagen har bara rullat förbi lite snabbt och enkelt.

För dom som undrar vart de spagetti o köttfärssås till lunch. Kanske klassa som barnmat men åh så gott!

Efter jobbet så ringde Joyci och vi snacade en stund. Har inte pratat på månader med henne!
Sen snabbade jag mig på och han till mitt supermarket typ, "SuperBrugsen". Inhandlade grönsaker och frukt. Gick förbi alkoholavdelningen. Insåg hur billig ölen var (typ 4 kr för en flaska Carlsberg 4,9%) och tänkte synd att man inte gillar öl. Tänkte lite till och konstaterade att det var ju ännu billigare att som jag, inte dricka öl alls. Men sen såg jag ett tilbud= erbudande på danska, om 5 Brezzer's för typ 50 SEK. Köpte jag, ja det gjorde jag. Kan därefter konstatera att det ändå varit billigare att tycka om öl istället då dessa alltså blev 10 kr flaskan. Sjukt billigt jämfört med Sverige i alla fall!
Sen får vi ju se hur lång tid det tar att dricka upp dom, blir inte ikväll iaf.

När jag kom hem så fixade jag med maten jag inhandlat. Sen startade jag upp brödbak. Duschade medans brödet jäste, in i ugnen, ut ur ugnen. Kvällsmat serverad. Nybakta grahamsbullar med typ smält smör och ost på, de bästa som finns typ. Tog en sån bulle. Konstaterade att jag var mätt. Tänkte på hur goda dom var. Tog en till. Okynnesätning som pappa säger! Men jag dansar av dom kalorierna ikväll :)

Igår tänkte jag först gå ut men var lite seg. Ändrade mina planer och började kolla i min kemibok istället. Riktigt intressant och spännande. Däckade typ 10. Behövde antagligen det.

Idag däremot är det ändrade planer. Ska så småningom ge mig ut i Hilleröd och dansa loss, Cant Wait! Dessutom får jag ju en extra timme att sova i natt. Sen är jag ledig måndag och kan sova ut ordentligt då, typ till halv 8 om jag känner mig själv rätt!

Men men gott folk, ha en kul kväll :)

Friday night

Tjenixen :)

Idag har det varit en bra dag på jobbet. Ridit två pållar, tagit ut o in lite hästar, ryktat en del. Haft några på gymmet. "Fått" en häst att ha ansvar för med, jippie! Av Darren, en unghingst, Playfull! Han är så otroligt vacker. Putsade honom lite extra idag bara för det.

Min lunch idag bestod av lax o potatismos, känns igen sen kvällen igår, haha! Men det var en stabil lunch och tur var det. Snackade med Darren en del när vi ryktade och så sa han att han tyckte att jag skulle följa med honom och Natascha till gymmet och prova på zumba. jag ha ju länge velat prova så jag tvekade inte en sekund:)

Snabbt hem efter jobbet, byta om, skönt att man åt stabil lunch. Körde och hämtade dem och sen till gymmet.
Natascha visade mig runt sen drog vi igång en timmes zumba! Bara älskar det! Okej jag var kanske lite lost, men vadå! Hade ju rolig, ska defenitivt fortsätta! Ska dit på måndag och fixa gymkort sen är det bara att skriva upp sig på passen.
Älskade att man kunde dansa runt, att man kunde anpassa hur inensivt man gjorde det och därmed ta ut sig lagom mycket! Blev trött och fick en rejäl genomkörare men inte så man ville spy liksom. O jag som bara älskar att dansa!!!!
Väl hemma blev det skivat ägg på knäckebröd.

Därefter dusch och sen sorterade jag tvätt för att starta en tvättmaskin. När jag kom ner i tvättstugan så stod maskinen på. Programmet var klart men tvätten var i. Lustigt tänkte jag. Micke har ju åkt hem till Sverige i ett par dagar. Skulle han ha tvättat och tänkt att det ska ligga där till måndag kväll!? Han borde ju bett mig hänga upp det liksom?! Sen när jag öppnar för att hänga upp det kommer det ut typ trosor... Jag funderade ett tag på varför Micke tvättar trosor... För inte har väl haan sånna underkläder!?!?!
Men när jag började hänga det andra gick det upp ett ljus! Jag kände igen kläderna. Tydligen delar vi tvättmaskin med en annan tjej som bor i ett annat hus. Visste inte det men det var hennes kläder, så så måste det vara! Nu behöver jag inte fundera mer på Mickes lustiga tvätt! Haha!


Nu får jag se vad som händer ikväll. Kan ju gå på pubben o fylla på alla kalorier jag nyss dansat bort, men känns onödigt! Isf går jag nog ut nykter. Vi får se vad kvällen bjuder på :)

C ya <3


Back in business

Hej!

Nu har jag satt mig i soffan o är klar med de jag hade tänkt fixa ikväll.
Kom hem från jobbet o började laga mat samtidigt som jag sopade av trappen och stenplattorna utanför huset. Sen satte jag ut blomman som mamma o jag inhandlade under "helgen". Maten blev potatismos o lax, mumma:) Sen var det samtal med mamma, dusch, parkera bilen (ställde den precis utanför dörren när jag kom igår) och packa upp väskor o saker från igår. Bl a en adventsljusstake. Som jag satt i ett av fönstrena. Jag var ju inte hemma förra julen och i Australien så har dom inte så mycket sånt, så därför anser jag att jag har dispens och får börja med julpyntet tidigt i år!


Visst ser det mysigt ut! Jag bara älskar det!!!
 
Efter det så tog jag tag i det här med datorn. Har försökt maila bilder till mamma men det går inte, blir så trött! Får bara tillbaka mail om att "delivery failed" typ.

Iaf, nu tänkte jag berätta om min "helg", alltså de dagar jag var ledig. Åkte hem måndag kväll. Världens regn i Helsingborg. Sen varnade dom på radion för att det skulle frysa på! Började fundera på vilka jag kände i kristianstad. Om jag kunde ta mig dit vore det bra, sen kanske man kunde slagga där o köra vidare tisdag morgon. Men jag hade tur! I hässleholm slutade det regna och jag körde hela vägen hem. Dock halka så man fick ta det vackert. Fick en polisbil bakom mig i Blekinge. Massa rondeller o sånt och 50, 60, 70 och 80 som hastighetsbegränsningar. Att mitt ena bromsljus (det som sitter uppe i bakrutan) lyser vitt och inte rött, gjorde mig ju inte mindre nervös. Försökte motorbromsa så gott det gick och sen drog jag försiktigt i handbromsen så jag undvek verkligen fotbromsen. Men dom var nog på bra humör! Brydde sig inte om mig :)
Hemma halv 11 typ. Då hade min underbara mor gjort smörgåstårta. Supergott! Efter det åt vi mina Cupcakes som jag bakat o tagit med. Tårta på tårta eller vad?

Gick upp typ 7, halv 8 på tisdagen. Ut o rida tänkte jag. Kul, stenhårt på ridbanan. La om planerna. Förberedde och tog ridsakerna till stallet. Klappade om dom nyavvanda fölen o sen in o åt frukost med mamma o pappa.
Sen runt och kolla alla hästar på betena, och därefter hade de blivit så varmt att tjälen släppt på ridbanan. Bella gick super, mig verkade hon inte ha en tanke på att kasta av. Tydligen bara mamma som inte passar att ha på ryggen.
Får väl dock erkänna att hon är lite liten. Efter att ha ridit stora hästar nu i några veckor kändes Bella som en äklta ponny. Men lika go för det. Och stora gångarter. Hoppade henne med, 110 inget bekymmer. Vilken klippa hon e :)

Efter det var det lunch, sen in till Malin o hälsa på henne i hennes nya lägenhet. Den var fin, men ännu lite tom. Men, det enda jag var intresserad av fanns där, KAKOR! Haha, nej jag bara skojjar, jag menar ju förstås MALIN :)  Tack för en trevlig date!

Hem igen, ut på betet och ta hem en ettårs-hingst med pappa. Gick jättelätt.
Sen in o göra sig iordning. Besök av moster o morbror på kvällen. Mamma hade gjor potatisgratäng och oxfilé, de ni! Marängswiss till efterrätt. Vadå frossa?!?
Mysigt var det iaf! Dessutom hade min kära moster med sig paket till mig, ridstrumpor och ridvantar. Strumporna invigdes idag. Tack:)

Framåt halv 10 var det dags för nästa sak. Filmkväll hos Emil. Myspys. Han hade köpt godispåse specialdesignad för mig, bara sura colanappar och choklad typ! Så himla omtänksamt! Vi såg "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö". Den var helt ok men har läst boken med, och det var som det brukar. Filmen var lite fattig jämfört med boken.

Onsdagen var verkligen effektiv deluxe. Kom tidigt ur sängen, började packa ner de sakerna jag skulle ha med mig. Fyllde i olika papper och skrev kuvert osv. Åt frukost. Kollade alla hästarna. La på grimmor på alla travfölen och tog dessutom kort på en, Solid Neo, min favorit:)



Synd bara att kameran inte är något vidare, investera i systemkamera kanske? Ja när man blir rik:)

Iaf, lunch på det, sen ridtur. Hästen ska jobba när jag e hemma vet ni! Blomsterhandeln med mamma. Hem. Tvättade bilen. Tvättade fönster på suggstallet. Sydde gardiner. Tog emot veterinären. In i huset. Åt hamburgare. Åt äpplepaj. Bytte om. Startade bilen. lastade in i bilen. Körde 35 mil. Hemma i Danmark.

Ja det var rätt bra beskrivning av min helg.

Har förresten fått schemat för november, e riktigt nöjd med det. Vissa vet varför:) Haha!
Nu ska jag nog skalla sänggaveln. Är sjukt trött! Är jobbigt att vara ledig vet ni!

Puss o god natt

I'm back :)

Nu är jag tillbaka i Danmark, kom hem dent igår. Idag jobbar jag men är hemma på snabb lunch nu och tänkte bara ge er ett livstecken! Jag ska göra ett mer utförligt inlägg snart... typ ikväll kanske.

Nu har jag just betalt min räkning till Jotex, där jag köpt världens coolaste gardiner!
I danmark har man tydligen inte gardiner i någon större utsträckning... I detta huset finns det en gardinstång, i köket. Sydde en kappa till den, eller ja, fållade den, och hängde upp igår när jag kom hit. Det blev genast mýcket mer ombonat!
Behöver jag förresten säga att de e kor på den.... Haha:)

Nu ska jag diska sen iväg igen! C ya!

Hej Godingar

Hemma på lunch nu, najs! Blev en snabb lunch, sen har jag lagt in lite saker i bilen. JAG SKA JU HEM IKVÄLL :)
Är ledig två dagar i streck så passar på.

Kakorna jag bakade igår var lite torra tyckte jag då, men tog ändå med en omgång till jobbbet idag och då tyckte jag att de var mycket godare och saftigare än igår! Tar med ett gäng hem, några har jag special-garnerat till min kära mor <3
Annars kan man säga att garneringen gick lite si och så! Haha! Vet inte hur jag lyckades men det var florsocker över allt.
Jag fick även tillbaka matlusten så efteråt slickade jag skålen, och plastpåsen jag spritsat med... Ja, det är tur att det inte finns bilder på det för det måste sett kul ut. Micke skrattade konstant. (Micke e han jag bor med för er som inte vet det. Allså delar huset med, inte bor ihopmed, alltså... ja ni fattar!)
Men han ska vara glad, för ett gott skratt förlänger livet och efter gårdagen kan jag slå vad om att Micke blir över 100! Haha!

I morse grundade jag med stabil frulle- havregrynsgröt! Sen har jag jobbat. Varit rätt stressigt nu på förmiddagen men gått hyfsat bra ändå!

Nu tar jag en powernap, sen jobb och sen påbörjas bilfärden hemåt! WIIEE:)

Länkar mitt liv

Heeej gott folk !

Efter att jag stuckit till jobbet tog det en halv timme ungefär, sedan blev jag proppmätt! Sådär så man mår illa! Så man knappt kan böja sig ner för att ta på benskydd, krattsa hovar eller liknande. Paltkoma deluxe!
Tji fick jag som klagade över att jag var hungrig.

När jag kom hem blev det en dusch, sen bakning :) Ja, trots att jag mådde illa av mätthet gav jag mig på det! Har ju längtat så:) Nyttigt att baka när man är så mätt, man slickar ju inte skålar o sånna där dumheter! Haha!
Tog ett recept jag hittade på en blogg för ett par dagar sedan
http://bambi.blogg.se/2010/october/cookie-dough-cupcakes.html
Dom verkar supergoda, så får se vad resultatet blir. Dom håller just nu på att svalna, sen ska frostingen på:) Tar nog med några till jobbet om de är ätbara!
Jag älskar verkligen att baka, man kanske skulle bli konditor! Tycker de e så kul med olika recept och sen blir oftast folk så glada när man bjuder.

Häromdagen satt jag vid datorn o såg någon annons om personliga almanackor. Åh precis vad jag vill ha! Superkul! Har suttit och skissat under några dagar och nu ikväll tog jag det defenitiva beslutet om hur den skulle se ut och beställde den!
www.minpersonligakalender.se
Den blir grön på utsidan, man måste växa upp när man snart fyller 20 lixom! Fast på insidan kunde jag inte avstå det rosa!

Nu ska jag ner och fixa det sista med kakorna, sen blir det till att packa väskan.
Imon gott folk bär det nämligen av hem till Kalmar! Har en del planer med lite dejter hit o dit, men framför allt hoppas jag kunna hjälpa min kära mor lite! Hästskrället Bella slängde av henne. Pinsamt! Jag som ridit henne i typ två år för att hon ska va fin när mamma ska rida o så beter hon sig så! Jaja, får ta och galoppera bort lite energi när jag kommer hem. Hoppas att alla stubbåkrar inte är plöjda!

Puss, kyss o så småningom god natt:)

Bottenlös

Vet inte vad de e för fel på mig idag! Alltså jag är hungrig konstant. Vaknade hungrig, vilket jag aldrig gör. Åt två mackor + havregrynsgröt. Fortfarande hungrig.... Stack till jobbet ändå. Sen varit hungrig hela dagen. När jag äntligen kom hem för lunch (som oturligt nog var sen) så åt jag massor. Hungrig. Åt två knäckemackor. Hungrig. Tog ett päron. Hungrig.... Vad gör man? Tror de är något fel! Tur att jag inte är ledig idag för då hade det blivit en sån där dag som man bara går och småäter hela tiden. Jag är hungrig just nu. Börjar jobba igenn om en kvart. Men är det någon idé att äta mer. Tror inte det...

Får se vad jag kränger till kvällsmat. Ska i alla fall baka Cupcakes ikväll:) Kanske inte passar så bra att äta till kvällsmat dock! Haha!

På jobbet idag har det varit rätt chill. Ridit två pållar och sadlat upp lite och så. Tagit in o ut. Ja, lite av varje!

C ya!


Lördag kväll

Ja mitt liv e såååå otroligtt spännande, not! Eller alltså jag e ju typ supernöjd men de kanske inte e så kul för er att läsa om.... Fritt valg!

Ja jag har jobbat idag, gjort vad man gör med hästar typ, inget speciellt där!

I övrigt så kan jag berätta att chefen verkar göra en bra tävling i Helsingfors. En 140 igår med ett tidsfel i omhoppningen. Kommande stjärnan Quebeck nollade en 145:) Idag red han en ....150 tror jag de va. Nollade grunden men sen blev Grim halt så han avstod omhoppning.
Håller tummarna för världscupen imon:) Godsend's enda klass under meetinget.

Jag har ätit pannkakor till lunch, och blir nog kvällsmat med! Haha! Vadå teenage food?!
Får se vad som händer ikväll. E rätt trött, kanske powernap + utgång?! Eller hemmakväll? Varit ute varje helg de senaste 4 veckorna... Kroppen kanske vill ha en hel helg!

Tänkte bjuda på lite bilder, första är från när jag lämnade min handske utanför Etoile's box











Ja det är hästar och inte hundar... Men man kan ju undra! Pulveriserad!?

Sen en till med avtryck från en hästamun



Fairplay smakade en bit av armen, o ja, han hade munkorg på...

C ya people:)

mmm...

Chokladbollar var jag sugen på, så de gjorde jag, med xtra kakao:) Mums

Mitt nya hem

Hej!!!

Jag försöker ivrigt beskriva mitt nya hem över telefonen, men en bild säger mer än 1000 ord, so here u go:)

 



Här är man i full gång med att installera sig...



Men sen blev de ordning på torpet, så detta är alltså mitt rum sett från dörren



... och detta är om man står vid fönstret!



Matplatsen...



Och köket!


Resten får ni se när ni kommer på besök! Inget märkvärdigt men helt ok o jag trivs super:)


Min lediga dag

Ja jag e ledig idag! Har sen tidigare inte så mycket erfarenhet av det här med lediga dagar, vad gör man liksom? Jag e ju van vid att bo på gård och ha massa hästar så att det alltid finns något att göra! Sen var det ju inte så ofta som jag va ledig heller då jag gillar att jobba, ha något att göra!

Iaf, jag vaknade vid 7, insåg att jag bara MÅSTE sova en timme till och lyckades somna om. Vaknade 8. Planerat min nya lediga-morgon-rutin= Bädda ner sig i soffan med toast med jordnötssmör o kolla på Bonde s´öker fru. Men det var jag inte det minsta sugen på. Drog på träningskläder ist och gav mig ut i skogen på tärrengcykling. Två varv, knappt en timme tog det. Mötte en gubbe på första varvet o hoppades att han skulle vika av någon stans så jag slapp möta honom nästa varv med, men nej. Inte för han var läskig eller så men han tror nog att man e lite lustig som cyklar runtrunt!
Undrar om han trodde att jag skulle komma en tredje gång!?

Kände mig inte så trött trots att jag höll högt tempo, men när jag kom hem o klev av cykeln insåg jag att det måste gett rätt bra träning ändå. Benen bara darra! Rätt najs ändå och få göra av med lite energi på morgonkvisten. 
 
Dusch o fixa frulle, blev dock ingen toast då jag fortfarande inte var sugen på det. Blev det nyttigare alternativet lingongrova med ost o tomat:)

Ringde lite om böcker till min Kemi B kurs. Visade sig att jag ska köpa min egen lärobok ändå, fast att jag fått mail om att jag skulle få den hemskickad. De hade missat att jag var komvux elev, trodde jag gick gymnasiet. Jaja, damen i växeln var iaf på bra humör så hon sa att man egentligen skyulle köpa formelsamling med men att jag kunde få en av henne för hon hade många på lager! Skönt me sånna människor som e så snälla:)
Tyvärr kostar boken om man ska köpa den typ 500 spänn:( Kollade blocket o hittade en men den var tydligen såld. Men iof borde ju jag kunna köpa en ny o sälja den beggad me...
Ingen som har "Kemiboken B" liggande någon stans?

Kollade efter detta Bonde söker fru medan jag åt min frulle. Dessutom hade det nu blivit sånt där mysväder ute. Blåst o regnet piskade mot rutorna. Vem e född med tur!!! Träningsväder när man tränar o mysväder när man ska mysa! Gutt :)
När man ser BSF sitter man här o skrattar för sig själv! Underbart program. Men de e klart bättre att sitta o se det på TV med vänner eller familj. Missing the Bollerup-time!

Nu blir det till att fylla i lite papper till kommunen, sen dra in i byn o posta dom samt försöka öppna bankkonto om det går! Hoppas banken har öppet:)

C ya! Kisses and love

Torsdag kväll

Hej!

Eftermiddagen på jobbet gick bra. Fick sista hästen uppsadlad, lite coolt ändå:) Bara för att jag har sånna superarbetskompisar! Fast måste ändå säga att jag egentligen gillar att sadla upp själv, skönt att få lite kontakt me hästen och känna av den lite.
Efter ridningen tog jag hand om Fairplay... Munkorg på säger jag bara. Han biter fram o sparkar bak. Bet mig häromdagen i armen, genom munkorgen, så de börja blöda! Hur lyckas han! Jaja, han har nog lite dåligt samvete sen dess för han har skött sig rätt bra.
Sen var det bara att dra igång med eftermiddags stalltjänsten. Flöt på snabbt denna dagen.

När jag kom hem var jag inte direkt hungrig. Tog en dusch, kolla datorn. Bestämde mig för macka o varm choklad.
Gjorde egen choklad. Blandade kakao, socker o grädde. Värmde mjölk och hällde på och sen vispad grädde på toppen. Till det blev det nymicrad grahamsbulle med smör och smält ost. Så gott!

Åt det medans jag läste lite bloggar. Sen pratade jag med mamma. Sen ringde pappa. Sen världens bästaste Emil. Nice:)
Pappa hade massa roliga saker att berätta, njuter :) Mamma va go och gullig och Emil rolig.

Slängde in en tvätt i maskinen, borde förresten vara klar att hänga snart. Sen har jag kollat på bartenderskolan på TV3 Play. Första gången jag såg de men va rätt kul. Blev sjukt sugen på att åka på party semester. Samtidigt som jag konstaterar att jag aldrig kommer söka till någon sådan serie, inte för att jag tror att dom skulle drömma om att ta med mig men iaf. Pinsamt att göra bort sig i TV. Kommande arbetsgivare som säger: Känner igen dig, var ifrån? Kul att svara: Jo men de va jag som blev alldeles för full i TV. Dock inte lika illa som Kungarna av Tylösand.
Jag kollar på de själv och skrattar åt det ibland, men samtidigt lider jag me dom stackarna som e me!

Nu ska jag ner i källaren o kolla om tvätten e klar att hängas. Bl a mina underbara sleeping socks. Rosa och urmysiga, tack mamma <3


Underbar musik

www.pinkspage.com


Lunchrast

Hemma och laddar om nu på lunchen. Ja vi har en timmes lunch och så sticker man hem och äter. Tyckte de kändes lustigt i början när man vant sig vid en halvtimme i fikarummet, men nu känns det hur lyxigt som helst!
Idag gav jag mig inte på något större projekt utan värmde lite av maten från igår och stekte en ny karrékotlett:) MUMS!
Är förvånad över mig själv hur nyttigt jag faktiskt äter, men skenet kanske bedrar...

Jag har haft värsta chilla dagen idag. Mockade boxar i morse, vi blev klara på knappt två timmar. Sen lite vila o snack i fikarummet. Efter de har jag guppat rundor på tre pållar. Eftersom Thomas (the boss) är och rider världscupen, hans försteberidare är med som hästskötare och Micke är ledig, så får jag dessutom rida Capitol, en av Thomas hästar:)
Honom ska jag ge mig på efter lunch! Avslutade Fairplay precis innan lunchfodringen och tänkte att det var schyst mot C att få sin lunch i tid och så ridas lite senare. Kan ha funnits lite ego-tankar vad gällde min egen lunch med;) Haha!

Nu ska jag snart bege mig, blir lite efterrätt (= päron) i farten.

C ya, köss

Ny dag :)

Vaknade så lätt idag,av mig själv 12 min innan klockan!
Nu har jag ätit frulle och de e dags att bege sig mot jobb snart. Är svart ute och tror att vi klarat oss undan snön :)

Att länka på FB

Att länka på FB gör att statistiken skjuter i höjden! Första gången ni tittar in iaf! Undrar hur många som kommer tillbaka, ska försöka att underhålla er!

Språkutveckling

Förresten har jag lärt mig att Gider ikke är danska. Det var säkert fler än jag som undrade vad det var skåningarna menade när vi började Bollerup. Vi lärde oss dock snabbt att det betydre orkar inte, och nu har jag upptäckt att danskarna använder samma uttryck. Så tack Skåne, och tack mina skåningar! Ni besparade mig en användning av Google translate:)

Onsdag kväll

För er som inte vet så jobbar jag just nu i ett häststall i Danmark. Jag har en tjänst där jag både groomar o rider. Trivs bra!
Igår var jag själv om att ta hand om 9 hästar. Eller ja nu tar jag i, för de jobbar ju fler än jag men dom har ansvar för andra hästar så jag ville egentligen inte ta hjälp av dem förrän de verkligen krisade. Mockningen hjälps vi alla åt med på morgonen, tot 31 hästar nu.
Under tiden red Charlotte, min chef, två av sina hästar. Det betyder att jag gör iordning dom o sadlar upp + tar hand om dem när hon ridit klart. När all mockning var klar och Charlotte ridit de två hade vi lite paus. Sen drog vi igång igen! Tre av stona till skrittmaskinen, under tiden red jag ett sto som heter Etoile, av från Etoile, in med stona från skritten, göra iordning alla fyra. Ta en annan till gymmet, putsa läder, ut med några i hagen, rida en till. In med några från hagen. Fullt ös medvetslös! Lunch, tillbaka! Sen red Charlotte tre till. Jag sadlade upp och tog hand om efter, hade även tid att promenera en konvalecent i 15 min, damma o ta ner spindelnät, ta ut en häst till i hagen.. Ta in o ut hästar till skritten o hagen som inte va mina men som dom andra hade svårt att hinna med. När Charlotte avslutat med sista hästen var det ett gym till plus att linda benen på några stycken. Hann nästan allt! Fick överlåta ett gympass och så var Micke snäll och borstade två hästar åt mig.
När jag kom hem la jag mig ner på köksgolvet, död! Haha! Nej men de va en tuff dag, samtidigt som det var överlägset den roligaste. Jag älskar ju när jag får vara "in charge" :)

Till kvällsmat blev de pizza, mums. Faktiskt första gången sen jag flyttade hit. Hade inte orken att ställa mig o laga något, o kroppen behövde mer än en macka.

Idag har det varit som en vanlig dag då vi är två som hjälps åt med de här nio hästarna och jag inte ens är den som har huvudansvaret. Det gör att jag får hjälpa till med de övriga 22 lite mer med.

Ridit Etoile och Fairplay (som häromdagen bet mig, genom munkorgen, och lämnade ett rejält sår på armen). Fairplay är snäll att rida men lite tråkig, ingen framåtbjudning. Etoile däremot är framåt och tar varje chans hon får att öka tempot!
Båda är konvalecenter och skall bara skrittas, något Fairplay uppskattar men Etoile ogillar!
Sen har det varit de vanliga med att ta ut o in hästar, rykta, ta dom till gymmet osv.

Fick en jacka av jobbet idag med, så förhoppningsvis säger dom inte upp mig denna veckan då ju:)




Har fått brev fr Fredensborgs kommun om val av läkare... Och erbjudande om språkutbildning då jag är inflyttad från annat land. Alla papper är på danska. Alltså jag fattar ju typ vad det står men tänk någon stackars spanjor eller nåt! Dom måste ju fatta nada! Haha!
Fick kort från mamma med <3 Så gulligt av henne!

Ikväll har jag varit duktig och lagat riktig mat, rotfrukter i ugnen med karré och hemmagjord sås, gott:)
Har ringt och fixat en del andra saker under dagen med (dock ej på arbetstid då vi ej får använda telefonen) men man har 1 timmes lunch:)
Varit produktiv!

Nu ska jag ringa lite samtal till Sverige, sen blir det nog att drunkna i "Hästens Exteriör"

Köss o kärlek

Då kör vi!

Hej!

Jag har ju bloggat lite innan under hemligt namn o sånt trams, men nu så skippar jag det. Who cares? Jag skriver ju ändå inget av någon större betydelse!

Har ju lite dåligt me sysselsättning på kvällarna nu ibland sen man flytta till Dinamarca (ja eller Danmark) så då kan jag ju skaffa mig ett litet tidsfördriv! Vi får se hur bra de kommer att gå med uppdateringen!

Köss på er:)


RSS 2.0